HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-06-26
Címlap / Asztalra / Vadas marha zsemlegombóccal - ahogy Gryllus Dorka szereti

Vadas marha zsemlegombóccal - ahogy Gryllus Dorka szereti

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-06-26

Gryllus Dorka imádja 80 esztendős nagymamája főztjét. Mint mondja, hiába vigyáz a súlyára, ha meglátogatja a nagyit, első útja mindig a hűtőszekrényhez vezet. Hogy ezek után mi a kedvenc ételem? A vadas marha zsemlegombóccal, úgy, ahogy csak ő tudja. 

 

Gryllus Dorka imádja 80 esztendős nagymamája főztjét. Mint mondja, hiába vigyáz a súlyára, ha meglátogatja a nagyit, első útja mindig a hűtőszekrényhez vezet. Hogy ezek után mi a kedvenc ételem? A vadas marha zsemlegombóccal, úgy, ahogy csak ő tudja. El is mondom a receptjét:

Vadas marha:

Hozzávalók:
60 dkg marhafelsál vagy fehérpecsenye, 5 dkg szalonna, 5dkg zsír, 2 kanál liszt, 1dl tejföl, 1dkg cukor, mustár.

Páclé: 20 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér vegyesen, egy fej hagyma, ecet, babérlevél, fehér és fekete szemes bors, só, vörösbor.

Elkészítés:
A zöldséget és a hagymát karikára vágjuk, 1 liter vízben sok babérlevéllel, pár szem borssal és sóval félpuhára főzzük, majd hozzáöntünk 1-2 kanál ecetet. A húst a páclében – amely lepje el – letakarva, 2-3 napig hideg helyen tartjuk, néha megforgatjuk. Elkészítéskor a húst megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, megkenjük fagyos zsírral és sütőben félig megsütjük. Ezt követően mellé tesszük a zöldségeket, felöntjük egy kis vörösborral, és a pácléből is hozzáadunk egy keveset, majd puhára pároljuk, egészen addig, amíg zsírjára sül.

A húst kivesszük, letakarva meleg helyre tesszük és elkészítjük a vadasmártást. A lepirult zöldséghez adunk két kanál lisztet, jól átsütjük, felengedjük a maradék páclével és pár percig főzzük. Egy dkg cukrot barnára pirítunk, vízzel felhígítjuk és a mártásra öntjük. Ezután a mártást összeturmixoljuk. Ízesítjük mustárral és tejföllel. Ribizli lekvárral és mustárral tálaljuk.


Zsemlegombóc:
Hozzávalók:
10 db zsemle, 4 tojás, liszt (amennyit fölvesz), margarin, tej.

Elkészítés:
A zsemléket kockára vágjuk, a felét margarinban megpirítjuk, a másik felét pedig tejben áztatjuk. A pirított és az áztatott zsemlekockákat a tojásokkal és a liszttel összedolgozzuk és a megformázott gombócokat forró, sós vízben kifőzzük.


 
 
[56565]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó




Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/krisna_v_2017_07_21.gif
 
/img/hirdetes/egeszsegvar.gif
 
/img/hirdetes/banner_300x250.gif
 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x