Szex a hajért!
Címlap / Szépség-Egészség / Szex a hajért!

Szex a hajért!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ritka azon esetek száma, ahol valóban csak és kizárólag a nemi élet hiánya okozná a hajhullást, de előfordul.  

A felnőttkori magány, vagy egy szakítás általában senkinél nem vidám esemény, de sokunknak talán eszébe sem jutna, hogy ettől akár a haj is hullhat. A válasz erre a kérdésre sajnos nagyon egyszerű. A kialakult rendszeres nemi életben történő változás bizony hatással van a hormonrendszerünkre, ezáltal a hajra is. Ennek meghatározó körülménye egyfajta receptor érzékenység is a hajhagymáknál, amely a hormonrendszer enyhébb változásaira is reagens.


A kialakult állapot már jelentős és könnyen észrevehető hajhullást tud eredményezni. A normál tesztoszteron szint elég hozzá, nem szükséges, hogy jelentős többlet alakuljon ki. Ha ehhez hozzávesszük még azt is hogy a szakítás együtt jár egy érzelmi hullámvölggyel is, (szorongás, búskomorság, hanyagabb odafigyelés a folyadékfogyasztásra és a táplálkozásra) akkor bizony akár fél évig is tapasztalható a hajhullás.

Nagyon sokan szedünk be ebben a helyzetben „szépségvitaminokat”. Ha viszont végigkísérnénk a felszívódását és azt, hogy hogyan jut el a célállomásra, jelen esetben a hajhagymához, szomorúan kellene tapasztalnunk azt, hogy ez bizony nemigen sikerül. A kapilláris keringés ebben az állapotban nem a tökéletesség csúcsa. Természetesen vannak csodás kivételek, ennek örülünk, de a nagy többség nem a „csodás” kategóriában van.

 
 
Röviden: A rendszeres kialakult nemi életben történő radikális változás, valamint az ezzel járó emocionális stressz, eredményezhet egy jó esetben akkut vagy krónikus diffúz telogén típusú hajhullást. Ez célzott kezeléssel kezelhető természetesen.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 21640 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x