Szükséges gyógyszeradomány állatkerteknek - Állatról emberre...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Szükséges gyógyszeradomány állatkerteknek - Állatról emberre is terjedő betegségeket előzhetnek meg!

Szükséges gyógyszeradomány állatkerteknek - Állatról emberre is terjedő betegségeket előzhetnek meg!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-12-02

Számos olyan betegség és veszély fenyegeti az állatkertekben élő vadállatokat is, amelyek megelőzése és kezelése kapcsán az állatkerteknek igen nagy felelőssége és anyagi ráfordítása szükséges. Az odafigyelés azért is fontos, mert szerencsére gyakran hallunk csodálatos híreket arról, hogy kihalásban lévő vadállatokat sikeresen szaporítanak és nevelnek fel ezek az intézmények. 

Az Intervet/Schering Plough, a világ és egyben Magyarország legnagyobb állatgyógyszer és vakcina gyártó és forgalmazó cége, támogatója a magyarországi állatkerteknek és vadasparkoknak. Az idén is több millió forint értékű állatgyógyászati termékkel és vakcinákkal ajándékozta meg a Fővárosi Állat-és Növénykert mellett, nyolc vidéki város – Debrecen, Győr, Jászberény, Pécs, Miskolc, Budakeszi, Szeged, valamint Veresegyháza állatkertje is.

Léteznek olyan betegségek is, amelyek az állatokról emberre is terjedhetnek.
A veszettség például az emlős állatok gyógyíthatatlan vírusos megbetegedése, amely az emberre is közvetlen fenyegetést jelent. A veszettségben megbetegedett ember vagy állat gyógyíthatatlan, ezért a megelőző jellegű védőoltás az egyetlen védekezési lehetőség. Az emlős állatok védőoltásával önmagunkat és környezetünket is védjük.
Szintén az utóbbi évek veszélyforrása a madárinfluenza, amely betegség megelőzése a madarak beoltásával kezdődik. A tavalyi évben az Intervet ezért szorgalmazta az összes magyarországi állatkert madárlakójának beoltását a H5N1, vagyis a madár influenza elleni vakcinával.

Az adomány kapcsán Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője elmondta:
„A Budapesti Állatkert farkascsaládja az egész intézmény nevében köszöni az Intervet nagylelkű adományát, amellyel hozzájárult a kert lakóinak kicsattanó egészségéhez. Mi farkasok külön is hálásak vagyunk, hogy az adományozás mellett jelképesen örökbe is fogadta családunk legifjabb tagjait. Az oltóanyag mellett köszönjük a szeretetet is!”

Ezen túlmenően a vállalat elkötelezett támogatója minden olyan tevékenységnek és szervezetnek, ahol az állatok valamilyen módon segítséget nyújthatnak az embereknek is. „Emlékezetes élmény marad számunkra, amikor tavaly ősszel Gesztesi Károly művész úr kíséretében egy rendhagyó sétára vihettünk el több, mint száz fogyatékkal vagy hátrányos helyzetben élő gyermeket a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az ilyen pillanatok és lehetőségek bíztatnak minket arra, hogy folytassuk ezt az irányvonalat és hangsúlyozzuk a támogatások fontosságát.” - nyilatkozta a cég kommunikációs vezetője.
 
 
 
[ 803 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x