Hát ez tényleg csúcs: Nem tudni mi lesz a Földdel, de van...
Címlap / Psziché / Hát ez tényleg csúcs: Nem tudni mi lesz a Földdel, de van hozzá térképünk!

Hát ez tényleg csúcs: Nem tudni mi lesz a Földdel, de van hozzá térképünk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az egyezmény egy környezetvédelmi egyezség a világ országai, főbb hatalmai között, amely elsősorban az üvegházgázok kibocsátásnak mértékére és ezzel a globális felmelegedés visszaszorítására vonatkozik. A cél elég egyértelmű. A hirtelen hőmérsékletemelkedés, ami akár az átlagértéket tekintve 3 Celsius fok is lehet, 2 Celsius alatt szeretnék tartani, bár már 1-1,5 Celsius is hatalmas pusztítással járna a Csendes-óceáni térségben. 

Miért?
A klímaváltozást elsősorban az üvegházhatást okozó gázok tevékenységével magyarázzák ma a kutatók, és bár a szeméthegyek legalább akkora probléma, valóban e gázok kibocsátása fojtja meg a Földet és ennek köszönhető a 3 Celsius fokos hőmérsékletemelkedés, ami kb. 10-20 éven belül realizálódhat.

A Klímacsúcs legnagyobb tétje tehát az, hogy a világ nagyhatalmai között létre tud-e jönni olyan megállapodás, ami megakadályozza a Föld további pusztulását. A képet legegyszerűbben megfestve: A gyárak által kibocsátott üvegházgázok egy burkot hoznak létre a földgolyó körül, melynek hatására a Földre beérkezett hő bennreked a föld légburkában. A folyamatos bennrekedés hatására az átlaghőmérséklet megemelkedik, akár 3 Celsius fokkal. Ez nem azt jelenti, hogy Májusban 30 helyett 33 fok lesz! Ez az ÁTLAG hőmérséklet, ami azt jelenti 40 fok lesz! És így jön létre ez az emelkedett átlagérték. A hőmérséklet emelkedésével az északi jégsapka megolvad, ez a víztömeg pedig a világóceánok fokozatos emelkedésével jár. Ez alatt azt kell érteni, hogy ma léteznek olyan országok, amik 10 év múlva, amikor te felállítod 30. 40. 50. karácsonyfádat megszűnnek, tengervíz alá kerülnek, a lakókat pedig evakuálják sátortáborokba, Ausztráliába vagy Ázsiába. Vidám jövő!

E mellett az átlaghőmérséklet növekedése miatt nehezebben teremnek meg az érzékeny növények, úgy általában az alapanyagok. Ezt Te úgy fogod érezni a bőrödön, hogy bemész a boltba és egy kiló liszt nem 200 hanem 500 Ft-ba fog kerülni, miközben a fizetésed semmivel sem lesz több, mint ma! A tét már nem az lesz, hogy jut e szórakozásra, hanem hogy jut-e élelmiszerre.


Most hogy ilyen világosan látjuk, sejthető, hogy az emberek között feszültségeket, a bűnözésnek nyílt felszállópályát, a Földnek pedig, egyenes utat biztosít ez a darálóba.

A bajok nem ma kezdődtek. Ezeket kívánta rendezni a Kiotói Egyezmény, amely azonban 2012-ben abban a szép misztikus évben, a maja naptárral együtt, lejár. A Kiotói Egyezmény legnagyobb hiányossága, hogy az USA és Ausztrália nem írta alá, ergó, nem vettek benne részt, rájuk nem vonatkoztak ezek a szabályok. Ez is segítette az USA fejlődését, gazdaságának kibontakozását az elmúlt egy évtizedben, hiszen környezeti pusztító tevékenységének így, egyéb kisebb horderejű nemzetközi egyezmények mellett, csak saját erkölcsi érzéke szabott határt. Az amerikai álom viszont e tíz év alatt kulcsfogalom lett, és már mindenki rózsaszín szappanbuborék felhőket lát a tervezett városképekre, a túlfogyasztásra gondolva. A legtöbb problémát egyébként természetesen nem a lakosok okozzák, hanem a gyárak, ipari térségek, de a szennyvíztermelésben, vízpazarlásban (ld. Las Vegas) és szemét létrehozásában igenis a lakosoknak is nagyon jelentős szerepük van!

Mire jutottak a két hét alatt?
Jelenleg a Klímacsúcs végéhez értünk, eredmény nincs, megegyezés van: jövőre jogi keretet kell adni a most kiszínezett távoli látomásoknak.

Az egyetlen cél, hogy az évszázad végére ne lépjük túl a Földön a 2 Celsius fokos átlaghőmérséklet emelkedést. De hogy, addig, abban a 90 évben mi történik, illetve, ha nem valósul meg, ki lesz felelősségre vonatható, az nem derült ki.
Jövőre folytatják!

Mit kellene tenni?

Nem csak csökkenteni kell a kibocsátást, de csökkenteni kell a vízpazarlást is. A szemét mennyiségét. Az egészségtelen, nem lebomló termékek legyártását. Ha valaki ettől munkanélkülivé válik, azt foglalkoztatni kell más szektorban. Magyarország sokszorosan megszenvedi majd a klímaváltozást, mivel medence terület révén a klímaváltozás is másfélszeresével, vagy megduplázódva érződhet.

Környezetbarát technikai megoldásokat kell alkalmazni. Abba kell befektetni. Az államnak csak a környezetbarát támogatásokat lenne szabad támogatni egy-egy építkezésnél, és csak minimálisan a régi, már nem korszerű megoldásokat, olyan esetekben, amikor úgymond, nincsen más megoldás. Le kell csökkenteni a gázkibocsátásokat, szigorítani a szabályokat, az embereknek pedig vállalniuk kell egy kényelmetlenebb, de élhetőbb életet. A dolog megtérül.

Ha valakinek kétségei támadnának tetteit illetően, egy világos rajz a környezetbarát életmódról! KATT A KÉPRE!



Kép:
Ökovölgy.hu

piqs.de: Paul Schubert - earthe_01

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9575 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x