A cigánykártya lapjainak jelentése - kártyajóslás, amit...
Címlap / Ezotéria / A cigánykártya lapjainak jelentése - kártyajóslás, amit a mesterjóstól tanulhatsz!

A cigánykártya lapjainak jelentése - kártyajóslás, amit a mesterjóstól tanulhatsz!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Átfogó, pontos jóslás leírás a cigánykártya 36 lapjáról a mesterjóstól! A cigánykártya 36 lapjának egyszerű jelentése, képpel, magyarázattal. Az igazi cigánykártya című könyv szerzőjétől.  

IDE KATTINTVA eléred az idei cigánykártya előrejelzést (új lapon nyílik meg) 


A cigánykártya lapjait nem elég a rájuk írt szavak összeolvasásával használni. Minden kártyának saját jelentésköre van. Ezeket a jelentéseket a többi lappal analógiában célszerű figyelni. Kezdetnek egy kérdésre egy lapot érdemes húzni, s később érdemes a kérdés feltevése után árnyalni annak jelentését, ha szükséges.

Kezdők egy lapos húzásokkal kezdjenek. Tegyék fel minél pontosabban a kérdésüket – a kérdést ne árnyalják 2-3 lapnál többel, ne kérdezősködjenek tovább. Értelmezzék először a kapott válaszokat. Haladók pedig bátran használhatnak kirakásokat, ha már értik a lapok összefüggéseit.

Ez az egész olyan, mint az ABC megismerése – a betűk ismerete nem tesz akadémikussá, de lehetővé teszi hogy olvass, s a tudásoddal kár akadémikussá is válhatsz. Az egész az olvasás megtanulásával kezdődik – s ez a lapok értelmezésének iskolája.

Az alábbi felsorolás természetesen nem ad teljes kulcsot a kártyákhoz, csupán elindítja az úton a kezdőt, eligazítja a haladókat. A cigánykártyavetést tanfolyamon, majd utána hosszú gyakorlás útján, adottságunkat felébresztve és kifejlesztve lehet rendesen megtanulni.

A lapokat 6x6 kártyára osztottam, véletlenszerűen - egy oldalon 6 kártya leírását olvashatod, utána tovább lapozva éred el a következőket.

Az alábbi sorrend véletlenszerű – a cigánykártya lapjai nincsenek megszámozva:

cigánykártya jóslás


Szerető (szerelmes férfi) –
a kártya jelent egy konkrét férfit, akit a kérdező szeret, akivel kapcsolatosan szélsőséges érzéseket táplál, vagy jelentheti őt magát. A férfi analógia alapkártyája. Jelölhet közeli szerelmet, új párkapcsolatot.

Szerelmes nő - A kártya jelentheti nem csak a kérdezőt magát, hanem valakit, akivel kapcsoltban szélsőséges, erőteljes érzéseket táplál. Nő nemű személy, vagy női jellegű érzelmek a háttérben. Jelent szerelmet, nagy érzéseket.

Szerelem – Szélsőséges érzelmek. Felperzsel, kínoz, felüdít és felold. Pénzügyi kérdés esetében szélsőségesség, hullámzás, erőteljes folyamatok. Párkapcsolati kérdés esetén szélsőséges érzelmek, melyek nincsenek befolyásunk alatt.

Hűség – A lapon egy kutya van. A hűség jelképe – a kutya a szolgálat maga. Amin el kell gondolkodnod, hogy a szolgalétet vagy a lét szolgálatát választod-e hűségedben. Mihez vagy hűséges – a helyzetedhez, amiben élsz, félve a változtatástól, vagy a létezésedhez és küldetésedhez, melyben megvalósítod önmagad. A hűség alacsony nívón a változtatástól való félelem, magasabb szinten a tudatos alázat.

Féltékenység – szerelemben nem csak egy harmadik jelenlétére utalhat, hanem arra is, hogy a kapcsolatból hiányzik a bizalom. (Hiányzik a kérdező vagy párja önbizalma) Jelölhet munkahelyi konfliktust presztízsféltést, általában vett bizalom hiányt.

