Kösd fel a bundádat! - Farkasordító hideg közeleg
hirdetés
Címlap / Otthon / Kösd fel a bundádat! - Farkasordító hideg közeleg

Kösd fel a bundádat! - Farkasordító hideg közeleg

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-06

Ahogy az az asztrometeorológiai előrejelzésekből várható volt, ma már a légköri meteorológia is rámutatott, vészesen hideg közeleg, melyhez az utóbbi években aligha szokhattunk hozzá. Mire számíthatunk időjárásunkban, minek köszönhető, és mit tehetünk ellene? Bundabugyi a cicának is. 


Rendezvénynaptár
Az asztrometeorológia megjósolta
Az asztrometeorológia tudománykört sokan nem tartják kellően hitelesnek, vagy pontosak. Mások elfogadják az asztrológia tudományát, de nem egészen hisznek abban, hogy a bolygók mozgása olyan távol az űrben miképpen, vagy egyátalán bármiképpen is befolyásolhatja Földünk időjárását. Nekik kell megjegyeznünk, a pillangó effektus működésének igazságát, a legkisebb rezgések is tovább terjednek, erős hatással lehetnek, s azt is meg kell említenünk, hogy az asztrometeorológia mintegy szabályszerűséget bemutató, egy leíró rendszer, pusztán megmutat. A globális felmelegedésnek köszönhetően ezért tudhatjuk nem mínusz 50 fokokról kell e télben beszélnünk, de azért igencsak meg fogunk lepődni időjárásunk zordságán!

Konkrétabban, ebben az esztendőben a Mars és Szaturnusz lephette meg leginkább a hozzáértőket. Már a tavalyi tél során is volt egy-egy rövid, hűvösebb időszak, ezúttal azonban köszönhetően főként a Szaturnusznak, de még a Jupiter jegyhelyzetének is, bizony valóban farkasordító hidegre kell számítanunk. A tél ezúttal hosszan elhúzódhat, a gázszámla egy ideig csúnyán megemelkedhet. Ha most még áremelésekre is számítanunk kell, bizony bajba kerülhetünk. Főként, ha közben a távhőellátás nem makulátlan, ahogy az a napokban történt  Budapest déli területein. A hosszas, vad hideg segíti a fertőzéses megbetegedéseket okozó kórokozók, különösen az influenza vírus elpusztulását, és pl. a kártékony vérszívók lárváinak, így a szúnyoglárvák mennyiségének visszaszorítását is. Ugyanakkor a meghűléses megbetegedéseket, gyulladásos bajokat is hozza.

 

Nem csak kopog, locsog is

A másik idei meglepetés, a csapadékosságot vizsgálva, pl. a Marsnak köszönhető. Mert bizony meleget kaptunk, olykor fülledt időt a nyáron, de nem forróságot, égető tikkadtságot - amely a 2007-es év augusztusát gyakorlatilag gyilkossá tette, halálfélelmet okozva ezreknek. E mellett igazán sok csapadékhoz juttatott ez az év, a nyár során esett, esett és esett, s amit nem vártunk igazán a télen, amikor egy kicsit visszatért a meleg, a jó idő, a meglepően kellemes enyhülés, akkor is napi szintű esők mostak el bennünket. Télen még csak-csak, azonban nyáron a meleg és a víz együtt olyan gombás betegségeket okozott a termésben, még az erre nem hajlamos növényféléken is, amely a fákat és cserjéket gyakorlatilag kipusztította, és terméketlenné tette.

HarmoNet tipp: Arc a télben - bőrvédelem hideg ellen >>

Nos, a tél folyamán enyhüléskor esőre, esőmentes napokon pedig, fagyokra számíthatunk, de a javából. Az Időkép portál előrejelzései szerint a héten már nappal kell mínusz 5 Celsius fokra számítanunk, és éjszakánként mínusz 15 fok is lehetséges. Persze ez területenként változó. Városokban a légszennyezettség növeli a hőmérsékletet, vagyis az éjjeli hőleadás lehetőségét, a város egyszóval fűt. Míg szabad területeken, kint a nyílt pusztában, és még inkább a medencékben nagy hidegekre számíthatunk, ide ugyanis bereked a hűvös, fagyos levegő. Ez fagyási sérüléseket, fagystresszt okozhat, védjük bőrünket a hidegtől! A hétvégén hajnali órákban mínusz 18 fokot is mértek, az idő pedig tovább hűl!

Álatt-, növény-, ember-védelem
Ebben a hidegben mindenképpen gondoljunk az állat és növényvédelemre! A legnagyobb hidegben semmiképp se öntözzük még az új fákat, tujákat, cserjéket sem! Az ifjabb növények gyökerének föld feletti részét megmaradt avarral takarjuk be, vagy kaphatunk melegítő, védő fóliákat is. Dézsában lakó tujákat és kisfenyőket szélvédett, szélárnyékos helyre költöztessünk. Háziállatainkra, ha szabadban tartózkodhatnak csak, adjunk kis ruházatot, amolyan csőruhát, vagy legalább garázsba, fészerbe engedjük be őket. A háziállatok most jó, ha rendes táplálékokat, húst, akár szalonnát is kapnak kis mennyiségben, nem csupán száraz tápot! A zsíros felrakódás ilyen időben természetes. Gondoljunk a madarakra is, magok és szalonnabőr kihelyezésével.

Mit tehetünk magunkért? Természetesen alaposan öltözzünk föl, és ne most tervezzünk 5-6 órás bevásárló körutakat. Fogadjuk el szervezetünknek, hogy erősebb melegítő ételeket kíván, ha pedig meghűltünk, fogyasszunk bátran forralt bort, sok-sok fahéjjal, vagy pedig az alábbi melegítő, forró édességet!

HarmoNet tipp: Kíméletes méregtelenítés - 10 érv az infraszauna mellett! >>

Halava

Hozzávalók:
4 dl búzadara
20 dkg vaj
4 dl cukor
16 dl víz
Ízlés szerint mazsola, mandulareszelék, kókusz, narancs, papaya, ananász, dió, stb.

A vajat olvasszuk meg, és kb. 20-30 perc alatt, lassú tűzön pirítsuk barnára, aranybarnára a búzadarát. Forraljuk fel a cukrot a vízzel, és szirupos, már forró állapotban lassan öntsük hozzá a darához. Ilyenkor a dara fröcsköl és puffog, majd hirtelen megdagad. Főzzük még 5 percig folyamatos keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor keverhetünk hozzá mandulát, diót, kesudiót, mazsolát, és akár narancsdarabokat. Náthásan jó melegen, forrón együk, nagy kanállal. A narancs C-vitamin tartalma és a magok ásványi anyag mennyisége segít a gyógyulásban. Ha nagyon kimerültnek érezzük magunkat, mézzel is ízesíthetjük. Ez egy ősi, indiai "orvosság", és tiszta étel!

Fodor Kata 
 
[ 1977 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x