Nem csak talán, tényleg káros a túlzott légkondicionálás!...
Címlap / Őrület / Nem csak talán, tényleg káros a túlzott légkondicionálás! Olaszországban büntetik, ha túl hideg van!

Nem csak talán, tényleg káros a túlzott légkondicionálás! Olaszországban büntetik, ha túl hideg van!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

Törvényben írják elő Olaszországban, mennyire lehet hűteni légkondicionálóval. Ha a hőmérséklet kevesebb, mint 25 fok, akkor akár büntethetik is a túlzott hűtést. Az okok: környezetvédelem és egészségvédelem. 


Rendezvénynaptár
Olaszországban törvény fogja tiltani, hogy üzletekben, metrón, buszon, középületekben túlzásba vigyék a légkondicionálók használatát. Eddig is rendeletileg szabályozták, hogy a kinti és a benti hőmérséklet közt nem lehet nagyobb különbség, mint 7 fok, ám a törvényhozás most még szigorúbban fogalmaz, szeptembertől előírás, hogy 25 fok alá nem lehet hűteni a hőmérsékletet. Az indoklás egyszerű és ésszerű.

A légkondicionáló berendezések használatának korlátozásával szeretnék csökkenteni a zajszennyezést és elősegíteni az energiatakarékosságot. A készülékek minél hidegebbet csinálnak odabent, annál jobban fűtenek odakint, így önmaguk ellen is dolgoznak, és a túlzott kényelmesség miatt a bolygónkon egyre nagyobb gondot okozó üvegházhatás is fokozódik. A másik fontos szempont, hogy a légkondicionáló berendezések egészségkárosítóak is lehetnek. Amennyiben túl nagy a hőmérsékletkülönbség a külső és a benti hőmérséklet közt, könnyen megfázhatunk, főleg a gyerekek nagyon érzékenyek erre. Akik egész nap a légkondi közvetlen közelében tartózkodnak, tüdőgyulladást kockáztatnak. Az egész napos zúgás fejfájást okoz, a folyamatosan áramló hideg levegőnek a megfázás a legenyhébb következménye. Ha a berendezés szűrőfiltereit nem cserélik elég gyakran, akkor az akár halálos kimenetelű, úgynevezett „légiós betegséget” kockáztatjuk. Ezt egy baktérium okozza, ami a felszíni vizeken él, és az elszennyeződött, állandóan nedves, párás filterekből egyenesen a tüdőbe jut. A veszélyes betegség gyógyulási időtartama elérheti az egy hónapot, és kórházi kezelést igényel.


A légkondicionálás esetében is igaz, hogy a mértékletesség nagyon fontos, ám erre a túlkényelmes, felelőtlen embereket törvényileg kell kötelezni. Olaszországban ebben a hónapban törvényt hoznak a légkondicionáló berendezések túlzott használata ellen.

HarmoNet tipp: Légkondi kontra hőguta - Melyik veszélyesebb? »
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2102 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x