HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-05-25
Otthon

6 hatásos hiszti ellenes tanács, gyakorló szülőknek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-05-25

Hisztizik! Másféléves. Hároméves. Ötéves. Hétéves. 37 éves ... és hisztis! A hisztit egyik- másik gyermek ugyan kinövi; ám van, akinél életforma marad, mert a hiszti alapmagatartásként rögzül. Egy jól irányzott saller elég kézenfekvő megoldásnak látszik, hiszen a hisztiző ilyenkor a többiek idegrendszerének érzékeny húrjain bendzsózik. 

 

Ám a jól irányzott fültövön sederintés, mint hiszti ellenes gyógymód, hosszú távon nem válik be. Egyszer azonban –szerintem – mindenki kipróbálja. És akkor rájön, hogy rövidtávon sem válik be. Ha ilyenkor taknyán tenyereljük a hisztizőt, azzal ugyanazt érjük el, mintha egy villámoktól hevesen csapkodott hegytetőn állva a legnagyobb viharban azt ordítanánk, hogy minden isten hülye, egyszóval csak olaj a tűzre.

Mi is az a hiszti?
A hisztit a pszichológiai tankönyvek szerint a rövid távú frusztráció okozza, s a kudarc élményéből fakad. A gyerek (vagy éppen a hisztis felnőtt- de erre a momentumra most nem térek ki külön, mert olvasóim zömét felnőtt nők teszik ki és kényelmesebb, ha nem haragítom őket végleg magamra!) na szóval a gyerek ilyenkor átéli, hogy valamit nem kaphat meg rögvest és azonnal.

Ettől rettenetes belső feszültséget él át, és a feszültség úgy jelentkezik, mintha egy USA szabvány szerinti kézi hajszárítót a trafóházba dugnák be. Először nagy durranást hallanánk, aztán egy nagy villanás jön, végül az egész kiveri a biztosítékot, és arra eszmélünk, hogy egy feketére égett műanyag darabkát tartunk a kezünkben, és égnek áll a hajunk. Na ez a hajszárító a hisztis gyerek, akit elfelejtettek felkészíteni a környezeti hatásokra; a kudarc élménye, amikor bedugjuk a hajszárítót; s a hiszti, amikor megérkezik a villanás. A kivert biztosíték a hiszti utóélete, amikor a hisztis személy lelke egy szénné égett zsebhajszárítóra hajadzik, s már a legnagyobb jóindulattal sem lehet többé rendeltetésszerűen használni. És hogy égnek áll a hajunk? Nos mi a fenét is akartunk tulajdonképpen ezzel a képtelen hajszárítós ötlettel?!

A legegyszerűbb, ha elkerüljük a hisztit ...
Még szerencse, hogy a hajszárítóhoz jár használati utasítás, a gyerekhez azonban csak tapasztalati úton közelíthetünk. A legtöbb esetben a hiszti bekövetkezése - ha józanul végiggondoljuk – kiszámítható. Egyszerűen jobb, ha nem engedjük kibontakozni. A hiszti melegágya lehet a fáradtság – fektessük le a gyermeket időben, ne tervezzünk programokat éppen az alvás idejének közepére. Ugyancsak jellemző lehet, ha a gyermek nagyon kedvel valamilyen szórakozást, s éppen nincs időnk ezt a szórakozási formát igénybe venni.

Például, ha szeret körhintázni, akkor ha valahová rohanunk, ne a városi vidámpark előtt menjünk el, még ha az az út elsőre rövidebbnek is tetszik. Ha a gyerek hisztibe fog, sokkal hosszabb lesz. A gyerekeket amúgy is külön „szülősietés-érzékelő” receptorokkal látják el azon a helyen, ahonnan küldik őket. Ennek köszönhetően azonnal érzik, és rögvest bojkottálják, ha eleik valahová időre mennének. Ettől persze a szülő lehet hisztis, de ez már megint egy másik történet. Ha a gyerek a szülőt cikiző bolti hisztik mestere, akkor egyszerűen hagyjuk odahaza, ha vásárolni megyünk.

... ám a hiszti elkerülése nem mindig sikerül!
Az élet azonban nem mindig olyan egyszerű, hogy meg tudjuk oldani a hisztis helyzetek elkerülését. Néha bizony nagyon sietnünk kell, néha az alvás és a programunk ütközik, néha pedig a gyereket is vinni kell vásárolni, stb.… Ilyenkor a legjobb, ha van a tarsolyunkban legalább 6 ötlet, amit kipróbálhatunk, ahelyett a bizonyos „szülői pofon” helyett. Persze ha a hiszti már kialakult, nem sok mindent tehetünk, mint hagyjuk lecsengeni, ám ha még az elején elkapjuk, van remény. Íme!
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[48664]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotLélekpillangó:
[...] Bővebben!
Rádzsa boci titkai:
Szeresd - etesd! Dobj neki egy villa szénát:

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x