Katonatiszt – Erőszakosságra éppen úgy utalhat, mint kiállásra önmagunkért. Munkával kapcsolatos kérdéseknél főnök, vezető, erős személy. Szerelmi kérdésben egy erőszakos, szívtelen, érzésektől mentes agresszor, vagy éppen érzelmeit kimutatni képtelen partner.


cigánykártya jóslás kirakás
 
 
 
Gyermek 
– Újszerűség, nyílt szókimondás, valami születőben lévő dolog, megújuló erő. A gyerekre is utalhat, aki már megvan – figyelmeztethet arra, hogy figyeljünk rá is. Jelölhet gyermekáldást, de azt is mutathatja, hogy a gyermek érkezéséért felelősek vagyunk. Friss ötlet is lehet, ami inspirálja a kérdezőt.

Házasság – Párkapcsolati kérdésnél a tartósságra, a hosszú távra utal. Üzlettel, munkával, pénzzel kapcsolatosan azt jelzi, hogy a feltételek adottak, az előkészületek megtörténtek, s „már csak az igent kell kimondani” – áldás van a dolgokon.

Pénz – A nagypénz lapja a bőséget jelképezi, mely azonban egyszerre rendezetlen is. jelzés arra, hogy rakjunk rendet vagyoni helyzetünkben, rendezzük pénzügyi helyzetünkben azokat a kérdéseket, melyeket egy ideje halogatunk. (Kiadatlan ház – adjuk ki vagy adjuk el. Sok eladásra váró kacat, pénz, ami nincs befektetve, csak lebeg, stb..) Jelölhet megfelelő kontextusban vagyoni gyarapodást vagy vesztést is. Nap analógia.

Kispénz – Folyamatosan áramló (vagy apadó) pénzenergia. A havi fizetés, a fix kiadások, a mindig jelentkező kiadások és bevételek összességét jelenti. Hold analógia. Beosztásra, mértékletességre int, de lehet növekvő  fix havi bevételek lapja is, megfelelő kontextusban. jelezheti, hogy vizsgáld felül befektetéseidet, ha nincs megtakarításod, akkor igyekezz arra, hogy legyen.

Veszteség – Szegény, félreértett kártyalap. Többször jelöl üzleti tranzakciót, mint tényleges veszteséget. Viszont egy konkrét személlyel kapcsolatban ez a lap a függőségek, szenvedélybetegségek jelölője is. Akinél megjelenik, annak bizony igen gyakran figyelnie kell az alkoholra, dohányzásra, szerencsejátékra, ezekre hajlama lehet. Veszteséget csak akkor jelöl, ha a mellette megjelenő lapok szintén negatív kontextusban vannak jelen. (Halál, kispénz, féltékenység, stb..)

Levél – a szükséges információra valószínűleg írásos formában érkezik meg. Figyeljük az írott dolgokat, SMS, e-mail, vagy akár az óriásplakátok, más írott adathordozók is rejthetnek számunkra értelmet nyerő üzenetet. Az internetes információcsere kártyája is. (Például szerelemmel kapcsolatos kérdésnél jellemző, hogy az új társat internetes társkeresőben, vagy chatszobában találja meg az illető.) Időjelölő lap – 40 napos időciklust jelöl, melyet azonban nem szabad véresen komolyan venni. (A kártyalap szimbóluma a zöld olajággal visszatérő galamb, a bibliai utalás 40 napról beszélt.)


 
 
Üzenet – A kártyán Merkúr/Hermész látható. Az úton járók és útonállók pofátlan, de cuki istengyermeke. Nincs neme (férfi is meg nő is) és nincsenek gátlásai – viszont ha megkedvel, akkor a mázli-faktorod óriásira nőhet. Ez a lap a kommunikáció, a tárgyalásokkal, tranzakciókkal járó üzletek, az „ügynöki” ügyletek, a beszéd, a kommunikációs szakmák jelölője, egy éven belüli időpontokat is jelezhet. Azt mondja, hogy a személyközi útvonalakon terjedő hírek, az emberek közötti tranzakciók jelentik a megoldásokat a kérdésedre. Idegen nyelvekben tehetséget mutat.

Szerencse – Fortuna kártyája arra figyelmeztet, hogy amit terezel a számodra kedvezőbb irányban dől el. Ezzel is érdemes vigyázni, hiszen nem mindig az a kedvezőbb az életed szempontjából, amit Te annak hiszel az adott pillanatban! Ha pénz jelölő lapokkal van együtt, akkor érdemes az adott időszakban lottózni, összegyűjteni és beküldeni a száztizenkét blokkfecnit a kitűzött nyereményért, vagy játszani az Internetes nyeremény játékok egyikén. A nyerés esélye megnő. Ami lényeges: A szerencséért nem lehet megdolgozni. Ez vagy van, vagy nincs!

