Valódi felkészülés karácsonyra: az igazi Advent - A böjt...
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Valódi felkészülés karácsonyra: az igazi Advent - A böjt és ima hatása az aurára

Valódi felkészülés karácsonyra: az igazi Advent - A böjt és ima hatása az aurára

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-01

Advent időszaka Jézus születését, a karácsonyt megelőző időszak. (kb. négy hét András napot követő vasárnaptól kezdve). Eleink ebben az időszakban a természettel összhangban éltek, visszahúzódtak otthonaikba. Többet pihentek és foglalkoztak saját magukkal, bensőjükkel, lelki világukkal. A megnyugvás és a felkészülés időszaka ez. 


Rendezvénynaptár
Adventre hangolódva
A mai rohanó forgatagban az ember olyannyira eltávolodott a természettől, hogy nem észleli az évszakok változását annyira, mint a régi ember. Gondolok itt pl. az elektromos áram, a világítás használatával arra, hogy az egyes napszakok nem különülnek el. Sokan este nyolckor még az irodában dolgoznak, s nem vesznek arról tudomást, hogy szervezetük az évszaknak megfelelően több pihenésre vágyik. Lelkünknek szüksége van arra, hogy „bent tartózkodjunk”, gondolkodjunk és befelé figyeljünk. Ezt főként a városi embernek nehéz megtenni, mivel rengeteg hatásnak van kitéve, ami szórttá teszi. (pl.: zajok, fények, reklámok stb.) Azért mégis megpróbálhatunk kiszakadni legalább egy kicsit abból az életmódból, amit a környezetünk sugároz ill. meghatároz számunkra. Próbáljuk ki pl.: ha csak egy hétig nem kapcsoljuk be a televíziót és helyette olvasunk vagy gyertyafénynél elcsendesülünk, milyen hatást érünk el. Saját bőrünkön fogjuk tapasztalni a kedvező hatást. 


A várakozás szentsége
Advent szentségét, a várakozást a születésre csak így tudjuk megtapasztalni, beengedni életünkbe. Adventkor tisztul a lélek, hogy Karácsony estéjén befogadja Jézust. Eleink böjtöltek, ami azt jelentette, hogy egész életmódjukban visszafogták vágyaikat. Nemcsak a táplálkozásban, hanem a házaséletben is önmegtartóztatást gyakoroltak. 

A böjt szentsége

A böjt tisztító hatását mutatja a következő aurafotó. A böjt 5. napján készült képen látszik, hogy a fej fölötti réteg tiszta fehér, sugárzó energiasapka. Az energia a felső energiaközpontokban magasabb a böjt hatására.  

HarmoNet tipp: Adventi spirál - út a lélekért >>

A hóval fedett lélek - belső nyugalom télen

Amit a mai embernek még tennie kell, ha igazán meg akar tisztulni, hogy mellőznie kell a médiát vagy nagyon tudatosan egy-egy gondosan kiválasztott műsorra fókuszálni. A TV, rádió, újságok vásárlást ösztönző műsorai ill. a katasztrófákkal, bűnözéssel, aggresszióval foglalkozó híradók, műsorok nem engedik a lelket lecsöndesedni. Tehát a szellemi tápláléknak is „tisztának” kell lenni. 

Ebben az időszakban sokakat elfog a vásárlási láz, ami a karácsony szentségét teszi tönkre. A Plazma TV-k, számítógépes játékok stb. korszakában elfelejt az ember az apróságoknak örülni. Téves az értékítélete. A saját kezűleg készített ajándékok az „igazak”, mivel abba az ajándékozó beleteszi szeretetét. Energiát ad bele. Az ember téves értékítéletére utal az is, hogy azt hisszük, hogy meg lehet venni az igazi ajándékot. A szeretetet egyik üzletben sem árulják pénzért. A szeretet emberi érzés, amit törődéssel, gondoskodással, odaadással, türelemmel lehet a legjobban kifejezni. A nagymamák által kötött pulóverek nem véletlenül olyan szépek, érezzük belőle a szeretet sugárzását, amit a nagymama érez unokája iránt. 

 
A szeretet jelképei
Az adventi naptár, az adventi koszorú stb. akkor sugározza eredeti rendeltetésének megfelelően azokat a varázsos energiákat, amire ebben az időszakban szükségünk van, ha mi készítjük saját kezűleg. A koszorú készítésénél az egész család együtt volt. Közben énekeltek, imádkoztak, elcsöndesül a lelkük.

A gyerekek különösen fogékonyak, legyünk tudatosak, nem rontsuk el őket műanyag játékok tömkelegével kreált „műkarácsonnyal”. Ha lelkiekben is felkészülünk karácsonyra, át tudjuk érezni az ünnep igazi varázsát, a csodát: Jézus születését.

Az adventi koszorú elkészítésének módját a www.magyarterrendezes.hu weboldalon olvashatjátok el >>

Némethné Wéber Gabi

Hasonló szépséget készíthettek itt is >>
 
 
[ 14204 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x