Esküvői meghívók saját kezűleg
Címlap / Otthon / Esküvői meghívók saját kezűleg

Esküvői meghívók saját kezűleg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha a drága és személytelen túlcsicsázott meghívókat sokkolónak tartod, és szívesen eltöltesz néhány estét az esküvő szépségéről ábrándozva, miközben bizonyítod kézügyességedet az egész násznép előtt, akkor készítsd el magad az esküvői meghívókat! Mire figyelj, milyen dolgok illenek egymáshoz? Ötleteket meríthetsz írásunkból, de a fantáziádnak azért nem szabunk határt!  

Ha a drága és személytelen túlcsicsázott meghívókat sokkolónak tartod, és szívesen eltöltesz néhány estét az esküvő szépségéről ábrándozva, miközben bizonyítod kézügyességedet az egész násznép előtt, akkor készítsd el magad az esküvői meghívókat! Mire figyelj, milyen dolgok illenek egymáshoz? Ötleteket meríthetsz írásunkból, de a fantáziádnak azért nem szabunk határt!

A papír és a hagyományok
A papírok krém, pezsgő, vagy fehér színűek a hagyomány szerint. Ma is ezeket a színeket kedvelik a legtöbben, ám bátran kombinálják nejlonnal, vagy más kreatív papírokkal, és piros-arany-ezüst színű, vagy natúr hangulatú, esetleg textil elemekkel. Ezekben a kiegészítőkben már semmi hagyományos felhasználási mód nincsen. A borítékok is készülhetnek egyedileg, sőt akár küldhetjük a meghívót egy CD-lemezre írva is – ami persze feltételezi, hogy még a legöregebb nagyinak is van computere. Bár ki tudja? Akár kézzel is ráírható a CD feldapjára a lényeg …

Az informatikus nősül
A fent említett CD kreatív változata. A fiúkat így könnyű bevonni az esküvői készülődésbe és már sokunknak van CD írója is. A legötletesebb dolog, ha mindkettőtök gyerekkori fotóit, a kedves rokonaitok fotóit, néhány közös képet, valamint az esküvővel kapcsolatos információkat írjátok fel a CD-re. Készíthettek hozzá egy PowerPoint vetítést is. Akár felvihetitek a CD-re a nászajándék listátokat is, (hyperhivatkozással a saját listátok weblapjára!) A DC tetejére, vagy a borítóra készíthettek képet, készen kapható a CD-k-re ragasztható öntapadós matrica, amire nyomtatni lehet. Színes printerrel nagyon szépet gyárthattok. A köszönő kártyákat is készíthetitek ilyen módon, ilyenkor a kész esküvői video digitalizált változatát, vagy az esküvőn készült képeket lehet felírni rá.
Előnye: Nagyon kreatív, kedves dolog, elteszik és szép emléket állít.
Hátránya: Viszonylag drága az önköltségi ára, egy db CD ára átlag 200 Ft – 400 Ft (mini CD)

Kreatív ötletek hajtogatásra
A sima fehér papírból is készülhet elegáns meghívó, ha tudunk szép hajtogatási módokat. A hajtogatás belsejébe illendő írni a meghívó szövegét. Van, aki tulipánt, liliomot hajtogat, a szárára pedig (zöld hurkapálca) leveleket ragaszt és a leveleken van az információ. Mások egyszerűbb formákat, például házikót választanak, esetleg pénztárcát, repülőt, vagy más, az ifjak kapcsolatát kifejező formát. Természetesen ezeknek a formáknak a legtöbbje nehezen küldhető borítékban, bár az etikett úgy kívánja meg, hogy személyesen illendő átadni a meghívást, ezeket a meghívókat szinte nem is lehet máshogy.
Előnye: kreatív, személyes és egyedi, nagyon olcsó is
Hátránya: nagyon munkaigényes, nem küldhat

A/4 ből kiindulva …
A legtöbb boltban vásárolható papír A/4-es méretű. A hagyományos három részre hajtogatott formát sokan variálják. A felső felnyíló harmadra lehet ablakot vágni, az ablakra akár színes átlátszó fóliát tenni egy másik karton – akár eltérő színű alá. Vagy fölé ragasztásával, de az is csinos, ha csak a felső harmad felénél véletlenszerű hullámvonalat, vágunk, vagy a sarkát az alatta lévő alsó harmadon ejtett bevágásba csúsztathatjuk. Ezt az ötletet is kombinálhatjuk a hullámvonalat követő textil, vagy háncsrátéttel, esetleg a bevágással ellentétes sarokba helyezett apró és könnyen sokszorosítható kompozícióval.
Előnye: egy jobb nyomtatóval és viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető
Hátránya: nincs :)

Hosszú és rövid idézetek
Sokan az idézet hosszúságához igazítják a meghívó formáját. A meghívóba rejtett idézet bármilyen hosszúságú is lehet, ha például „tekercs” formára készítjük, szép aranyzsinórral és pecséttel, historizáló formára, esetleg veretes szöveggel. A versidézetre a HarmoNeten is adunk egy csomó ötlete, keresd az ajánlónkat itt az oldal bal oldalán! Ehhez is csak nyomtató kell és egy botocska, amire a lap tetejét erősítjük, amire felcsavarodik a tekercsünk.

Térképvázlat, rejtvények, játékok
A kézfogó és a lakodalom helyszíne közötti úton való eligazodást jó, ha a gondos házasulandók egy kis térképvázlattal is megtámogatják. Az útvonalat persze ki is lehet rakni léggömbökkel, vagy színes szalagokkal, hogy a rokonság tudja, hol kell befordulni.. mégis a legbiztosabb módszer a térkép. Akik nem hívnak meg mindenkit a lakodalomra, azok egy csinos kis paus papíron mellékelhetik a vacsorameghívót, és ennek kihajló másik felére rajzolhatják, vagy másolhatják a térképrészletet.

Harangozó Barbara
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 35744 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x