Kínai horoszkóp - Patkány (1936; 1948; 1960; 1972; 1984; 1996;...
Címlap / Ezotéria / Kínai horoszkóp - Patkány (1936; 1948; 1960; 1972; 1984; 1996; 2008; 2020; 2032)

Kínai horoszkóp - Patkány (1936; 1948; 1960; 1972; 1984; 1996; 2008; 2020; 2032)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A kínai asztrológia szerint a Patkány éve igen találékony, újító helyzeteket hozhat. A Patkány évének szülötte pedig humoros, hódító, intelligens, kreatív megoldásokat talál. A kínai horoszkóp általános jellemzése a Patkány jegy szülöttének személyiségére. Kínai szerelmi horoszkóp a 12 jegyre.  

Ha nem tudod, hogy a születési éved alapján mi  kínai csillagjegyed, kattints ide >> 

A Patkány által uralt évek:


1900 január 31. - 1901 február 18.
1912 február 18. - 1913 február 5.
1924 február 5. - 1925 január 24.
1936 január 24. - 1937 február 11.
1948 február 10. - 1949 január 28.
1960 január 28. - 1961 február 14.
1972 február 15. - 1973 február 2.
1984 február 2. - 1985 február 19.
1996 február 19. - 1997 február 6.
2008 február 7. - 2009 január 25.
2020 január 25. - 2021 február 11.
2032 február 11. - 2033 január 30.

A patkány tulajdonságai


Élénk, határozott személyiség vagy. Gyakori sikereidet vonzerődnek és határtalan akaraterődnek köszönheted. Helyt állsz akár a legkülönbözőbb helyzetekben is, de különösen akkor tündökölhetsz, ha a probléma megoldása különösen jó megfigyelőképességet, emlékezetet, vagy aprólékosságot igényel.

Szereted a jólétet, és mivel minden Patkány a győzelemre született, ritkán találni köztetek sikertelen embereket. Egyetlen dolog veszélyeztetheti a sikerszériát: ha túl sok dologgal foglalkozol egyszerre, elaprózod magad, kimerítve összes energiádat. A pénzt tiszteled, néha túlságosan is ami esetleg fösvénységbe is átcsaphat. Érdemes erre vigyázni! Hiú, érzékeny, de szeretetreméltó a vagy tipikus Patkányként.

Negatív tujadonságok: Hibád is akad természetesen. Ilyen például, hogy nem tudsz titokban tartani híreket, pletykákat, amelyeket nem lenne szabad továbbadnod. Néha utólag megbánod, hogy már megint eljárt a szád. Olykor kifejezetten bõbeszédű vagy, nem tudod magadba zárni örömödet, bánatodat, ami nem is baj, hiszen jobb kibeszélni magunkból a problémákat.

Pozitív tulajdonságaid közé tartozik még a kitűnõ humorérzék. Kedvességgel, õszinteséggel könnyen megnyerhetnek, és ha már barátnak tartod a másikat, a kapcsolatot megõrzöd, ragaszkodó, hűséges vagy. Általában a Patkány jegyében születettek egészsége kitűnõ, s ha mégis megtámadja a szervezetedet valami kór, könnyen, gyorsan gyógyulsz.

Szerelem, magánélet: Nagyon fontos neked a magánéleted. Szereted, ha sok a barátod, a társasági életet. Még a legtávolabbi rokonaiddal is fenntartod a kapcsolatot. Otthon is állandóan cselekvő, hasznos ember próbálsz lenni. Annak ellenére, hogy családod, barátaid néha menekülnek ingerlékenységed elől, kiváló társaság és nagyszerű, valamint hűséges társ vagy. Ismeretségi kõröd igen nagy, bár jó barátod kevés van. Döntéseidben gyakran tévedsz, s néha nem ismered fel (vagy csak késõn) az igaz értékeket az emberekben.

A Patkány-nõk már igen korán kiválasztják azt a férfit, akit azután egy életre akarnak, s ha lehet; nem is engedik el õket. Néha azonban ez a választásuk is elhamarkodott, s ilyenkor, ha a szerelemben csalódnak de nem harcolnak új szerelemért, partnerért, gyakran teljesen visszavonulnak, feladják álmaikat. Ha társuk megértõ teljes szerelemmel, szenvedéllyel képesek szeretni, elkényeztetik, gyengédséggel veszik körül. Jellemzõ a Patkány hölgyre az érzékiség és az is, hogy igazi, kellemes otthont képesek teremteni választottjuknak: nagyon jó társak. Ha birtokolnak valakit, nem szívesen válnak meg tõle, s ha ez mégis megtörténik, lelkük békéje, egyensúlya felbillen.

