Megvan a lapos has titka!
Címlap / Szépség-Egészség / Megvan a lapos has titka!

Megvan a lapos has titka!

Forrás: Dr. Info
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A különféle diéták és fitneszprogramok, a számtalan zsírégető praktika is kevésnek bizonyulhat a makacs hasi zsírpárnák ellen. Pedig a lapos has titka egyszerűbb, mint gondolnánk! Közel negyven évig, három generáción át vizsgálta egy amerikai kutatócsoport a teljes őrlésű termékek egészségre kifejtett hatását. A megfigyelések kimutatták, hogy napi 40 gramm teljes őrlésű gabona bevitele fél kilogrammal csökkentheti az idő előrehaladtával jelentkező testtömeg-gyarapodást. 

Három generációs kutatás a teljes őrlésű ételekről
A Nestlé svájci kutatásai alátámasztották, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata is csökkenthető, ha tudatosan és következetesen teljes kiőrlésű gabonafélék kerülnek az asztalunkra.

Lényeges azonban hangsúlyozni, hogy mindezek mellett akkor érhetünk el tartós sikereket, ha kiegyensúlyozott táplálkozáson és mozgáson alapuló életmódra is törekszünk. A most nyolc országban – köztük Magyarországon is – elindított Flat Belly, azaz Lapos has elnevezésű program épp erre kívánja felhívni a figyelmet.


Azok a felnőttek, akik teljes kiőrlésű ételeket, így például zabkását, gabonapelyhet, barna kenyeret, barna rizst, és teljes kiőrlésű gabonából készült tésztaféléket fogyasztottak, 10,1 százalékkal alacsonyabb belső szervek közötti zsírszövettel rendelkeztek, mint azok, akik ezeket táplálkozásukból mellőzték. A bostoni egyetem Framingham Heart Study elnevezésű kutatása 1971-ben 5124 felnőtt bevonásával indult és a szakemberek három generáción át, egészen 2008-ig vizsgálták a teljes kiőrlésű termékek fogyasztásának hatását.

A bostoni kutatók megállapították, hogy napi háromszori teljes őrlésű gabonaétel fogyasztásával csökkenhet a testsúly és a zsírszövetek aránya is, különösen a hasi, deréki zónákból, ami az elhízásból adódó anyagcsere-betegségek egyik jelentős faktora a belső szervek elzsírosodása miatt. A kutatás részeként, egy 8 éven át tartó periódusban azt is megfigyelték, hogy napi 40 gramm teljes őrlésű gabona bevitele fél kilogrammal csökkentette a testtömeg-gyarapodást.

Kiderült, hogy azok a 12 év feletti nők, akik teljes őrlésű termékeket fogyasztottak, kisebb tömegnövekedéssel számolhattak az évek során. A magasabb teljes őrlésű gabonafogyasztás nem eredményezett nagyobb mértékű tömegcsökkenést, ám egyértelmű összefüggést mutatott a hasi zsírból történő fogyással.


A teljes kiőrlésű gabonák másik előnye: egészségesebb szív

A Nestlé lausanne-i tudományos kutató központjában – ahol mintegy 50 nemzet több mint 300 tudósa dolgozik – folyamatosan végeznek kutatásokat a teljes kiőrlésű gabonákkal kapcsolatban. Ezek alapján kimutatható, hogy a klasszikus szív- és érrendszeri betegségek azzal is összefüggésbe hozhatóak, hogy milyen gabonaféle kerül az asztalra. „Egy két hétig tartó teljes kiőrlésű diétát követően csökkenhet az LDL-koleszterinszint és ezzel egyidejűleg a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.” – összegezte Tóth Tímea, a Nestlé dietetikusa.

A Flat Belly, azaz Lapos has program a kiegyensúlyozott életmódra kívánja felhívni a figyelmet, melynek szerves része a táplálkozás és a mozgás is.

További információ: www.flatbellyprogram.com/hu

Forrás: Dr. Infó

Kép: piqs.de: Heinz Hasselberg, Steinfurt - 050 Beim Bäcker: Das Brötchensortiment
Bonprix
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 15287 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x