Kínai horoszkóp - Kecske (1943; 1955; 1967; 1979; 1991; 2003;...
Címlap / Ezotéria / Kínai horoszkóp - Kecske (1943; 1955; 1967; 1979; 1991; 2003; 2015; 2027)

Kínai horoszkóp - Kecske (1943; 1955; 1967; 1979; 1991; 2003; 2015; 2027)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A kínai asztrológia szerint a Kecske éve aggodalmaskodást és megfontolt döntéseket hoz. A Kecske évében született személyek jóindulatúak, nagyra törők és kreatívak. A kínai horoszkóp általános jellemzése a Kecske jegy szülöttének személyiségére. Kínai szerelmi horoszkóp a 12 jegyre.  


Ha nem tudod, hogy a születési éved alapján mi a kínai csillagjegyed, kattints ide >> 

A Kecske által uralt évek:


1907 február 13. - 1908 február 1.
1919 február 17. - 1920 február 19.
1931 február 17. - 1932 február 5.
1943 február 5. - 1944 január 24.
1955 január 24. - 1956 február 11.
1967 február 9. - 1968 február 28.
1979 január 28. - 1980 február 15.
1991 február 15. - 1992 február 3.
2003 február 1. - 2004 január 21.
2015 február 19. - 2016 február 7.
2027 február 6. - 2028 január 25.
2039 január 24. - 2040 február 11.

A kecske általános jellemzői:


A művészetek jegyének szülöttje a kecske. Kreativitása, képzeletereje messzemenőleg erősebb bármelyik jegynél. Nyugodt, higgadt, könnyed az életfelfogása. Életében igen fontos szerepet kapnak az érzelmi kapcsolatok, ő komolyan keresi az igazi társát. Valójában szerény, könnyen magába zárkózó természet. A művészetek, a szépség teljesen magával ragadja, és elvarázsolja.

Negatív tulajdonságok: A hétköznapok szintjén szorongásra, aggódásra, szomorúságra hajthatja a fejét, napokig rágódik egy problémán. Félénksége, határozatlansága miatt időnként segítségre szorul, s néha elesettnek, elveszetnek érzi magát, s képes napokig mély önsajnálatba merülni. Másik, hibája még, hogy időnként görcsösen túl aggódja magát.

Pozitív tulajdonságok: Alapjában véve szerencsés élet várakozik minden kecskére, komoly pénzügyi gondokkal nem kell találkozniuk, megküzdeniük, magányosak sem lesznek, hiszen természetük miatt mindenki szereti őket.

Munkájában szereti a csoport munkát, örül a segítségnek, a döntés könnyítésnek ( a döntéseket általában elkerüli, másra hárítja).

Pénzügyek: Nem szívesen mond le semmiről, viszont szokatlanul nagyvonalú tud lenni, ha az ajándék semmibe sem kerül neki. Csalhatatlan ösztöne van ahhoz, hogy pénzhez jusson. Döntéseiben borzasztóan hirtelen. Minden lehetséges a Kecskénél, csak azt az életet nem szereti, amely évekre rögzített szolgálati idõt ír elő. Egy rosszindulatú megjegyzés a Kecske-nőkről: ők adják ki a legtöbb pénzt ha nem a saját pénzükről van szó. Ez azonban túlzás.

Önmegvalósítás szempontjából, egészen biztos, hogy siker várja vagy nyomot hagy maga után. Színház, irodalom, zene, tánc, képzőművészet, bármely ágában elhelyezkedhet.

A kecske nők:
A kecske nő minden erejét és energiáját a scalád, az otthon a barátok tökéletes ápolásának szentelei. Lakása díszeit maga készíti, szerettei ruháit, használati tárgyait különleges érzékkel választja ki. Humora, kedvessége lebilincselő, hűséges, ragaszkodó természet.

A kecske férfiak:

Gyakran félénk, határozatlan, kerüli a harcokat és a konfliktusokat. Érzékeny és törődő partner, néha képes mérhetetlenül kétségbe esni. A féltékenység ne jellemző rá. Kedveli a finomságot és az eleganciát.