A Patkány-férfiak is vonzók, kedvesek, ügyesek; kitűnõ társasági emberek. Olyanok, amilyeneket a nõk kedvelnek, még akkor is; ha külsõleg nem valami vonzók; mert a kedvességük; jókedélyük így is vonzóvá teszi õket: hangjuk kellemes, szeretnek jókat nevetni, sokat és szívesen beszélnek.

Híres Patkányok: Charlotte Bronte, Csajkovszkij, Gerard Depardieu, Henrik Ibsen, Wolfgang Amadeus Mozart, William Shakespeare, Emile Zola, Lev Tolsztoj, Mata-Hari

Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)

FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

Az öt patkány-típus




1. Víz-Patkány

Vonzódsz minden irányt, ami gondolkodással, tudással áll összefüggésben. A legjobb írók közületek kerülnek ki. Kiváló emberismerő vagy. Barátaidat is alaposan megválogatod. A ravaszság és számítás sem hiányzik belőled, de ugyanakkor érzékeny, sbezhető is tudsz lenni.

2. Tűz-Patkány
Nem vagy az a kimondott könnyű eset! Gyakran kellemetlen helyzetbe sodrod magad a türelmetlenségeddel, és nha elhamarkodott döntéseiddel. Erőszakos és akaratos is tudsz lenni. Viszont őszinte és nyílt vagy, sőt néha érzékeny is. Bátorságod és akaraterőd mindig átsegít a nehézségeken.

3. Fa-Patkány
Te vagy a részletekre mindig figyelő Patkányok között is a legaprólékosabb. Munkabírásod rendkívüli, teljesen átadod magad a hivatásodnak. A magánéletre így kevés időd marad. Társnak túl önzőnek tartanak, mégis minden társaságban szeretnek. Érdemes több figyelmet szentelni emberi kapcsolataidra!

4. Fém-Patkány
Te vagy a Patkányok közül a legellentmondásosabb! Nagyon érzékeny vagy, de ezt a tulajdonságodat próbálod keménységgel, komorsággal palástolni. Sokszor saját féltékenységed, irigységed ejt rabul. Szükséged van a sikerre, ragyogásra, és ezt legtöbbször el is éred.

5. Föld-Patkány
A Föld befolyása erőssé, határozottá tesz. Alaposan kigondolt terveidet fegyelmezetten viszed véghez. Nem futsz elérhetetlen álmok után, fő célod a biztonságos megélhetés. Kapcsolataidban határozott.


Patkány kapcsolata a többiekkel:


P
atkány-Patkány: Olyan partnerek, akik általában jól kijönnek egymással, bár rivalizálnak is. A szerelemben a Patkány romantikus és gyengéd, lehet tehát közötetek erõs szenvedély is. Miután ismeritek a másik gyengéit, okosan, megértéssel viseltettek egymás iránt. Kapcsolatotokat egyetlen dolog ronthatja meg: ha nem vagytok õszinték egymáshoz. A hazugság megmérgezheti barátságotokat, szerelmeteket.

Patkány-Bivaly: Ez a kapcsolat nem jön létre olyan gyorsan, mint az elõzõ, de idõvel megértõ, jó partnerekké válhattok. Ebben nagy szerepe van a Bivalynak, aki türelmesebb, megértõbb társával. A labilis Patkánynak megbízható társa lehet, s általában törekedni fog arra, hogy a Patkány számára kellemes, jó életet biztosítson, támasza legyen a bajban is. Tartós jó kapcsolat, nagyszerűen kiegészítitek egymást.

Patkány-Tigris: Ez a kapcsolat nem a legideálisabb, kivéve azt a helyzetet, amikor a Patkány-nõ elismeri a Tigris vezetõ szerepét, ha felnézel rá, és hajlandó a vagy a másodhegedûs szerepét vállalni. A Tigris-férfit ezzel leveszed a lábáról, és az is hajlandó lesz otthon az engedményekre, kedvességre.

Patkány-Nyúl: A Nyúl nem jelent izgalmas kalandot, és éppen ezért a Patkány számára nem megfelelõ partner. Ketteőtökk viszonyát gyakran a bizalmatlanság jellemzi. A Patkány agresszivitása és fondorlatossága nem tetszik a higgadt Nyúlnak. A Patkány zajos társas élete a Nyúl számára csupán pénzkidobást jelent. Gyakoriak köztetek a veszekedések.

