Keddi KvantumTükör: a Vágy
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: a Vágy

Szabad Mihály

Keddi KvantumTükör: a Vágy

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A tudatos teremtés kiinduló lépése a vágyaid meghatározása. De vajon miért mondja sok próféta, bölcs és megannyi spirituális tanítás, hogy a vágy maga a szenvedés forrása?  

Felmerülhet a kérdés: ha a vágy megjelenése ennyire  természetes és a teremtő folyamat elengedhetetlen része, akkor miért mondja sok próféta, bölcs és spirituális tanítás, hogy a vágy maga a szenvedés forrása? Ezt a kérdést valóban megéri megvizsgálni és tisztázni.

A válasz egy mondatban összefoglalható. Nem magával a vággyal van a baj, hanem a kényszeres és öntudatlan vággyal. Azzal, amikor a személyiséged automatikusan elutasítja, és ellenáll annak, AMI VAN, mert úgy véli, a jövőben lehet egy olyan állapot, ami kedvezőbb, kellemesebb, vagy boldogabb lesz. Arra vágyik, aminek szerinte lennie kellene. A bizonytalanságtól való félelem elkerülése miatt keresi azt, amivel azonosulhat, s ezt a jövőben találja meg. Ilyen esetben ez a kényszeres gondolati és érzelmi feszültség lesz a cselekvés kiindulópontja. S bár igen nagy hatékonysággal lehet így átalakítani a világot, maga a kiinduló energia nem "tiszta". Van benne egy türelmetlen, elégedetlen, feszítő vágy a változásra, ami hosszabb távon mindenképpen szenvedést szül. Az a vágy azonban, amiben ott van a játékosság, a felfedezés öröme, a kiváncsiság az újra, s mentes a félelemtől, az egy teljesen más minőségű energiát jelent, mivel abban már nem az "én" öntudatlan folyamatai dominálnak. A köznyelv azt mondja erre: "benne van a szíved-lelked".


Sok embernek nehézséget okoz megkülönböztetni, milyen vágyak tartoznak az előbbi, s melyek az utóbbi csoportba. Ha Te is közéjük tartozol, akkor egy kis gyakorlat segíthet. Vizsgáld meg magadban őszintén a következőket. A vágyad elérése a fontosabb s az odáig vezető utat pusztán átmeneti állapotnak és másodlagosnak tekinted, vagy élvezed a megvalósítás teljes folyamatát? A válasz megmutatja, hogy a vágyad megvalósítását a "fejed"  vagy a "szíved " irányítja. S tudnod kell, hogy a szívben rejlik a valódi teremtő erő, mert bár a fej is nélkülözhetetlen, de az inkább az irányt adja meg.  A másik lényeges kérdés:.a vágyad nem csak a bizonytalan jelenből való menekülést szolgálja-e? Ha igen, akkor célodat soha nem fogod elérni, hiszen örökké el akarod kerülni az aktuális helyzetet. Ezt úgy éri el az elméd, hogy nem, vagy csak nagyon homályosan fogalmazza meg a céljaidat.

Pedig ez az első lépés: tisztázni, valójában mire vágysz. Amíg nem tudod, mi a vágyad, addig nem tudsz teremteni. Úgy is lehet fogalmazni, hogy a teremtés első lépése a saját vágyad létrehozása önmagadban. Kezdetben érdemes kisebb, apróbb dolgokon gyakorolni, mert az apró sikerek, amellett hogy örömet okoznak, segítik elhinni azt, hogy tényleg működik a dolog. Az apró sikerekből jön a tapasztalat, és abból az egyre nagyobb élmények. Egyre inkább tudod (s már nem csak hiszed, mint az elején), hogy képes vagy a tudatos teremtésre. Ez egy önmagát gerjesztő folyamat.

Hogyan jöjj rá, mi is a vágyad, és miként fogalmazd meg? Mi lesz a folyamat kulcspontja? Ezt fogjuk megvizsgálni a jövő héten.


A kvantumszemléletről ITT olvashatsz többet. Képzéseinkről pedig Facebook oldalunkon,

Kép: Idea go / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 11203 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x