Híres kecskék: Kolombusz Kristóf, Liszt Ferenc, Catherine Deneuve, Pamela Anderson, Eörsi István, Cseh Tamás, Umberto Ecco, Teller Ede, Barbara Walters, Bruce Willis,

Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)


FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok


Az 5 Kecske típus:


Víz – Kecske: Békés, higgadt természetű, viszont könnyen befolyásolható. Rengeteg barát veszi körül. A kemény, monoton munka nem neki való.

Tűz-Kecske: Szemben a többi kecske típussal, ő a leghatározottabb, legnyitotabb. Szívesen kezdeményez, magabiztossága nem hagyja cserben.

Fa – Kecske:
Érzékeny természetű, gyötrődő lelkű egyéniség. Gyakran képes más problémáját is a nyakába venni. Eltervezett dolgait szerencséjének köszönhetően mindig véghez tudja vinni.

Fém – Kecske: Önálló, hatalmas önbizalommal rendelkező egyéniség. Kevesebb barátja van, min a kecskéknek általában, de nincs is szüksége annyi segítőre.

Föld-Kecske: Fontos tervei célkitűzései éltetik, melyeket mindig véghez visz. A család, a barátok a legfontosabbak az életében.
(A cikk a kép után folytatódik)



A Kecske szülött és a többi jegy kapcsolata:



Kecske-Kecske:
Rokonszenveznek egymással, életközösségük mégis sok bajjal jár. A gyakorlatias dolgokban jobb, ha józan tanácsadójuk van. A luxust szerető Kecske nagyon tudja értékelni az anyagiakat, de hogy miből legyen elég pénz, azzal inkább a társa foglalkozzon. A két Kecske viszont csodálatosan romantikus lehet együtt.

Kecske-Patkány: Nem sokat tudnak kezdeni egymással. A nyugtalan Patkányt idegesíti a Kecske kissé körülményes modora, pontatlansága, riasztja a Kecske mimóza-érzékenysége. Szerelmi kapcsolatukban kölcsönösen gyengédek lehetnek egymáshoz, de a harmónia éppen a Patkány nyugtalansága miatt könnyen felborulhat.

Kecske-Bivaly: A Bivaly udvariasság nélküli közvetlensége, ahogyan céljára tör, a finomérzékű, művészi hajlamokkal rendelkező Kecske számára durva és kulturálatlan. A Kecske változékony hangulatát és elégedetlenségét viszont az alapos, szorgalmas, megbízható Bivaly viseli el nehezen. A testi szerelemben sem találnak közös nevezőre, a fantáziadús Kecskének itt is finom légkörre van szüksége, a Bivaly vadsága megrémíti, elijeszti.

Kecske-Tigris: Nem sok hasonlóság van közöttük. A Kecske óvatos, nyugodt, elővigyázatos életmódja és állandó elégedetlensége az izgága, rámenős Tigrist őrületbe kergeti. Tartós kapcsolatnál biztos, hogy a Kecske húzza a rövidebbet, mert ha a Kecske kedvéért belemegy is a kompromisszumokba a Tigris, tartósan ez sem jelent biztonságot a Kecske számára. Érzékeny természete miatt pedig soka tart, amíg egy ilyen csalódást kihever.

Kecske-Nyúl: Ideális kapcsolat. Minden területen megértik egymást. Két melegszívű, kedves, Segítőkész teremtés, mintha egymásnak teremtették volna őket. Hűek egymáshoz, szinte nincs is vita közöttük semmiben. Mindketten ismerik, tiszteletben tartják egymás érzékenységét.

