Erdei egzotikum a lakásban: A páfrány
hirdetés
Címlap / Otthon / Erdei egzotikum a lakásban: A páfrány

Erdei egzotikum a lakásban: A páfrány

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-13

Mutatós zöld szín, légtisztító hatás. A Holland Virágiroda minden évben az Év szobanövénye címet adja egy remek, igazán megkapó, egyedülálló karakterű növénynek. 2009-ben a páfrány (Nephrolepis exaltata) kapta ezt a megtisztelő címet. A páfrány szép megjelenésű, könnyen tartható növény. Kecses zöld levelei pedig frissítik a helyiség levegőjét. 


Rendezvénynaptár
Egy mai ízlésnek megfelelő növény
Az Év szobanövénye minden lakásban megtalálja a helyét. Különleges, élénk zöld színű páfrányleveleivel bárhol magára vonja a figyelmet. Természetességével hétköznapi életstílust közvetít. A páfrány jól bírja a napfényt, és megállja a helyét még az ultra-modern stílusú lakásban, irodában is. Nézzen körbe, és biztosan talál olyan helyet a nappaliban, a verandán, a dolgozószobában vagy irodában, sőt még a konyhában és a fürdőszobában is, ahol pöndörödő leveleivel jól mutathat ez a kirobbanó szépségű, mégis visszafogott eleganciájú szobanövény.

Légtisztítás felsőfokon
Stílusos megjelenése mellett a páfránynak más előnyös tulajdonsága is van: finoman szeldelt, pöndörödő levelei javítják a helyiség levegőjének minőségét. Kivonják a légtérből a mérgező gázokat, emelik a páratartalmat, és így egészséges környezetet teremtenek a bent lakók számára.

A páfrány (Nephrolepis exaltata) Ázsia és Új-Zéland trópusi vidékeiről származik. Mindegyik szobanövényként kínált fajtájának van egy-egy jellemző tulajdonsága, de mindegyikről felismerhető az, hogy páfrány. Árnyékos a hely? Száraz a levegő? Mindez nem probléma számára. Adjon neki néhanapján egy kevés tápanyagot, mérsékleten párásítsa kézmeleg vízzel, hetente háromszor öntözze meg, és ezt a kis törődést bőséges, élénk zöld levéltömeggel és friss, tiszta levegővel hálálja meg.

HarmoNet tipp:
Szobanövény és gyógyszer - a hibiszkusz >>

Páfrány-szerepek


Munkatárs
Az Év szobanövénye kiváló ösztönző munkatárs lehet az irodájában: igazi nagy-főnök. Olyan környezetet terem Ön körül, ahol öröm a munka. Helyezze egy talapzatra, és élvezze egyszerűségének szemet gyönyörködtető látványát. Természetes zöld színe megnyugtat, segíti a koncentrálást, így a munka is hatékonyabb lesz.

Vacsoravendég
A páfrány jól mutat a tálcára helyezett csészékben a tálalópulton vagy az asztalon. A csipkemintás falburkolat és a páfrány finoman szeldelt, csipkeszerű levelei nagyon jól illenek egymáshoz; mindegyiknek különleges, elbűvölő a textúrája. A növény élénk zöld színe a kék edényekkel különösen üde, friss hangulatot teremt.Konyhai kisegítő

A páfrány a konyhában frissíti a levegőt. Hangsúlyos látványi hatása van az egyszínű térben, és kontraszt világos és a sötét színek között – rafinált, modern megoldás! A páfrány a konyhai edények rendezetlenségének szépségét erősíti. Mintha azt suttogná: „Gyere beljebb, és nézzél meg jobban!”

HarmoNet tipp: Erősítsd az életteredet! - Segít a szobanövényed! >>

Lakótárs a nappaliban

Az élénk zöld szín és a formák elbűvölő játéka. Páfránnyal beültetett fa állvány térelválasztó szerepet is betölt. A fekete és fehér szín kettősébe beékelődő zöld árnyalat különleges hatást kelt. A változatos, finom textúrák csodálatos hátteret adnak a páfrány milliom finom levélkéjének tömegéhez.

A Holland Virágiroda idén a hónap szobanövényei címet is kiosztotta tizenkét szezonhoz illő, csodálatos növénynek, amelyeket augusztustól, decemberig havonta mutatunk be itt, a HarmoNeten. 
 
[ 7899 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x