A legnagyobb fizikai és pszichés veszély szervezetünkre!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A legnagyobb fizikai és pszichés veszély szervezetünkre!

A legnagyobb fizikai és pszichés veszély szervezetünkre!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-03

A rossz, zaklatott alvás súlyos fizikai és pszichés veszélyeket hordoz magában gyermekek és természetesen felnőttek számára is. Heim Pál Gyermekkórházban 10 éve működik alváslabor. Ennek keretében foglalkoznak a hirtelen csecsemőhalál szűrésével, a horkolós, éjjel fulladó gyermekek kivizsgálásával, és prevencióval. 


Rendezvénynaptár
Egy műszer, ami életet jelent
Az éjjel horkoló, fuldokló gyermekeket csak egy speciális műszer segítségével tudják ellátni. Az elmúlt évben közel 200 vizsgálat történt a jelenleg működő egy db készülékkel. Ez a mérés megmutatja, hogy ezeknek a gyerekeknek kap-e éjjel elég oxigént az agyuk. Ha a betegeket nem vizsgálják ki, nem kezelik, akkor az agyuk, esetleg a szívük maradandó károsodást szenved, vagyis elmaradnak a tanulásban, viselkedészavaruk lesz, már gyermekkorban magas vérnyomás betegségben szenvednek, sőt a betegség /alvási apnoe betegség/ fiatal felnőttkorban hirtelen halálhoz vezethet. 

HarmoNet tipp: Két hét múlva zárul a gyógyvarázs program pályázata! >>

E betegségcsoport vizsgálatával Magyarországon igen kevés helyen foglalkoznak, a gyermekkori teljes kivizsgálás és terápia pedig jelenleg egyetlen intézményben sem megoldható.


A Heim Pál Gyermekkórház 2008 végén átadásra kerülő új részlege Európa első akkreditált gyermek alváscentrumának ad helyet. Rendkívül korszerű ellátási körülmények között folyik majd itt tovább ez a széles gyermekpopulációt érintő, magas szintű szakorvosi tevékenység. A gyógyítás technikai feltételeinek biztosítása mellett nagy figyelmet vetül arra is, hogy gyermek, szülő és családbarát módon történjen a betegek fogadása, vizsgálata és kezelése.

Sajnos a meglévő gépek már kevéssé korszerűek, és feltétlenül szükséges volt a jelenlegi elhasználódott eszközök mielőbbi cseréjére.

HarmoNet tipp: Högyek! Nekünk több alvás kell! >>

A betegségek, tünetek:
A horkolás, a légzéskihagyás súlyos következményekkel járhat nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek esetében is. Ha a horkolással összefüggő légzésszünetek „törik össze” az alvást, akkor magas vérnyomás, koszorúér-betegség, szívinfarktus, stroke, szívritmuszavar, keringési elégtelenség, elhízás, demencia, impotencia alakulhat ki. Fontos még itt megemlíteni a közlekedési baleseteket, mivel a napközben fellépő „alvásnyomásnak” sokszor nem lehet ellenállni.

Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen horkolással összefüggő légzészavar poliszomnográfiás vizsgálata során sokszor tapasztalható 300-500 mikroébredés éjszakánként. Ez azt jelenti, hogy a beteg éjszaka sem pihen, szemléletesen húsz év alatt negyven évet „dolgozik”. Ugyanez a gyerekekre is igaz, hiszen 20-40 százalékuk horkol, 1-3 százalékuk olyan erősen, hogy ez károsítja a szívet, a légzőszerveket és akár a növekedési folyamatot is megzavarhatja. Sok esetben a magatartászavarra, a bepisilésre és a hiperaktivitásra is magyarázatot ad a nem pihentető alvás.


A horkolás okai
A gyerekek horkolását legtöbbször a túl nagy orr- és garatmandula okozza, ezek ugyanis szűkítik a légutakat, a másik kiváltó ok a kövérség. Becslések szerint a túlsúlyos gyerekek egyharmada horkol rendszeresen. Ezért volna borzasztó fontos, hogy a háziorvos általános anamnézisében legyen legalább egy kérdés arról, hogy a beteg horkol-e, van-e légzéselakadása, mert ez az információ számos más tünet vagy betegségre magyarázat lehet. Az Amerikai Gyermekorvosok Szövetsége is azt ajánlja a kollegáknak, hogy minden egy évnél idősebb páciens szüleit kérdezzék ki, vajon horkol-e a gyermekük. Ha a válasz igen, akkor további vizsgálatokkal kell eldönteni, mennyire komoly az elváltozás, és nem azzal válaszolni az aggódó szülőknek, hogy majd kinövi a gyerek! A mandulák eltávolításával, az elhízottaknál pedig a gyermek testsúlyának csökkentésével általában meg lehet szüntetni az erős horkolást. A nyugtató és az altató csak ront a helyzeten, és a valódi okot nem szünteti meg.

További információk >>
 
 
[ 2934 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x