Toplistás tévhitek a fogyókúráról - 5 dolog, aminek ne...
Címlap / Szépség-Egészség / Toplistás tévhitek a fogyókúráról - 5 dolog, aminek ne dőlj be!

Toplistás tévhitek a fogyókúráról - 5 dolog, aminek ne dőlj be!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Még mindig nők ezrei hisznek olyan alapvetően téves fogyókúrás eszmékben, amik határozottan károsak, vagy csak egyszerűen butaságok. Még mindig vannak, akik egészségüket rongálják, mert azt hiszik, hogy ettől vékonyabbak, vonzóbbak, sőt egészségesebbek lesznek. Alapvető tévedések, amiket már megdöntött a tudomány és a tapasztalat! 

1. Csak az nem hizlal, amit nem eszem meg TÉVES
A jojó effektus- vagyis a fel-le ugráló kilók felé vezető garantált lépcső első lépcsőfoka, hogy valaki koplalni kezd, mondván, hogy amit nem eszik meg attól nem is hízhat. Ez azért tévedés! Szervezetünk úgy értelmezi ezt a kényszerű kajaelvonást, hogy szükség van zsírdepók létrehozására, mert ínséges idők vannak, nem biztosított a folyamatos kaja-ellátás. Ha a koplaló elégedett lesz súlyával, és újra enni kezd, minden falat kétszer úgy beépül. Tehát aki tuti zsírdepókat akar a legkényelmetlenebb helyekre, az éhezzen kicsinykét, és a hatás garantált!


2. Azonos ütemben lehet fogyni akár 10 kiló feletti súlyfeleslegről is TÉVES
A fogyás a legtöbb embernél nem azonos ütemben történik. Ha valaki jelentősebb túlsúlytól akar megszabadulni (5 kg felett) akkor többnyire „platósan” csökken a súlya. Ez azt jelenti, hogy az első néhány kilótól relatív gyorsan meg tud szabadulni, aztán a fogyás gyakran megtorpan, akár 1-2 hétig is változatlan helyen áll a mérleg, majd hirtelen a helyes táplálkozás és életmód megtartásával a fogyás újra egy jelentősebb ugrást mutat, majd  a testsúly beáll egy optimális szintre, ahonnan 1-2 kg-ot ingadozhat, ez normális. Tehát egységesen „hetenként egy kiló mínusz” jellegű fogyókúra nem nagyon van, illetve csak egy bizonyos ideig tartható így.

HarmoNet tipp: Negatív kalória - álom, vagy valóság? Megtudhatod! >>

3. Vegetáriánus táplálkozást folytatni egyben fogyókúra is TÉVES
Az igaz, hogy a több éve vegetáriánus emberek általában kákabélűek, ám köztük sem mindenki kötelezően nyizger, illetve alkat kérdése lehet, hogy kinek válik be a vegaság. A vegetáriánus életmódra való átállás nem abból áll, hogy a „csokiban nincsen hús” felkiáltással mostantól gombócartúr-diétára szokunk rá, vagy sajtos tésztán és pékárun tengődünk, vagy éveken át csak a szénhidrátban gazdag köretet esszük, mert más húsmentes étek nem áll rendelkezésre. Ez a fajta táplálkozás hiánytáplálkozás, ami nem csak hogy hizlal, de súlyos betegségekhez is vezet. A jól felépített, tudatosan teljes értékű vegetáriánus táplálkozás általában egyben fogyaszt is, de nem egy fajtája a fogyókúráknak, hanem az életmódváltás adja a test egészségét.


4. 1-2 kiló is lehet túlsúly, amitől meg kell szabadulni TÉVES
Az 1-2 kiló soha nem túlsúly. Ha ennyi van csak rajtad, akkor gondolkodj el: mikor menstruáltál utoljára? Nem most fog megjönni nemsokára? Ilyenkor a nők szervezete automatikusan vizet tart vissza, ami eredményezhet 1-2 kg extra súlyt, ami nem felesleges, hanem a szervezetnek szükséges. Ekkor lehet, hogy a 34-36-os méretű nadrág nem kapcsolódik be a hasadon, mert a pocakod is duzzadt kicsit. Ez nem hirtelen jött dagadtsági katasztrófa, amitől hányni kell, hasmenést kell okozni, vagy éppen ezeregy felülést kell csinálni. Ez a természet rendje minden nőnél.

HarmoNet tipp: Fogyás a hagyományőrzéssel? - Optimális testsúly az évkör ritmusát követve, erőlködés nélkül! y>>

5. Fogyókúrás szerek nélkül nem lehet lefogyni TÉVES
Lefogyni úgy is lehet, ha tényleg megtartod azt a néhány egyszerű szabályt, hogy naponta 3x keveset eszel, rostokban, folyadékokban és ásványi anyagokban (vitaminokban) gazdag ételeket fogyasztasz, és rendszeresen mozogsz, legalább napi félórát, illetve heti 2 alkalommal 2 órát. Emellett az életrendszer mellett akár az édességek időszakonkénti fogyasztása is megengedett. A fogyókúrás szerek összetevőit mindig érdemes alaposan megnézni, hogy ne ártsunk velük egészségünknek. 

Váraljai Julianna
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12287 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x