Az egészséges élet 9 pillére - és ami abból a 21. századra...
Címlap / Szépség-Egészség / Az egészséges élet 9 pillére - és ami abból a 21. századra maradt

Az egészséges élet 9 pillére - és ami abból a 21. századra maradt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A mai embernek átka és szerencséje az információk azonnali hozzáférésének lehetősége. Ha valamilyen egészségügyi problémája adódik, a témát csak begépeli az egyik keresőbe, és máris "okos" megoldások százai közül válogathat a természetgyógyászat területéről is. Dől a baromság, "egyél útifüvet, a Makkoshotykai a legjobb", "kovaföld nélkül az utcára se menj", "szerezz a Bermuda háromszögből algát" "neked csak Alexej a csodalátó segíthet", stb. Ezek hatására jött az ötlet, hogy a teljesség igénye nélkül tekintsük át a hazai gyógyászat elmúlt 30 évét, nézzük meg, mi változott, mi maradt a múltból.  

Dr. Oláh Andor és a tudományos természetgyógyászat
A múlt évszázad második felében kezd lassan népszerűvé válni a természetgyógyászat, amiben jelentős szerepe van Dr. Oláh Andor orvos-természetgyógyásznak, aki összefogott és megalapozott felvilágosító munkáival próbált rendet tenni a kissé „elkoszolódott” agyakban. Ne felejtsük el, hogy abban a korszakban a betegeknek mást javasolni, mint a hivatalosan elfogadott gyógyszerközpontú szemlélet, kuruzslásnak számított! Ezért is volt hatalmas áttörés, amikor Oláh doktor rendszerezte az egészségre ártalmas tényezőket, és megoldást kínált a problémákra. Munkája az „Egészséges élet kilenc alappillére” máig alapigazságnak számít.


Méregtelenítés – ez mit jelentett?
Amint látjuk, a rendszer legelső pontja a méregtelenítés fontosságát emeli ki. Ez a gondolat a múlt század végének gyógyászai körében igen népszerű lett, aminek következtében „boldog – boldogtalant” azonnal méregteleníteni kezdtek, függetlenül a beteg problémájától. Mint mindig, az igazság persze félúton volt. Ahhoz, hogy Oláh doktor célját pontosan értelmezzük meg kell néznünk az átlag (munkásember) akkori szokásait.

A cukor, a hús és a tunyaság
Az 1970-es – 80-as években már relatív jólét volt a korábbi évtizedekhez képest. Ez konkrétan annyit jelentett, hogy az élelmiszerek nagy része hozzáférhetővé (megfizethetővé) vált. A húsfogyasztás és a cukorfogyasztás megkétszereződött, miközben főleg a városi munkásság a mai szinthez képest megdöbbentően kevés zöldség- és gyümölcsfélét fogyasztott. A televíziózás egyre népszerűbb lett, és vele arányosan csökkent a mozgásra fordított idő még azoknál is, akik egyébként felvilágosultan gondolkodtak.

Cigi – kávé – alkohol
A dohányzás, a kávé- és alkoholfogyasztás egyszerűen divat is volt. A munkahelyi értekezleteken, munkásgyűléseken, összejöveteleken dőlt a füst, és annyi ittas ember, mint egy átlag május elsején látható volt, ma már szinte elképzelhetetlen. Ezek a szokások természetesen az otthon falai között is jelen voltak. Egyszóval, ha valakinél szerettél volna eredményt elérni, akkor a meglévő beidegzésein kellett változtatni. Valószínűleg igaz az a legenda, hogy Oláh doktor úr azt monda a tanácskérőknek „Akkor tessék hozzám fordulni, ha már nem pusztítja önmagát, mert akkor tudok segíteni”.


Az új évezred változásai természetesen megkövetelik a modern természetgyógyászati gondolkodást. A MÉREGTELENÍTÉS lényege nagyban változott, még ha a régi elveket valló gyógyászok ezt strucc módjára nem is akarják észrevenni. Megjelent több új „ellenség”.

Ellenségek, amiktől Oláh doktor ma másként vélekedne!
Ma már nem a pár szál cigaretta okozza a problémát, hanem a légszennyezés. Nem a „hús zabálás” és a híg kávé tesz tönkre, hanem a mindent átható „elektroszmog”. Ez a cikk is számítógépen készül, mellettem az okos telefonom. Ülök a monitorral szemben, miközben kinn süt a nap. Vízalapú testem minden sejtje „hullámzik” a mikrorezgések viharában. 30 éve Ferencsik István - ismert természetgyógyász - még azt tanácsolta: „ha van mikrosütőd, tegyél rá halálfejet”. Ma nem kell semmilyen sütő, hogy kicsináld magad. Elég, ha a fővárosban metróra szállsz, és közben még mobiltelefonálsz is egy kicsit. Annyi energetikai inger éri tested egyszerre, mintha  valaki 50 évig káros földsugárzásban élt volna!

Kivédhető a környezeti ártalmak minden hatása?
Ez a hatás ma már nem kivédhető. Testünk maga a csoda, teljesen alkalmazkodik. A mai fiatalok már ebbe születnek bele. Konkrét gondot a 30 év felettieknél okoz. Itt nagyon fontos az alkalmankénti sejtszintű rezgéstisztítás. Ne gondoljunk valami csodaszerre. A természet kínálja a segítséget, tehát amikor teheted, menj ki a TERMÉSZETBE. Amint az időjárás engedi, próbálj mezítláb is járni pár percet az említett szabad levegőn. Nem kell hinned benne, de simíts (ölelj) meg nagy egészséges fát-fákat. Amikor csak teheted, menj vízközelbe! Keresd, és ismerd fel a lehetőségeidet! Ha szeretnél töltődni, és megteheted, simogass állatokat! Legjobb a ló, de minden olyan lény segítségedre van, „aki” nem hord cipőt, és nem szigetelte el magát a földtől, mint a modern ember.

Ezek a tevékenységek levezetik a káros rezgések egy részét, és pozitív töltésekkel látnak el.  Ha így cselekszel, akkor megtetted az első lépést a helyes méregtelenítés felé.
Innét kövesd tovább Dr. Oláh Andor tanácsait, Hartmann Ferenc tolmácsolásában.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9018 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x