Gombakrém leves
Címlap / Bulira / Gombakrém leves

Gombakrém leves

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A csiperke és az erdei gombák íze nagyon finom párosítás, ünnepi asztalra való leves! 

Gombakrém leves

Hozzávalók: 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg szárított erdei gomba, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, 2 dl tejszín, 2 kanál étkezési keményítő, 2 ek. olaj

A szárított gombát beáztatom annyi vízbe amennyi ellepi. Közben a hagymát apróra vágom, a csiperkét meghámozom és felszeletelem. A hagymát kevés olajon megpárolom, hozzáadom a gombát. Amikor már levet eresztett ízesítem sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel. Ezután beledobom az erdei gombákat, összepárolom. Ezután felöntöm tejszínnel, a gomba áztatólevével és annyi vízzel, hogy kb. 1 liternyi leves legyen. Ezt felforralom, botmixerrel összetöröm. Az étkezési keményítőt kevés vízzel felhigítom és besűrítem vele a levest. Rögtön tálalható!

A tálaláskor pirított kenyérkockákat és egy csipet kakukkfüvet szórok rá.

Tipp: Természetesen készülhet növényi tejszínnel is, így állati fehérjétől mentes.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6693 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x