Szerencsétlenség – A szegény, félremagyarázott kártyalapok szomorú családjának tagja. Emberi kapcsolatok, párkapcsolat esetében azt jelöli, hogy a kapcsolat szakítópróbához érkezik. Munkahelyen például kiderülhet, ki áll mellettünk és ki van ellenünk (meglepetéseket is hozhat a dolog). A lap krízist, választóvonalat jelöl. Elválik az ocsú a búzától, a jó a rossztól, az értékek letisztulnak.

Vágy – Az idő még nem érkezett el arra a dologra, amit a kérdező szeretne. Az üzeni a kártya, még várni kell. A vágyak, a tervezgetés, a belső, lelki munka időszaka van, még nem érett a terv, vagy nem időszerű még az ötlet. Dolgozni kell rajta, tervezni, álmodozni. A kártya nem jelöl időt, azt jelenti: majd!

Bosszúság – Újból egy, a meg nem értett kártyalapok hátrányos helyzetű családjából. A lap valódi jelentése inkább a „tanítás” volna. Párkapcsolatban mindketten elvárásokkal vannak egymás iránt, meg akarják változtatni a másikat. Munkahelyen olyan elvárásoknak kell megfelelni, amelyek valahogy nem tűnnek reálisnak. A tanítás lapjában a tanító és a tanítvány is a kérdező, hiszen itt a lényeg egymás fejlesztésében van. A viszony szinte soha nem konfliktus-mentes. Mindig benne rejlik az elégedetlenkedés, és az értetlenség a másik viselkedésével szemben. Az elfogadást, a tanítás megértését tanítaná ez a kártya, ha volna aki értené.

Szomorúság – Az érzelmek lapja. Mélyen megélt, belső vívódással járó, kifelé nem is igazán elmondható, magányos érzelmeké. Egyedül marad a kérdező mindazzal, amit érez, s ezeket az érzéseket nagyon nehéz feldolgoznia. A befelé fordulás lapja női analógia. Érzékenységet, sértődékeny állapotot is jelenthet, alacsony önbizalmat, meg nem értettséget. Nincs helye az értelemnek – a szív döntése érvénesül. Női analógia.

 
Gondolat - A Szomorúság lap férfi párja – ami ott érzelmek síkján zajlott itt ételem síkján megy végbe. A „nem ért engem a világ” fájdalmától a zsenialitásig szinte minden benne rejtőzhet. Intellektuális kihívásokat jelöl, a dolgokat a kérdező fejben, az értelmével oldja meg. Nincs helye érzelmeknek, a ráció dönt, a hideg elme adja meg a magyarázatokat. Sokszor jelent konkrétan tanfolyamot, tanulást, iskolát.

Remény – Ez a lap a hosszú távú utazások, a külföld jelölője. Időjelölő, féléves időtartamban gondolkodhatunk, ha ez a lap kijön. (Ezeket soha nem szabad szigorúan venni!) Jelölhet nem csak külföldi utazást, de szerelmesnek olyan személyt, akinek intenzíven köze van a külföldhöz. (Külföldre jár a munkája kapcsán, egyik szülője külföldi, ő maga külföldön tanult, stb..). Jelentheti szerelmeseknek a régi kapcsolat felújítását, az elpártolt szerető visszatérését, esetleg egy plátói kapcsolatot, melyből még nem lehet szabadulni.

Bíró – Azt kérdezi, mik a jogosultságaid a világon? Mire van engedélyed a magad számára és mire nincsen? Mikor támasztasz akadályokat magad elé, melyek meggátolnak sikereidben? A bírósági, hatósági ügyek is mindig erről a kérdéskörről szólnak. Szívat a világ, mert valamire nem szól az engedélyed. Ideje volna megengedned magadnak valamit. Mi az? Megmondják a környező lapok, vagy a bölcs, józan felismerésed.

Váratlan öröm – Korunk Multilevel Marketing ügynökének analógiája. Az ember, aki felfedezte magának például a gyors meggazdagodás reménységét, eszméjét. Vagy bármilyen más eszmét, ami lelkesítő. A felfedezés, a nagy ötlet, a lelkesedés, az inspiráció, a misztikus felismerések lapja. Ez a kártya általában nem hat sokáig, így időjelölőként a közeli napokat jelképezheti.

