Kacsaaprólék leves birsalmával
Címlap / Asztalra / Kacsaaprólék leves birsalmával

Farkas Anita

Kacsaaprólék leves birsalmával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ez a recept egy igazi családi recept, a család békési ágától.  

Apukám szeghalmi születésű és azon a környéken igen nagy előszeretettel készítik el így a kacsát. Amikor apu először kérte meg anyut, hogy főzzön ilyet, anyunak fogalma sem volt, hogy jön össze a kacsa a birsalmával, mivel náluk a birsalmaleves édes gyümölcsleves, de aztán megtanulta és azóta a család egyik kedvenc étele. Egyszerűen imádom, mióta az eszemet tudom, első hallásra talán furcsa lehet, hogy kacsa és birsalma egy ételben, ami még ráadásként leves is, de az ember ha egyszer kipróbálja nem csalódik. A receptet Balázsnak ajánlom a magyar tájegységek gasztronómiája témakörében.

Hozzávalók (6 személyre):
  • 1 kacsa apróléka (nyak, láb, szárny, zúza, szíve, hát)
  • 4-5 db birsalma
  • 1 nagy pohár tejföl vagy 2 dl tejszín(lehet rizstejszín is)
  • 2 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő (habaráshoz)
  • só, bors

A kacsaaprólékot feltesszük körülbelül 2-3 liter vízzel főni, mikor felfőtt akkor lehabozzuk, teszünk bele sót, őrölt borsot, és a kacsát majdnem készre főzzük. Közben a birsalmát megmossuk és cikkekre vágjuk, és a már majdnem kész kacsához adjuk. A tejfölt (tejszínt) a liszttel (keményítővel) simára keverjük és amikor a birsalma majdnem megpuhult a tűzről levéve hozzáöntjük folyamatos keverés mellett a leveshez (behabarjuk). Majd a tűzre visszatéve összeforraljuk. És kész is. Langyosan az igazi, a birsalmától egy kissé fanyar, de pont ezért olyan finom.

Elkészítési idő: nagyjából 1,5 óra
Nehézségi fok: egyszerű

Tápanyagtartalom: 792,5 kcal; 20,3 g szénhidrát; 22,3 g fehérje; 68,7 g zsír

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14142 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x