Edzett önbizalom? Igen!
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Edzett önbizalom? Igen!

Edzett önbizalom? Igen!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-22

Van vagy nincs önbizalmunk? Arany János szavai jutnak eszünkbe, amikor a nagyképűség és a stabil, tudatos ember közti keskeny határvonalat vizsgáljuk Marozsák Szabolcs önbizalomedzővel. 

 

Rendezvénynaptár
Van vagy nincs önbizalmunk? Arany János szavai jutnak eszünkbe, amikor a nagyképűség és a stabil, tudatos ember közti keskeny határvonalat vizsgáljuk Marozsák Szabolcs önbizalomedzővel.
 
„Nemes önbizalom, de ne az önhittség,
Rúgói lelkedet nagy célra feszítsék:
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben.”
Arany János

Sokan gondolják úgy, hogy önbizalmuk kevés, s ezzel a kevéssel semmire nem mennek. Az önbizalom edzhető dolog. Ahogyan az izmainkat edzeni tudjuk, hogy nagyobb súlyt tudjanak elbírni, ugyanúgy az önbizalmunkat erősítve egyre több és több kihívást tudunk felelősen kezelni.

4 fontos dolog, amire az önbizalom építéskor szükség van.

1. Építsük le a rosszakarókat! Majdnem mindenki azt panaszolja, azért alacsony az önbizalma, mert azt valaki korábban aláásta, lerombolta, összezúzta. Ez lehetett egy szülő, egy tanító, tanár, vagy egy partner, társ. Miután elhitette velünk, hogy nem vagyunk elég értékesek, hajlamossá válunk olyan embereket gyűjteni magunk köré, akik megtartanak ebben a biztonságot adó, mégis kellemetlen hitben. Őket kell leépítenünk!

2. Találjunk stabil viszonyítási pontokat! Ha el akarunk igazodni a világban, vagy akár egy edzőteremben, először tudnunk kell, hogy hol vagyunk és hová tartunk. Ehhez stabil, mozdulatlan viszonyítási pontok kellenek. Más néven tények, melyek a körülményektől függetlenül azonosak maradnak. Az edzőteremben ilyen alapvető tény, viszonyítási pont, hogy a felvett kalóriánál többet égetünk el, akkor fogyni fogunk. Az önbizalom edzésekor ilyen stabil és fix adat, hogy amire a figyelmünket fókuszáljuk, azt a dolgot építjük. Ha tehát az önbizalomra figyelünk, az fog épülni.


 

3. Vegyük tudomásul, ami természetes! Ahogy nem könnyű 30-40 kilót lefogyni, s nem megy egyik napról a másikra, az önbizalom edzése is időt és kitartást igényel. Mindenki számára nehézségekkel jár és mindenki, aki belefog akkor lesz benne sikeres, hogyha megérti, mások is jártak és járnak hasonló cipőben. Van megoldás, de ahhoz ki kell taposni az utat. Tanulni, figyelni, önismeretünket fejleszteni.

4. A külső és a belső összefügg! Nézzük meg, hogyan járnak, hogyan mozognak az önbizalommal teli emberek! Kihúzott háttal, könnyű léptekkel, mosolyogva! Mi lenne, ha ezt megpróbálnánk, először a tükör előtt, aztán az utcán is … ez az apró változtatás hatalmasat dobhat az önbizalmunkon! (Kerüljük a mesterkéltséget!)
Amikor elmegyünk az edzőterembe, ugyanezt a négy dolgot mondja el nekünk az edző. Segít, hogy kitartsunk. Mellénk áll, buzdít, segít megérteni és megismerni a megfelelő gyakorlatokat. Ugyanez a szerepe az önbizalomedzőnek, ám ő nem az izmainkat, hanem lelki stabilitásunkat segít harmóniába hozni.
Marozsák SzabolcsA témáról bővebben - sok egyéb érdekességgel együtt - a Horoszkóp magazin márciusi számában olvashat.

 
 
[ 1421 ]
spacer


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x