A német kormány nem javasolja az Explorer böngésző használatát...
Címlap / Kütyü és tudomány / A német kormány nem javasolja az Explorer böngésző használatát

A német kormány nem javasolja az Explorer böngésző használatát

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-09

Az Internet Explorer (IE) kiváltására alkalmas böngésző használatát javasolja a német kormány, miután a Microsoft bejelentette, hogy a Google kínai levelezőszolgáltatása elleni támadás részben egy biztonsági résnek is köszönhető. 

 

A Microsoft szerint a felfedezett biztonsági rés csak a böngészőprogram "alacsony biztonsági szintjén" jelent veszélyt, a szint fokozásával azonban minden komolyabb támadás kivédhető.

A német kormány ennek ellenére nem javasolja az IE használatát, mert nem találja teljesen biztonságosnak - olvasható a BBC hírportálján.

Thomas Baumgaertner, a szoftveróriás németországi szóvivője azzal védekezett, hogy a Google Gmail fiókjai elleni támadásért egy meghatározott céllal fellépő csoport felelős, és az ilyen támadások az átlagfelhasználókat nem veszélyeztetik.

Graham Cluley, a Sophos vírusirtó szoftvervállalat képviselője szerint azonban nem csupán az került fel az internetre, hogy milyen biztonsági kockázattal jár az Explorer 6-os, 7-es valamint 8-as verziójának használata, hanem az is, hogy a hibából miként húzhatnak hasznot a hackerek. "Az IE sebezhetőségére a Microsoft a múlt héten hívta fel a figyelmet. A hibát egyelőre még nem javították ki, és a Google elleni legutóbbi támadás is ennek köszönhető" - szögezte le.

A Microsoft szokásos, havi rendszerességgel megjelenő szoftverfrissítése legközelebb február 9-én várható, egyelőre még nem tudni, hogy addigra sikerül-e kiküszöbölni a problémát.

A Google múlt hét elején jelentette be, hogy nem hajlandó többé cenzúrázni keresőprogramját Kínában, és fontolgatja, hogy teljesen kivonul az ázsiai országból. A cég ugyanis fényt derített arra, hogy kínai IP-címmel azonosított számítógépes kalózok összehangolt támadást indítottak emberi jogi aktivisták és mintegy húsz vállalat postafiókja ellen.
 
 
 
[ 2919 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x