Valentin-napi menü
Címlap / Asztalra / Valentin-napi menü

Valentin-napi menü

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Vágykeltő finomságok egy romantikus vacsorához! A lazacot, a zellert, a zsályát és a csokoládét is afrodiziákumként tartják számon! Teszteld le, be fog válni!  

Előétel: Lazacos saláta

Hozzávalók: 4 zellerszár, 2 alma, 1 kis fej jégsaláta, 15 dkg füstölt lazac, az öntethez kevés citromlé, 2 ek. olivaolaj, őrölt színes bors

Megmosom a salátát, a zellerszárat és az almát. Mindent összevágok nagyjából egyforma darabokra. Egy másik tálkában elkészítem az öntetet, összekeverem a zöldségekkel. A lazacszeleteket vékony csíkokra metélve elrendezem a tetején!

Főétel: Zsályás - parmezános csirkemell

Hozzávalók: 4 szelet csirkemellfilé, 4 ek. parmezán sajt, 12 db zsálya levél, só,bors, vaj

A húst alaposan kiverem, sózom, borsozom és hagyom pihenni. Ezután rászórom a sajtot és mindegyik szeletre 3-3 zsálya levelet teszek. Feltekerem, hústűvel megtűzöm és egy vajjal kikent sütőtálba teszem. Fóliával lefedve 20 percig sütöm, ezután még fólia nélkül pár percig, hogy színt kapjon.

Köretnek burgonyapürét ajánlok hozzá!

Desszert: Csodás csokis szívecskék

Hozzávalók 4 kis méretű szívecske formához: 1/2 bögre barnacukor, 1/2 bögre tejszín, 3/4 bögre liszt, 4 ek. sötét kakaópor, 1 tk. sütőpor, 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

A hozzávalókat alaposan összekeverem. A formákat kikenem vajjal és meglisztezem. Ezután a masszát elosztom a 4 formába és 180 fokos sütőbe teszem. Ha úgy látod,hogy a teteje már szilárd akkor jó is lesz, lehet  tűpróbát is végezni de úgy jó ha még ragad rá massza.

Kihűtve tálalható fagylalttal, málna vagy eperöntettel, tejszínhabbal!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10489 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x