Hogy kerül a házi kedvenc a párod helyére?
Címlap / Te+Én+Szex / Hogy kerül a házi kedvenc a párod helyére?

Nyiri Helga

Hogy kerül a házi kedvenc a párod helyére?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A terápiás munka egyik legérdekesebb területe, amikor párkapcsolaton dolgozunk. A hozzám fordulók sokszor keresnek meg ismétlődő párkapcsolati problémákkal. Az egyik legspeciálisabb akadály egy igazán hozzánk illő lelki társ érkezésének, amikor a házi kedvencünkkel élünk párkapcsolatot. Hogy is van ez?  

Azt szoktam mondani, hogy a párkapcsolat az egyik leghatékonyabb önfejlesztő” eszköz”. Amikor tudatosak vagyunk, akkor rendkívüli gyorsasággal tudunk fejlődni egy kapcsolaton belül. Hiszen minden, ami a társamban zavar, az az én elutasított részem. Amit valamikor, valahol egyszer csak kizártam. Kellő tudatossággal, ilyenkor nem őt hibáztatjuk, hanem magunkban tesszük ezt helyre. Erre több technika is van.

A szívügy kényes terület. Életünk során már legalább egyszer megtapasztaltuk, hogy milyen az, amikor megsérül a szív. A szerelem az egyik legfelemelőbb energia, így hát a szakítás energiája mi más is lehetne, mint a legfájdalmasabb.

Amikor pedig többször összetört a szív, akkor van úgy, hogy bezárkózunk, falat húzunk magunk köré.

Persze a szív egy idő után újra vágyna arra, hogy szeressen és szeretve legyen. De a félelem attól, hogy újra bántanak, óvatossá tesz minket.

Amióta világ a világ, az állatok sokszor segítettek nekünk. Segítenek, amikor házat őriznek, amikor felvidítanak, amikor minden pillanatban örömmel és hűségesen várnak minket.
És amikor extrém módon kiábrándultan élünk, és sajnáljuk is magunkat eléggé nagyon, mondjuk elszenvedett veszteségek miatt, akkor ez az a pont, amikor az átlagostól eltérően adunk helyet a házi kedvenceknek.

Alapvetően egy bébi cica vagy kutya, rengeteg törődést igényel, ezzel együtt hatalmas szeretet energiát szabadít fel bennünk. Mellénk kerülnek egészen pici korukban vagy éppen egy menhelyről, szintén sérült szívvel, és összekapcsolódunk.

Az állatokkal való kapcsolat sokszor sokkal mélyebb az emberi kapcsolatoknál. Azon kívül, hogy mindig hűséges társként gondolhatunk rájuk, a velük való kapcsolat teljesen mentes az emberi kapcsolatokban megszokott játszmáktól. Persze láttunk már olyat, amikor a kis kedvenc uralja a gazdit, aki az életét alá rendelve, szolgálja házi kedvencét.

Valljuk be, minden haza érkezés hatalmas öröm, ami a társas kapcsolatokban nem mindig mondható el… Kedvenceink nem hoznak haza munkát, nem lesznek munkamániások, a menedzser betegségek is elkerülik őket. Csak úgy, mint a stressz, a megfelelési kényszer, nem járnak a haverokkal sörözni, és nincs igényük csajos bulikra sem. Nehéz velük vitába szállni és egós játszmákba bepörgetni magunkat.

Hát igazán sok előny az emberi kapcsolatokhoz képest…


Bármilyen hihetetlen, de sokkal gyakoribb probléma ez, mint gondolnánk. Főleg nők szeretik nagyon kiemelni a kedvenceket. Érthető is, hiszen a nők érzelmi intelligenciája és érzelmi megéléseik, sokkal sokrétűbbek tudnak lenni, mint a férfiaké. Persze itt nem lebecsülve a férfi szíveket.

A gondoskodás, és odafigyelés alapvetően női minta. Ezért a kis kedvencek esetében is erősebb a kapcsolódás.

Amikor magányos időszak után szeretnénk újra kapcsolódni, akkor sokszor az érkező férfi igazán nem tud hova érkezni. Hiszen a társ helyén éppen egy vagy több cica vagy kutyus van energetikailag. Jó erősen összekovácsolódva a gazdival. Ez a társas szövetség lehetetlenné teszi bárkinek is a megérkezését.

Persze a nők ilyenkor értetlenül állnak a férfi által felvetett probléma előtt. Sőt ki is jelentik, ha a férfi nem képes elfogadni a cicám, kutyám, akkor nincs helye mellettem.

Csak hogy esélye sincs, mert a házi kedvenc éppen az ő helyén van. Ő a társ, aki mindig ott van, aki hűséges, aki örömöt szerez neki minden pillanatban, akiről lehet gondoskodni anélkül, hogy reklamálna, akivel bárhova el lehet menni, nem veszekszik, nem ideges, nem reklamál. Egyszerűen a tökéletes társ.

Nyilván ez ritkán tudatos egy nőben. Akkor kezd valami derengeni, ha már mondjuk a 2. vagy 3. jelölt teszi szóvá, hogy nem nagy öröm, hogy egy kis állattal kell osztozni a hitvesi ágyon, vagy hamarabb kap vacsorát, mint ő és persze több az odafigyelés is, hiszen ez már bevett rutin.
És bizony ezek a kis állatok rendkívül intelligensek. Pontosan tudják, hogy a potenciális jelentkező milyen veszélyeket rejt… A spirituálisabb gazdik a kedvenceket jelző berendezésnek is használják. Vagyis, ha Micinek nem szimpatikus a versenyző, akkor esélytelen, még ha Brad Pitt is a jelölt…

De mit lehet tenni?
Először is felismerni, hogy mi a valódi helyzet. Hol és mikor kezdődött az átlagostól eltérő kötődés a házi kedvenc és közted? Mi volt az oka, amiért ő sokkal szorosabb kapcsolódásban él Veled, mint bármely ember? Ennek sokszor sokkal mélyebb okai vannak, mint gondolnánk… Ilyenkor megtalálva a traumát és meggyógyítva azt, van lehetőség a változásra.
Aztán pedig, ha valóban készen állsz egy társ érkezésére, akkor az a feladat, hogy normalizálódjon ez a kapcsolódás anélkül, hogy lelki sérülés történne. Ez nagyon fontos, mert az álltok lelki élete éppen olyan fontos, mint a miénk.

 
 
Megrekedt, elfáradt kapcsolatokra is jellemző, hogy egy házi állat felé fordulunk és neki adjuk azt a figyelmet és szeretetet, amit eddig a társunk kapott. Ez is egy puskaporos terület szokott lenni, de kellő megértéssel, ez is szépen hangolható.

Az állatokkal való együttélés normális változata nagyon nagy támogatás, nagyon sok felismeréssel, fejlődéssel, a szerető gondoskodás igazán finom megtapasztalásával. Főleg, amikor kis gyerekek is érintettek. Amikor gyerekek házi állatokról gondoskodva nőnek fel, egészen más értékrenddel és lelki világgal működnek, mint akik ezt nem tapasztalták meg… De ez már egy másik érdekes téma…

Szóval, ha éppen egy édes házi állattal élsz kapcsolatban, akkor itt az idő ezt megvizsgálni.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 11145 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x