Elhízás, tunyaság - 12 bölcsesség, hogy ne így végezd!...
Címlap / Szépség-Egészség / Elhízás, tunyaság - 12 bölcsesség, hogy ne így végezd!

Elhízás, tunyaság - 12 bölcsesség, hogy ne így végezd!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-14

Tényleg, én biztosan alig eszem, mégis itt ez az úszógumi, ott egy kis háj rajtam. Nem értem mitől van! Segíts! - Hangzott el ez a jajveszékelés egy igen fiatal húszon éveit elkezdő hölgy szájából. Kikérdeztem életmódjáról. Legelőször táplálkozásival kezdtem, majd a napi aktivitására, mozgásrendszerességére is kitértünk. 

 

Az eredmény katasztrofális lett. Össze– visszaság, kapkodás, nemtörődömség, hanyagság, lustaság, kedvetlenség, fáradtság, koncentráció zavarok, életvezetési hibák. Mint akinek kicsúszott a saját életének az irányítása, kezei alól.

1. Nekem arra nincs időm, nincs hozzá kedvem, nincs rá pénzem.
Nekem arra nincs időm: Az időnket mi magunk osszuk be, arra szánjuk azt, amire akarjuk.
Nincs hozzá kedvem: Nincs Benned kellő energia mennyiség, ásványi anyag, vitamin, életenergiát adó  táplálék, tested éhezik, enerválttá, türelmetlenné, ingerlékennyé, hisztissé válsz = Nem lesz kedved semmihez.

Nincs rá pénzem: Egyszer végezz számvetést, kezdd el írni mikor mire költöttél. Majd ezt nézd meg, ellenőrizd Magad, hogy mennyi minden szemét élelmiszerre, felesleges, szükségtelen dolgokra költöttél, miközben nem jut már másra. Ez így is van. Tanulj meg bánni a pénzeddel. Ha kell, borítékolj, vezess pénznaplót, ne engedj a csábításoknak. Urald vagyonod.

2. Egyedül élek, ki főzne rám?
Számos nő van ki évek óta, legyen az 2–3–5–10... éve is, hogy egyedül él. Mégsincsenek elhízva, nem panaszkodnak. Ők azok, kik már kezdettől fogva saját magukat látják el, pedig Ők is dolgoznak, vizsgáznak, azaz tanulók, sportoló nők. Akkor ők, hogyan csinálják mindezt?

A válasz nagyon egyszerű, íme: Mégha időbeosztásuk, olykor igen szűkös és stresszes is, mint mindenki másé az, megtanulták beosztani idejüket, életüket irányítani és dolgaikat kezelni. Soha nem késő elkezdeni Neked sem!

3. Nem tudok lemenni mindennap a piacra, és mindennap főzni is.
Nem is kellene minden nap menned, és főznöd sem.
Légy előrelátó, ha már tudod, hogy nem tudsz menni minden nap, akkor menj 1–3x 1 héten. Vásárolj be több napra is előre. Nem kell minden héten ugyanazt mindenből megvenned, szortírozz. Táplálékod legyen változatos, színes.

Így tégy, a főzéssel is. Manapság lehetetlen dolognak tűnik 1 étel fajtából 1 héten többször enni. Miért? Főzz hát többet, tedd azt el más alkalomra. Készíts minél egyszerűbb, egészségesebb ételt, amivel sok elkészítési időt is megspórolhatsz.

4. Egész nap ideges vagyok, nincs időm, nem tudok leülni enni, csak este, mikor hazaértem.
Van, hogy összegyülemlenek dolgaink. Egyszerre több mindennel kell foglalkoznunk és véghez vinnünk. Mindez nem tarthat életed végéig, hiszen nincs a földön annyi munka, tennivaló, hogy ne lenne legalább délidőben némi kis időd leülni és enni valami meleget, vagy tápláló szendvicset. Keress, és szánj Magadra legalább ennyit!

HarmoNet tipp: Nem szeretem, de mégis megeszem - ismerős? >>

5. Egész nap megiszom 2 kávé + bekapok 1 bountyt, estére sem eszem sokat, de akkor gyakorlatilag mindegy mi van előttem, csak ehessek, mert farkas éhes vagyok. Nem falom fel az egész hűtőt, elég nekem 2 óriás szendvics is, némi nass este az ágyban, ami éppen az éjjeliszekrényemen van, mert lusta vagyok akkor már kimenni a konyhába.


