Borjú szív vadas mártásban Karcsi szerint
Címlap / Asztalra / Borjú szív vadas mártásban Karcsi szerint

Bágyok Karcsi

Borjú szív vadas mártásban Karcsi szerint

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Nagyon finom és kiadós főétel. 

Hozzávalók:

15 dkg füstölt szalonna
70 dkg tisztított borjú szív
20 dkg hagyma
15 dkg zöldpaprika (csuma nélkül)
60 dkg paradicsom
35 dkg sárgarépa (murok)
1 kévés kanál piros paprika
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt kömény

3 babérlevél
1 nagy evőkanál csípős mustár

Elkészítése:

A borjú szívet megtisztítom, kivágom a véredényeket, leszedem a fagyút, majd felszeletelem. A füstölt szalonnát kakastaréjra vágom, kiolvasztom a zsírját, majd kiszedem a szalonna szeleteket és félreteszem. A felszeletelt, lecsepegtettet szívet beleteszem a forró szalonna zsírjába, és addig sütöm míg a kiengedett levétől zsírjára sül. Sózom, borsozom, majd kevés vízzel felengedem, és puhára párolom. Ha szükséges közben pótolom a vizet. Amikor már megpuhult a szív, zsírjára sütöm, majd kiszedem a zsírból, félreteszem.

A forró zsiradékba beleteszem a felaprított hagymát, paprikát, babérlevelet, sárgarépát és megdinsztelem. Hozzáadok annyi vizet, hogy ellepje, valamint a meghámozott, feldarabolt paradicsomot majd puhára főzöm. Amikor megfőtt a sárgarépa, hozzáadom a mustárt, fűszerezem, bot mixerrel pépesítem. Ha túl sűrű kevés vízzel szükséges állagúra hígítom. Hozzáadom a szívet, és együtt főzöm még vagy 15-20 percet gyakori kevergetés mellett.
Zsemlegombóc illik hozzá, de én nagyon szeretem főtt, sós krumplival. Tálaláskor meghintem apróra vágott petrezselyem zölddel, valamint mellé kínálom a kisült szalonnát.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5733 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x