Egészség és gyönyör testmasszázzsal!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Egészség és gyönyör testmasszázzsal!

Egészség és gyönyör testmasszázzsal!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-03

Újra harcot indítunk a közöny, és a motiválatlanság ellen! Egy masszázs csodákra képes. Ha kell aktivizál, ha kell megnyugtat. Csillapítja a fájdalmat, és egészségessé varázsolja a bőrt.  


Rendezvénynaptár
Masszázsok hatásairól elkezdett cikkünket a testünkben tapasztalható fizikai változások számbavételével folytatjuk. A fájdalom-csillapításról, és a bőrünkre gyakorolt hatásáról ejtünk néhány szót.

Általános hatások
Alapvető a vérkeringés megváltozása. Masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, megváltozik a szervezetben keringő vér eloszlása, a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a nyirokkeringés is. A keringés fokozódása mellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A masszázs, hatással van, az idegrendszerre is. Erős ingerlő fogások alkalmazása élénkítő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. Az előbbiekkel ellentétben nyugtató jellegű fogások a test elernyedéséhez, pihenéséhez járulnak hozzá.

Masszázs gyógyszerek helyett
Manapság egyre gyakrabban nyúlunk a gyors enyhülést hozó tabletták után. Túl sok emésztésserkentő, fájdalomcsillapító, és vérkeringés-stabilizáló, valamint altató hatású gyógyszert szedünk. A masszázs jelentős mértékben csökkentheti a gyógyszer-fogyasztásunkat.

A masszázs gyógyító ereje

Megfelelő masszázsfogásokat alkalmazva megszabadulhatunk a kínzó fejfájástól vagy a kellemetlen bélrenyheségtől, stabilizálhatjuk vérkeringésünket, segíthetünk alvászavarainkon. Használjuk ki a masszázsban rejlő lehetőségeket a mindennapi életben! Tapasztalni fogjuk, hogy a rendszeres masszázs védi egészségünket, elébe vág a betegségek kialakulásának, megszünteti a hétköznapi panaszokat – mindezt káros mellékhatások nélkül.

Fájdalomcsillapítás
Feszültség-eredetű fejfájás, enyhébb migrén, hát- és tarkótáji fájdalmak, görcsök esetén fájdalomcsillapító gyógyszerek helyett érdemes megpróbálkozni a rendszeres masszírozással. Ettől nem csak a fájdalom csillapodik, de a relaxációs hatás révén általános közérzetünk is javulni fog.


Ha fáj a fejünk
A fej és az arc masszírozása általános nyugtató, lazító hatást vált ki, s ezért mindenkinek jót tesz, de különösen azoknak, akik a „fejükkel dolgoznak”. A koponyát vékony izomréteg borítja, ami a lelki vagy szellemi stresszre görcsös összehúzódással reagál. A feszültségen kívül egyéb okai is lehetnek a fejfájásnak. Mozgás és oxigénhiány, túlzott mértékű dohányzás vagy alkoholfogyasztás, időjárás változás, kimerültség, túlfeszítettség, megfázás arcüreggyulladás, nyirokpangás.

HarmoNet tipp: Harmónia és élvezet - Szeretetmasszázs a léleknek>>>

A masszázs hatása a bőrre
A masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, közben emelkedik a bőr hőmérséklete. A fogások alkalmazása közben olyan kémiai anyagok termelődnek, amik értágító hatásúak és a vérkeringést élénkebbé teszik, ezáltal hozzájárul a szövetek jobb táplálásához, élénkül a sejtek anyagcseréje. Simító és dörzsölő fogások hatására felgyorsul a bőr felületén lévő, elhalt hámsejteknek a bőrről való leválása és közben fokozódik a mélyebben fekvő fiatalabb sejtek növekedése. Hozzájárulnak a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez, a sorvadás csökkentéséhez, tónusának növekedéséhez. Masszázs közben fokozódik a faggyú- és verejték elválasztás. Ezek a hatások hozzájárulnak a szervezet hő-szabályozó folyamatainak kiegyensúlyozott működéséhez.

A masszázs hatása a bőr alatti kötőszövetre

A mechanikai hatások hozzájárulnak a kötőszövet tartásának és rugalmasságának a biztosításában. A masszázs hatására a bőr alatti kötőszövetekben gazdag vér- és nyirokérhálózat összehúzódik, majd kitágul, és ezáltal fokozódik a keringés. A helyi szövetek táplálkozása javul, másrészt pedig az egész szervezet nedvkeringése élénkül. A masszázs mechanikai hatására, a vérkeringés fokozódik, felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. A kezelés közben megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszültségek, letapadások.

Mindezeket sokszor, sok helyen leírták már. Azért kívánom mégis feleleveníteni az olvasottakat, mert mindig vannak olyanok, akik csak most kezdenek „keresni”, akikben most kezd felmerülni az igény arra, hogy önmagukért tegyenek. Különböző generációkat figyelve, szédületesen lesújtó az a tudatlanság, amellyel korunkban saját egészségmegőrzésük területén rendelkeznek. Ez ellen próbálok meg tenni, a fent leírtak tárgyilagosságával, újra és újra, hogy minden napra jusson belőle.

Balobás Ferenc


 
 
[ 4572 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x