Mindez következésképpen jön az előző pontból és ha azt betartod, ezt biztosan kivédheted!

6. Azért iszom elég folyadékot, látod, az az, ami azért megvan.
Ha nem is eszel rendesen, nagyon figyelj oda folyadékbeviteledre, ezzel is számos betegség kialakulását előzheted meg.

7. Dehogy eszem burgonyát, gabona félét, az mind hizlal.
Rengeteg embert ismerek, kik folyamatosan eszik ezeket az értékes, mindennapi táplálkozásunk alapját jelentő élelmiszereket. Mégsem kövérek! Sőt, karcsúak és egészségesek.

Észre vetted már, mindféle magazinok, szaklapok egyszer a kiválasztott étel rossz oldalát tűntetik fel, tehát vétek lenne azokat megenned, másszor pedig arra bíztatnak, hogy edd csak őket bátran, mert attól biztosan fogyni fogsz.

Ilyen nincs. Mindent ami jó Neked, enned kell. A tested jelez, mikor mire van szükséged. Figyelj Magadra és add meg testednek mindazt, amit igényel.

VIGYÁZZ! Csokoládéra vágyás jelentése lehet: - szeretethiány, boldogság elérésének kielégítése, - szénhidrát hiány, - kalcium, - magnézium szükségessége. Egyszer ezt a vágyad helyettesítsd más élelmiszerrel, pl. gyümölccsel, gabonával, olajos maggal. Meglásd, ha tested megkapta a kívánt táplálékát, nem is fogsz már sóvárogni cukros, adalékanyagos csokoládéd iránt. Tégy egy próbát, megéri!

8. Eszem gyümölcsöt, de az almától puffadok, a narancs savasít, a banán meg nem olyan jó.
Egyél olyan ételeket melyek Neked jók. Mitől lesz energiád, nem zavarja meg anyagcseréd folyamatait, komfortosan érzed magad vele, nincs hasgörcsöd, puffadásod, hasmenésed, fejfájásod…

9. Egész héten csokikon és kávén, meg az esti rohamkaján élek, hétvégén, mikor a nagyinál összejövünk, mert Ő ilyenkor főz és mindenki ott eszik, na ott eszem rendesen. Nem érdekel, hogy éppen fogyókúrázom, feladok mindent, mert örvendek már egy kis főtt, rendes ételnek. Legyen az palacsinta, tészta, leves, hús, édesség… bármi, megeszem.
Ha hétköznap kielégítően ennél, ezt elkerülnéd.

Tested már sóvárog a rendes ételért, ezért ha azt végre meg is kapja, el is raktározza gyorsan. Tartalékol a következő adagig, mert már tudja, holnaptól ismét éheztetni fogod Magad!

HarmoNet tipp:
Sörhas miatt súlyos egészségügyi problémák. Te, hogy állsz vele? Mérd meg! >>

10. Természetesen mindez után hatalmas lelkiismeret furdalásom is van, ezért a 2 napos evés után, hamar a következő héten Hétfőn már bele is kezdek ismételt fogyókúrámba.

Rendszerezz, egyél, sportolj, élj egy egészségesebb, minőségibb életet, és mindezt elkerülheted.

11. Jaj, már, mindig fogyózom és soha nem adok le 1kg–ot sem! Sőt, állandóan csak rakódik rám a háj!
Ki látott már csoki alapú, egész nap nem eszem semmit, esti rohamzabálós, hétvégén jól beevős diétát?

Ez nem az! Ez semmi! Rendszertelen rossz egészségtelen, hosszú távon egy nagyon káros életvezetési módszer!12. Sportolgatok, de ahhoz sincs mindig kedvem.

Enerváltan nem is lehet kedved hozzá. Ráadásul szinte semmit nem ér az egész. Nézd, előtte alig eszel = nincs is energiád rendesen edzeni. Mozgás után viszont már annyira kiéhezel, hogy képes vagy mindent befalni.

Ezt se csináld!

VÁLTOZTASS, HOGY VÁLTOZHASS!
      
Zsemlye Zsanette

 
 
[ 3898 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x