Patkány-Sárkány: A két típus remekül kiegészíti egymást, minden tekintetben jó partnerek vagytok. A Sárkány kiváló humorú, rendelkezik azzal a kisugárzással, ami téged megfog, levesz a lábadról. A bátor, sokoldalú, értelmes Sárkány és a törekvõ, gyors észjárású Patkány együtt igen sokat érhet el az életben. A szerelemben is kitûnõen megértitek egymást, mert mindketten szenvedélyesek vagytok. Kiváló munkakapcsolatot eredményez a párosítás.

Patkány-Kígyó: Ez bizony nem a legjobb párkapcsolat, bár azonos érdeklõdésû területeken megérthetik egymást. A Kígyó imponálhat a Patkánynak, aki szereti a szépet, a vonzót, de nem lehet tudni, hogy mi rejlik a Kígyó ragyogó külseje mögött. Számodra talány a Kígyó, ösztönösen húzódozol tõle. Ha mégis összekapcsolódtok a szerelemben, a Patkány gyakran pórul jár, a Kígyó hûtlenségérõl késve szerzel tudomást, amikor ez már mások elõtt rég nyilvánvaló. Ha tisztelitek egymást akár boldog kapcsolat is kialakulhat.

Patkány-Ló: Ez sem jó kapcsolat. A Lovat beképzeltnek, önzõnek tartod, nem bízol meg benne. Általában egy rövid flörtre elég csak kölcsönös rokonszenvetek, vonzalmatok, s ha ennél tovább mentek, szerelem esetén sejtéseid beigazolódnak és vége szakad a kapcsolatnak.. A Patkány mélyen és feltétel nélkül szeret akkor is, amikor a Ló már új kapcsolat után nézeget. Nehezen törõdsz bele, hogy a másik csak játszott érzelmeiddel.

Patkány-Kecske: Jóllehet, a két típus között több hasonlóság fedezhetõ fel, tartós kapcsolat ritkán alakul ki közötttük. Az ok: a Patkány számára a Kecske nehezen átlátható. A Kecske nem teljesen õszinte, mindig lappang valami titok körülötte. Valami, amihez a másik nem juthat hozzá, s ez a Patkányt elkeseríti, ráadásul céljaik sem egeznek.

Patkány-Majom: Csodálatos, boldog kapcsolat alakulhat ki a Majom és közötted. A Majom mozgékonysága, ügyessége, értelmi képességei imponálnak a Patkánynak, soha nem unatkoznak együtt. Szívesen nevetnek, szórákoznak, minden percük sziporkázó és kikapcsolódást adó. Teljesen egy hullámhosszon vannak, de a majomnak figyelnie kell, hogy mindig őszinte legen ebben a kapcsolatban, a Patkánynak pedig dühét soha nem szabad a Majom ellen fordítania.

Patkány-Kakas: Ha csak szellemi egyetértésrõl van szó kettejük között, ideális kapcsolat alakulhat ki Azonban a Kakas hajlamos arra, hogy a Patkányt akár szerelembõl, akár haragból felfalja. Türelmed alaposan próbára van téve, s igen gyakran csalódnod kell a Kakasban a szerelem területén is. A Patkány-nõ gyakran még a pénzét is a Kakas-férfi drága hobbijaira áldozza, pedig nehezen adj a ki féltve õrzött pénzét. Idővel mégis összehangolódhattok, bár sok szeretet és türelem kell hozzá.

Patkány-Kutya: Ebben a kapcsolatban mindketten jól érezhetitek magatokat. Vonatkozik ez a barátságra is, a szerelemre is, de főleg a munkakapcsolatokra. Ami az anyagiakat illeti, remekül lavíroztok együtt az életben. Szerelmi kapcsolatnak nem a legvirágzóbb ez a párosítás.

Patkány-Disznó: Remek kapcsolat. Két lelkileg egyenértékû partner, remekül kiegészíthetik egymást az élet bármely területén. Két életmûvész talált itt egymásra. Az élvezetekre születtek, s nem unatkoznak a szerelemben sem. A Patkánynak olykor az agresszivitását vissza kell fognia az érzékenyebb Disznóval szemben, de mivel alaposan ismerik egymást, a Patkány ritkán okoz komoly fájdalmat partnerének.

 
 


További kínai horoszkópok:
 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 500376 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x