Még néhány imádnivaló pulyka!
Címlap / Asztalra / Még néhány imádnivaló pulyka!

Még néhány imádnivaló pulyka!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-26

A pulyka semleges ízének, finom állagának köszönhetően számos szezonális alapanyaggal kombinálható. Használjuk ki az októbert, variáljuk bátran a húst édes, kesernyés, sós termésekkel!  

 

Rendezvénynaptár
Dosso Gabi (a Gallicoop háziasszonya) őszi receptjei közül már bemutattunk néhányat, és máris itt a folytatás:

Céklás szőlős pulykás saláta pulykamellel és friss kecskesajttal

4 főre:
40 dkg pulykamell
50 dkg tisztított, sült cékla
1 fürt szőlő
1 tk szárnyas fűszersó
frissen őrölt bors
10 dkg friss kecskesajt kevés vaj

Az öntethez:
1 dl olívaolaj
1 tk dijoni mustár
1 citrom leve
só, bors 

Serpenyőben kevés vajon megsütjük a felkockázott pulykamellet. Közben fűszersóval és borssal meghintjük. Egy nagy salátás tálba tesszük a felszeletelt céklát, szőlőt, pulykahúst. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a salátára, megszórjuk a kecskesajttal, és azonnal tálaljuk.
 

Erdei gombás-cukkinis pulykás masnitészta

4 főre:
40 dkg pulykamellfilé
40 dkg masnitészta
30 dkg erdei gomba keverék
1 db lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
só, bors 
2 dl száraz fehérbor
1 tk majoranna
Olívaolaj
10 dkg parmezán

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet, sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Beletesszük a vékonyan felkarikázott cukkinit is. Fehérborral felöntjük, és közepes lángon puhára pároljuk.

Egy másik serpenyőben, kevés olajon, erős lángon megpirítjuk a gombákat. Beleforgatjuk a húsos szószba, és a kifőtt masnitésztát is hozzákeverjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

 

Gesztenyével töltött hosszúcomb

1 db pulyka hosszúcomb
25 dkg főtt, hámozott gesztenye
20 dkg aszalt szilva
1 kis cukkini
2-3 szál zöldhagyma
1 szikkadt zsemle vagy kifli
1 tojás
só, bors
őrölt római kömény
1 dl olaj

A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal.

Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-kölön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, kicsavart, elmorzsolt zsemlét, tojást, és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, és a bőr alá betöltjük.

Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk, és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk.
 





 
 
[ 728 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x