Robotplüss gyógyhatással - ismét piacon egy új kedvenc!
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Robotplüss gyógyhatással - ismét piacon egy új kedvenc!

Robotplüss gyógyhatással - ismét piacon egy új kedvenc!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-03

A japánok a technika ördögei. Mindent elkészítenek működőképes robotváltozatban, most éppen legkedvesebb barátunkat, a kis házi kedvencet. A legújabb high-tech játék, a robotplüss náluk már nem újdonság, de eddig leginkább gyógyászati célokra használták. Nemsokára bárki vehet magának olyan kutyust, amelyik garantáltan nem pisil a szőnyegre! 


Rendezvénynaptár
Édes, aranyos, bársonypuha. Lehet simogatni, dédelgetni, sőt, beszélgetni is képes! Igen, a kutyusról van szó, ám nem a valódi házi ebecskéről, hanem annak XXI. századi robotváltozatáról. A japán játékgyártó cég, a Takara Tomy tovább fejlesztette eredetileg gyógyászati célokra készült robotplüssét, Dockyt. A kis kutyus az egyedülálló, idős személyek társa volt, aki az idősek otthonában teljesített szolgálatot. A robotplüss pótolta a családot, az emberi kapcsolatokat, és a pszichológusok szerint nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az időskori depressziót sikeresen kezeljék. A gyógykutyus annyira népszerű lett, hogy a cég egyre jobban fejleszti Dockyt, aki nemsokára a gyerekeket és a felnőtteket is meghódította. A kicsi robotkutya tökéletesen hasonlít valódi társaira, éppen olyan puha és dédelgetni való, mint élő társai. Ami előnye, hogy tuti nem pisil a szőnyegre, nem kell sétáltatni, sosem éhes, és senkit sem nyálaz össze. Nem rágja szét a papucsot, nem kaparja ki a küszöböt. Nem hullik a szőre, és a szomszéd szukát sem kell félteni tőle. Nem morogja meg a szomszéd nénit, és nem kell oltásra sem vinni.


HarmoNet tipp: Robot rekordok - Köztünk élnek, egyedi személyiségek >>

Képes ellenben beszélni, és ami a legszenzációsabb, a beépített mesterséges intelligenciának köszönhetően tanítható! A kutyus több mint 600 szót tud, és minél többet van együtt gazdájával, annál többet képes megjegyezni. Egyelőre persze csak japánul. Válaszol a kérdésekre, üdvözli a gazdáját, sőt, ennél még többre is képes! A kutyába beépített szenzorok tökéletesen érzékelik a környezetet, odamegy a gazdihoz, farkat csóvál, ugat, hízeleg. A pici fejében lévő apró számítógép megjegyzi, mikor van születésnapunk, és ő biztosan nem fog erről elfeledkezni! Az adott napon elsőként kíván minden szépet és jót. A kutyus szemei annyira élethűek, hogy az már szinte félelmetes, és hála a technikának, képes mozgatni, gazdájára ránézni. Állítólag a terápiás kutyusnak ez a tulajdonsága segített a legtöbbet a pácienseknek. Extrák: a kutyus reggel ébreszt, amikor fel kell kelni. Ha elmegyünk otthonról, kikapcsol, és akkor „ébred”, amikor hazaérünk. Ha buliba is magunkkal visszük, akkor pedig elénekli velünk a karaoke bárban kedvenc duettünket! Nos, tetszik?
 
 
[ 1342 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x