A melegházasság jótékony hatással van az egészségre
hirdetés
Címlap / Otthon / A melegházasság jótékony hatással van az egészségre

A melegházasság jótékony hatással van az egészségre

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-24

Az azonos neműek házasságának legalizálása egészségesebb környezetet teremthet a homoszexuális és a biszexuális férfiak számára - állítják amerikai kutatók. 

 

Rendezvénynaptár
Az American Journal of Public Health című folyóiratban megjelent tanulmány szerint miután Massachusetts államban 2003-tól engedélyezték az azonos neműek házasságát, jelentősen visszaesett a homoszexuális férfiak rendelőintézeti látogatásainak a száma, függetlenül attól, hogy a kutatásba bevont alanyok stabil kapcsolatban éltek-e.

Már korábbi kutatások is sugallták, hogy a homoszexuális férfiak nagyobb valószínűséggel szenvednek depressziótól és öngyilkossági gondolatoktól, mint heteroszexuális társaik, és ennek részben a társadalmi kirekesztettség lehet az oka - számolt be a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala (www.bbc.co.uk).


Jelenleg hat amerikai államban engedélyezik az azonos neműek házasságát, közülük is Massachusettsben léptették először érvénybe a törvényt. A Columbia Egyetem Mailman Közegészségügyi tanszékének kutatói azt vizsgálták, hogy az egyik egészségügyi klinikán bejegyzett 1211 homoszexuális férfi milyen gyakorisággal kereste fel az intézményt a melegházasság engedélyezés előtti, illetve utáni 12 hónapban.

A törvény életbe léptetése után a látogatások száma 13 százalékkal esett vissza. Csökkent a vérnyomásproblémák, a depressziós esetek, és az alkalmazkodási zavarok száma. A szakemberek szerint mindez a csökkent stressznek köszönhető. A kutatás nem terjedt ki a leszbikusokra, mivel alacsony számuk miatt nem lehetett volna statisztikailag jelentős eredményeket kapni."Az eredményeink azt sugallják, hogy ezeknek a korlátoknak az elmozdítása jó hatással van a homoszexuális és a biszexuális férfiak egészségére" -
mondta a tanulmányt vezető Mark Hatzenbuehler. - "A házasság szintjén való egyenlőségnek széles körű közegészségügyi haszna lehet, mivel csökkenti a stresszel összefüggő egészségi állapotot".

A brit Terrence Higgins Trust elnevezésű, szexuálisegészség-védelemmel és HIV-fertőzöttekkel foglalkozó jótékonysági szervezet szóvivője szerint egyértelmű összefüggés van a boldogság és az egészség között. "Nem meglepő, hogy azok az emberek, akiket másodrendű állampolgárokként kezelnek, hajlamosak alulértékeli önmagukat, emiatt pedig fokozott veszélyben vannak bizonyos kockázatokkal szemben" - tette hozzá.

Képek: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

 
 
[ 2812 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x