Stílus suli: Hajápolási tanácsok
Címlap / Szépség-Egészség / Stílus suli: Hajápolási tanácsok

Stílus suli: Hajápolási tanácsok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Minden nő vágyik a dicséretre, szerettei és környezete elismerésére, vannak azonban olyanok, akik talán nem tudják, hogy mennyi praktikus dolgot tehetnek azért, hogy életük legtöbb napján a legjobb formában lehessenek. Kecskés Rita stílustanácsadónőnk időről időre olyan praktikus jótanácsokat oszt meg a Harmonet olvasóival, amelyek révén nőiesebbnek, szebbnek érezhetik magukat a hét minden napján. Mottó: slamposból sikkeset! 

Haj de jó
Az ápolt megjelenés egyik rákfenéje az esztétikus frizura, melyet egy jó fodrász rendszeresen karbantart. A fodrásztól távozva, azonban többen nem bírnak megbirkózni a hétköznapok hajbeszárítás buktatóival ezért álljon itt 3 tipp segítségképpen.


"Kispárna haj" helyett beszárított

Többen indulnak reggel úgy munkába, hogy hajukat elölről megfésülik, azonban a fejük búbjánál tovább már nem jut el a fésű, hajukban még a kispárna nyomai látszanak.

Ennek eltüntetése igazán semmiség, ha ismered a hajformázás egyik profi eszközét.

Mivel a Hot Air Styler a száraz haj formázásában is segít, nem kell indulás előtt hajat mosnod ahhoz, hogy mindössze 2-3 perc alatt helyrehozd a hajszálakat ért elfekvéseket.

Használat: Vedd egyik kezedbe a szárítót, a másikkal kisebb tincsekre szedve tekerd a hajad a fésűre, mely úgy van kialakítva, hogy a hajvégek megakadnak benne. Ezután csak meg kell tekerni a kezedben a szárát, és máris olyan, mint ha felcsavartad volna a hajad. A forró levegő azonban a hajcsavaróhoz képest a tincseket gyorsan átjárja, a fém test, amivel a hajszálak érintkeznek belülről felforrósodik, így a módszer villámgyors, a hatása pedig olyan, mint ha besütötted volna. Tincsenként min. 10. mp-et várj. Ha előtte kicsit benedvesítetted, akkor többet.



Mi a legjobb benne? 
Az, hogy a loknik készítéséhez különböző átmérőjű tekercsek közül választhatsz, így rövid és hosszú hajat is bármikor helyre hozhatsz vele, segít a hajtő megemelésben is.


Gyorsan zsírosodó haj - kevés idő a hajmosásra

Mindenkinek zsírosodik a haja, vannak azonban olyanok, akiknek a hajmosás tekintettel a szárítás, főleg a hajbeszárítás időtartamára, komoly program, ezért kétszer is meggondolják, hogy mikor vágnak bele.

A zsíros haj viszont nem szép látvány, ezért azokban az esetekben, mikor nincs 1 órád a frizura készítésre, próbáld ki a száraz sampont, mely villámgyorsan eltünteti a nem kívánt látványt.

Használata: Fújd a hajad tövébe. Ezt legegyszerűbben úgy teheted, hogy a homlokodtól a fejed búbjáig elölről hátra, 1-2 centinként megemeled tincsenként kézzel vagy fésűvel. Ezután csak fésüld meg. A fehér por a fésülés során eltűnik. A zsíros szálaknak többet nyoma sincs.

Mi a legjobb benne? A palack belefér a női táskába, így ha nagyon rohansz, még a munkahelyeden, társas összejövetelek előtt is átfésülheted a hajad, akár egy női mosdóban is.



Tartás nélküli haj problémája

Ha a fodrász csinálja, jól áll a hajad, ha Te magad otthon, akkor lelapul.. miért van ez?

A haj beszárításának titka a teljes száradásig történő melegítés, szárítás, ami félidőben megszakítva a haj összeesését eredményezi. Ha csak feltekered a hajad a hajkefére vagy csavaróra de nem várod meg, amíg teljesen megszárad és előtte veszed ki azokat, pár óra múlva olyan lesz, mint ha semmit nem csináltál volna vele.

Mit tehetsz? Használj hajhabot a beszárítás előtt, szárítsd meg a hajad teljesen a hajtőnél megemelve (akár becsavarva), és ha még így is lelapul, alkalmazd a tupírozás régi módszerét a minimumra csökkentve, egészen a töveknél egy leheletnyi lakkal szintén a tövekre fújva. Ha kész a frizura, szórj rá - a kezeddel legmesszebbre eltartva -  a legvégén még egy kis lakkot. (ne legyenek látható lakk cseppek a szálakon)

Mi a legjobb benne?
A fenti Hot Air Stylert is használhatod. Ez esetben szárítsd meg a hajad majdnem teljesen készre, majd tincsenként fejezd be a szárítást a kívánt méretű hajbecsavaró egységével.

Kecskés Rita
szín és stílustanácsadó
www.oltozzjol.hu

Megosztanád praktikáid másokkal? Ne habozz!

Képek:
piqs.de: Ivi - Augenblick
piqs.de: Stewart Butterfield - Snuck One While She was Getting into the Car: Caterina Fake, Smiler
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 11720 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x