Jézus szülővárosa: Betlehem
Címlap / Kultúra / Jézus szülővárosa: Betlehem

>

Jézus szülővárosa: Betlehem

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-26

A város nevének jelentése "a kenyér háza". Ebben a városban született Jézus Krisztus és Dávid király.  

 

Rendezvénynaptár
A kereszténység számára áldott város Jeruzsálemtől mindössze 9 km-re fekszik. Lakosságának nyolcvan százaléka keresztény arab.

Szent József és Mária Názáretben éltek, itt történt a Biblia szerint az Angyali Üdvözlet, mikor Gábor arkangyal megjelent Máriának, és tudatta vele, hogy ő fogja megszülni az Isten fiát, Jézust. Názáretben egyébként ma e helyen templom áll: az Angyali Üdvözlet temploma. Néhány hónap múltán az országban népszámlálást tartottak, de mivel a törvény szerint minden férfinak a születési helyén kellett jelentkeznie, Józsefnek és így Máriának Jeruzsálembe kellett mennie. Az úton odafelé szülte meg Mária Betlehemben a kis Jézust. Mivel szállást már nem találtak, ezért jobb híján egy barlang-istállóban. A későbbiekben, Jézus Názáretben, Galilea tartományban élt és tanított.

Jézus születési helye fölé Betlehemben templomot emeltek, így az eredeti barlang-istállóba csak a templomból lehet lemenni. Ezen a templomon is, mint a Szent Sír - bazilikán több vallás osztozik: középső része a görögkeletieké, déli szárnya az örményeké, az északi pedig a katolikusoké illetve a protestánsoké. A templomból lépcső vezet le a barlangba, ahol Jézus született. Ezüstcsillag jelzi a földön a helyet, ahol Mária világra hozta gyermekét


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 14518 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x