Kecske-Sárkány:
Az ügyes, öntudatos Sárkányra a szeszélyes, tétovázó Kecskének szüksége van. Sokoldalú tehetségét az ösztönző Sárkány mellett kedvére kibontakoztathatja. A kölcsönös érdeklődés sajnos hamar megszűnik, ha a Kecske úgy érzi, hogy a Sárkány mulat határozatlanságán. Megsértődik, és nehezen bocsát meg. A Kecskének mindig éreznie kell, hogy szeretik, a legrosszabb számára a közöny. Érzelmileg labilissá teszi. A Sárkány pedig elég egoista ahhoz, hogy megcsalja, megbántsa a Kecskét. A Kecske ilyenkor bosszút esküszik a Sárkány ellen, de végül megbocsát neki, mert a Sárkány amúgy sziporkázó és nemes jellem. A Sárkány gyakran nem kap elég ünneplést a visszafogott Kecskétől.

Kecske-Kígyó: A türelmes Kígyó a hirtelen Kecskének társa jó társa lehet, ha kész arra, hogy saját jelleméhez alkalmazkodjon. A biztonságot, azonban, amit a Kecske keres, aligha fogja a Kígyónál megtalálni. Közös cél vagy feladat hihetetlenül erősítheti a kapcsolatukat, szokatlan teljesítményre képesek együtt. Bajban viszont nem nagy támaszt jelentenek egymásnak, a Kígyó hajlamos arra, hogy mindent feketén lásson, a Kecske összeroppan, ha túlterhelik. A szerelemben a Kígyó kétszínűsége mélyen megsebezheti a Kecskét.

Kecske-Ló: A vonzó, kedves, szórakozott Kecske. a tevékeny Lóban jó partnerre talál. A Kecske hagyja, hogy elkényeztessék, élvezi az élet kellemes dolgait, és nem zavarja, ha a Ló ebben a kapcsolatban az erősebb. Gyengéden szereti, bár előfordulhat, hogy a Ló harsánysága az idegeire megy. Ilyenkor visszavonul és duzzog. A Ló viszont élvezi, hogy megmutathatja a Kecskének, mi mindenre képes.

Kecske-Majom: A Majmot a Kecske bája és szelídsége elragadja. A Kecske csodálja a Majom őrült ötleteit, játékait, még a Majom gúnyolódásait és csínytevéseit is megbocsátja. Ezt soha el nem fogadná mástól. A fantáziadús Kecske és az eredeti majom szárnyakat adhatnak egymásnak. Ügyelniük kell azonban arra, hogy a munka ne vesszen el a bolondozásban s a Kecskének el kell fogadnia, hogy a Majom a hűséget nem ismeri.

Kecske-Kakas
: A Kakast lenyűgözi a Kecske bája, hosszú ideig a lábánál hever. Amint azonban a Kecske bírálgatni kezdi és elégedetlenkedik vele, a Kakas máris menekülne. A szerelmi életben csodálatosan összeillenek. Egyikük sem különösen takarékos, többet adnak ki, mint amennyit szabadna. Unatkozni soha sem fognak egymás mellett.

Kecske-Kutya: A Kutya nem érti meg a Kecske szellemi szárnyalását, inkább a realitások talaján marad. Az, hogy a szerelemben hűséges, a Kecskének kevés. A Kutyát megbabonázza a Kecske nagyvonalú gondolkodása, jótékonysághoz való érzéke, de elvárj a Kecskétől, hogy az ő nézeteit is megértse. Kapcsolatuk tehát nem zökkenőmentes.

Kecske-Disznó: A két szeretetre méltó jegy jól megérti és kiegészíti egymást: A Kecske, akár a Disznó, az élet élvezésére született. A Disznó ért hozzá, hogy a legjobb oldalát mutassa, és az elkényeztetett Kecskének megadja azt, amit az elvár. A melegszívű és jóravaló Disznó soha sem fogja megsérteni az érzékeny Kecskét. A Kecske sem akar fájdalmat okozni a Disznónak. Sokat és szívből fognak együtt nevetni, bár nem a nagy szenvedély lesz jellemző kapcsolatukra.

 


További kínai horoszkópok:
 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 418353 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x