Esküvői vacsora ülve, vagy állva
Címlap / Otthon / Esküvői vacsora ülve, vagy állva

Esküvői vacsora ülve, vagy állva

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-21

Ha esküvői fogadást szervezünk, akkor nem lehetünk tájékozatlanok a vendéglátó ipari szlengben. Tanácsadónk segít eligazodni az állófogadás és az ültetett állófogadás szakkifejezéseiben és folyamatában, s megtudjuk, miért ez a legnépszerűbb fogadási forma nem csak hazánkban, de egész Európában és az USA-ban is. Esküvős akciónk zárócikke. 


Rendezvénynaptár

Az állófogadás
Ideális lehetőség akkor, ha nem akarjuk túl hosszúra nyújtani az estét, egyszerűen csak meg szeretnénk vendégelni az egybegyűlteket. Különlegesen ajánlható például második házasságkötéshez, vagy olyan esküvőre, ahol sok a fiatal, vagy nagy a létszám, esetleg a hangsúly a vacsora helyett a bulin és a táncon van. Az ültetett állófogadás pedig napjaink legnagyobb divatja.

Folyamata:
Büféasztalokra ki vannak téve a hideg és meleg ételek, saláták, pékáruk, desszertek, gyümölcsök. Ide kerülnek fel a tányérok, evőeszközök, szalvéta, és minden más, ami kell az étkezéshez, innen szednek maguknak a vendégek és elfogyasztják állva, többnyire könyöklő asztalok mellett. Ennél a vendéglátási formánál nem mindig ajánlatos hagyományos esküvői ételekhez ragaszkodni, mert ezeket állva nehezen tudjuk megenni, helyette inkább a kisebb méretre vágott húsokat, sülteket, mini töltött káposztát ajánlom.  
Az italkínálat többnyire italpultra van kitéve, innen tudunk választani, kínálata leginkább sör, bor, pezsgő, üdítők, esetleg rövid italok is.

Hová ajánlom?
Kötetlen hangulatú ebédre vagy vacsorára, ahol a hangsúly inkább a bulizáson van. Ha nem tervezzük túl hosszúra az ebédet vagy vacsorát, akkor egészítsük ki éjfélkor éjféli vacsorával.

Mire figyeljünk?
Az állófogadás kínálata legyen bőséges, tartalmazzon hideg tálakat, salátát, meleg ételt. A büféasztalt javasolt díszíteni, hogy elegáns legyen, és gondoskodjunk megfelelő számú könyöklő asztalról és néhány ülő alkalmatosságról az idősebb vendégek, gyerekek részére.

Szleng:
Chafing = meleg ételek melegen tartására szolgáló eszköz.
Galantin = hidegkonyhai eljárással készült étel, felszeletelve ezt szokták tálalni tükörre, vagy tálakra. 

Regisztráljon most esküvői helyszínt, akciónkon! Kattintson ide különleges ajánlatunkért, vagy hívja még ma a 06 - 70 - 388 72 37-es telefonszámot! >>>

Ültetett állófogadás /büféasztalos fogadás

Folyamata:
Ételkínálata meggyezik az állófogadáséval, a különbség abból adódik, hogy a vendégek le tudnak ülni, és kényelmesen tudják az ételeket elfogyasztani. A vendégek ültetése 10-12 fős körasztaloknál, vagy téglalap asztalokból U-alakban, vagy fésű-alakban összeállított asztaloknál történik. Az italok kínálása történhet asztalnál is, de emellett általában van italpult is. Vagy kérhetünk a vendég asztalára kancsóban friss jeges vizet, vagy palackozott bort is.

Hová ajánlom?
Kivétel nélkül minden esküvőre ajánlanám, mivel széles az ételválasztéka, elegáns a megjelenése, kényelmes a vendégeknek. Ár-érték arányban is igen jó választás, és nem csak a klasszikus állófogadás fogásait kínálhatjuk, hanem lehet egy grill party kínálata is. Nem véletlen, hogy ez a legnépszerűbb vendégfogadási forma manapság.

Mire figyeljünk?
Ültetett fogadásnál fogyaszthatunk bátran levest is. Javasolt plusz adagokat kérni állófogadáshoz képest, mivel ülve többet fogyasztanak a vendégek!

Szleng:
Couvert tányér = pékárut és fűszervajat tesznek rá a teríték mellé.
Asztalközép /napron = körasztalok közepére terített abrosz-féleség, amely dekorációként szolgál. 

Hogy rendezzünk esküvői koktélpartyt? (Cikkünk előző része)

Ha saját esküvőjét szervezi, kérdezze cikkünk szerzőjét, akinek évtizetedes szervezői gyakorlata segítségére lehet.
Bercea Laura rendezvényszervező tanácsadó

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 12467 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x