Hülye diéták, amiket soha ne kövess!
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Hülye diéták, amiket soha ne kövess!

Hülye diéták, amiket soha ne kövess!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-24

Ha híresség kínálja, szinte bármilyen diéta "eladható" még akkor is, ha totálisan ostoba rendszerről van szó.  

 

Rendezvénynaptár

Az amerikai felnőttek kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, és 41 százaléka próbál meg lefogyni, az átlagos cél 18 kiló mínusz.

Nem meglepő, hogy sokszor egészen szokatlan, őrültségnek tűnő ötletekkel is be lehet törni a fogyókúrás piacra. Elég, hogy egy sztár esküdjön a diétájára, milliók követik. Így lett híres például Beyoncé juharszirupból, citromléből és cayenne-borsból álló - abszolút őrült - diétája.

– Ezek a diéták bolondos neveket viselnek, és valóban mindegyik bolondság – mondja Walter Willett, a Harvard-egyetem táplálkozástudományi professzora. – Ha valaki szélsőséges étkezési szokásokat vesz fel, természetes, hogy nagy valószínűséggel hamar lead néhány kilót, hiszen a legtöbb ételfajtát kizárja az étrendjéből. De az ilyesmi egy életen át nem tartható.

Lüke diéták, amiket semmiképpen ne kövessünk:  

Az asztrológiai diéta – a 12 csillagjegy alapján összeállított étrend: – Jól hangzik – mondja a szakember –, csakhogy semmilyen tudományos tény nem támasztja alá. Lapunk ehhez annyit tenne hozzá, hogy a hold-diéták valóságtartalmát bárki kipróbálhatja, hiszen ezek nem szélsőséges tanácsokat tartalmaznak.

A vércsoport-diéta – Nincs rá bizonyíték, hogy a különböző vércsoporthoz tartozó embereknek más és más étrendet kellene követniük – szól Willett professzor véleménye. – Hogy mégis, miért annyira népszerű? Mert az emberek úgy vélik, ez valami személyes megközelítés. A HarmoNet természetgyógyász tanácsadója szerint sem hatékony diétás módszer, ne kövessük.

Az egytípusú diéták – Káposztaleves, grépfrút, ananász, az ilyen csak egyféle ételből álló diéták örök kedvencek. A szakemberek szerint azonban súlyos tápanyaghiányhoz vezethet ennek a bolondériának a követése. A HarmoNet természetgyógyász szakértője azt mondja, hogy rövid ideig - néhány napig- kipróbálhatjuk ezeket a diétákat, de ezek inkább a jojó effektust erősítik.

A juharszirup-diéta – Jól hangzik, de palacsintát nem szabad hozzá enni. Csak citromlevet és borsot. – Ez nem az az étrend, amit valaki egész életében követni tudna. Ráadásul igen káros lehet gyerekek, serdülők vagy várandós nők számára.

És hogy mi a titok? Reggeli, kiegyensúlyozott, naponta többszöri étkezés és sok mozgás.


 
 
[ 2778 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x