Közszereplők fogtak össze az élet méltó befejezéséért....
Címlap / Kultúra / Közszereplők fogtak össze az élet méltó befejezéséért. Mert minden perc értékes!

>

Közszereplők fogtak össze az élet méltó befejezéséért. Mert minden perc értékes!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

"Minden perc értékes" elnevezéssel indítja útjára új szemléletformáló és adománygyűjtő kampányát a Magyar Hospice Alapítvány. 

Az új kampányfilmben - amely látható lesz az MTV, a TV2 és az RTL Klub műsorán is - ismert közéleti szereplők, sportolók, művészek fogalmazzák meg saját gondolataikat, mondják el személyes történeteiket. Ők nem csak arcukat adták a kezdeményezéshez, hanem ezúttal beszélnek arról is, mit jelent nekik méltósággal búcsúztatni, búcsúzni. Érzelmekre ható, az egymás iránti tiszteletet, szeretetet, felelősséget és emberi méltóságot felölelő film. Szerethető, büszkén vállalható, közösségformáló alkotás, amely elgondolkodtat és cselekvésre buzdít.


„A társadalom elkötelezett támogatása nélkül ma nem lenne hospice ellátás Magyarországon, ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy mindenki tájékozott legyen törekvéseinkről és célkitűzéseinkről. Nem csak az adományozás fontosságára hívjuk fel a társadalom figyelmét, hanem a jó cél érdekében végzett önkéntes munka értékére is. Különböző jótékony közösségeket is működtetünk, mint például a Nárcisz futókör, a Nárcisz óvodák és iskolák köre, közös nárcisz ültetéseket szervezünk, valamint sport és kulturális eseményeket is szervezünk, melyek kettős célt szolgálnak: ismeretterjesztést és adománygyűjtést .”- emelte ki Kovács Anita, a Magyar Hospice Alapítvány programigazgatója.

A novemberben induló nagyszabású társadalmi célú kampánnyal az Alapítvány ismételten szeretné a társadalom figyelmét felhívni a hospice ellátás fontosságára, melynek lényege, hogy minél több gyógyíthatatlan daganatos beteg részesülhessen szakszerű és humánus ellátásban élete talán legnehezebb időszakában.

„Korunk civilizációs pestise, a rákbetegség továbbra is drámai képet mutat, évente 34.000 ember hal meg rákos eredetű fájdalmaktól, tünetektől kísérve Magyarországon. A magyar családok 46%-ában* fordult már elő gyógyíthatatlan betegség. A társadalom 55 %-a rendelkezik ismeretekkel a szolgáltatásról és bár a hospice ellátást igénybe vevők száma az elmúlt években folyamatosan nőtt, a gyógyíthatatlan betegek hozzávetőlegesen 25%-a veszi azt igénybe. Szeretnénk, ha minél többen tudnának az ellátásról és fordulnának hozzánk segítségért, ha szükséges.” – tette hozzá Dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvos igazgatója.


Dobó Kata, Bródy János, Monspart Sarolta, Tatár Csilla, Várkonyi Andrea, Barabás Éva, Klukon Edit, Farkas Róbert olyan ismert közéleti személyiségeink, akik nem csak nevüket és arcukat adták a kezdeményezéshez, hanem egyúttal beszéltek arról is, mit jelent nekik méltósággal búcsúztatni, búcsúzni.

„A hospice azokban a percekben tud a legtöbbet segíteni, amikor a leginkább tehetetlenek vagyunk, hiszen minden embernek joga van ahhoz, hogy az utolsó percekig méltóságát megőrizve éljen.” – nyilatkozott Bródy János a saját szerepvállalásáról.

Dobó Kata a Magyar Hospice Alapítvány nagyköveteként rendszeresen rész veszt Hospice rendezvényeken, adománygyűjtő aktivitásokban, követi és segíti az Alapítvány munkáját.
„Nekem a mindent jelentette, hogy az utolsó percig foghattam a nagymamám kezét.” – vallja a színésznő a kampányfilmben is.

Mert minden perc értékes.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1282 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x