Vidámság (Örvendezés) – Ez a kártya sem csak a vidámságról, az örömről beszél, bár kétségtelen, hogy a művészi inspirációk az örömforrásokhoz tartoznak. A lap jelentése a könnyedség, van benne némi felszínesség, alacsony szinten giccs, magasabb szinten emelkedett művészet. Párkapcsolatban ez a kártya a könnyű ismerkedést, a nem nagy szerelmen alapuló felszínes futó kalandot épp úgy jelentheti, mint konkrétan a buliban ismerkedést. Üzletben, munkában, pénzügyekben a könnyű üzleti tranzakciók, a könnyen jött és könnyen ment pénzösszegeket, a laza, oldott folyamatokról ad hírt.

Ház – A stabilitás lapja. Jelképezi a családot, otthont, a békét. A ház „négy sarka” a megingathatatlanságot is jelképezi. Időjelölőként ez a lap a hosszú távon, lassan, végbemenő folyamatokat mutatja, a távoli jövőre utal. Ha a családdal kapcsolatos kérdésnél jön fel, ott biztonságot, erőt jelent. Ingatlan ügyekben pozitív változást hozhat. Jelölhet pl. az „Utazás” lappal együtt költözködést, lakáscserét, vagy lakással kapcsolatos változásokat.

 
Ajándék – A lap konkrét jelentése valamilyen tárgy, vagy dolog, amit úgy kapunk, hogy nem kell érte különösen tennünk – ám átvitt értelmezésben az elfogadás, az adás-kapás kérdéskörét fejtegeti. Képes vagy-e elfogadni, amit kapsz? Tudsz-e kérni, ha szükséged van rá?

Állandóság – A lap időjelölőként egyfajta „életfogytiglan” tartamot jelöl, persze nem a szó szoros értelmében. Inkább értsd a nagyon hosszú távot ez alatt. Isten szeme az ügyön, a kérdésen, ez az egész kérdéskör sorsszerű, Isten kezében van.

Pap – Ezoterikus hívők dolga egyszerű ezzel a lappal – a mester, spirituális tanító jelképe ez a kártya. Arról szól, hogy kérd ki lelki vezetőd segítségét. ha egy karrierre vagy pénzzel kapcsolatos kérdésbél jön fel, akkor olyasmit is mondhat, hogy beszélj pénzügyi tanácsadóddal, ha szerelmi kérdésben kapod, akkor van benne egy fajta sorsszerűség, de az is, hogy egyeztesd kérdésed egy mesterrel, aki a témában nem érdekelt, érintett.

Utazás – Helyváltoztatást jelölő lap. Általában nem a hosszú utazásokra (hosszú távú külföldi tartózkodás) inkább a rövidebb időtartamúakra szokott utalni, de ez a lap jelzi az életminőségünkben bekövetkező változásokat is, mint például a költözés, a lakás felújítása, vagy épp a munkahely változtatás, előléptetés.

Tolvaj – Ablakon át hoznak-visznek ezt-azt. Innen nézve Mikulás, onnan nézve tolvaj. Olyasmit visz, amihez ész nélkül ragaszkodsz, tehát vizsgáld felül életedben azokat a tárgyakat, dolgokat, melyekhez túlságosan erős ragaszkodás fűz.

Ellenség – Ha pszichológusul akarnánk beszélni, akkor az árnyék énünkről van szó. A rosszabbik énünk, akit nem akarunk felismerni magunkban. A legrosszabbat hozza ki belőlünk a helyzet, úgy viselkedhetünk, amit megbánunk. A külvilág felől ez a lap gyakran hoz tényleg „ellenséget”, aki kihozza belőlünk a legrosszabbat. Az ellenség akkor lesz ellenfél, ha nevén nevezed, ha kihívod. A félelmekről, korlátokról szól ez a kártya – nem kell tőle félni, éppen ezét!

 
Látogatás – A külvilág embere – egy tanácsadó, egy olyan személy, aki beleszól életünkbe. Tévedés volna mindig egy bizonyos konkrét személyt várni otthonunkba. (Általában segítő módon, általában nő –de ezt ne vedd készpénznek, a többi kártya is árnyalja.) Lehet „idősebb énünk”, akitől tanácsot kérhetünk a jelen helyzetre. Új lehetőséget hozhat ez a kártya.

Hamisság – A tudatunk „hátsó udvara” jelenik meg a képen – félreértett kártya ez is, hiszen a hamisság szubjektív élmény. Általában arról van szó, hogy nem érted a világot és benne magadat. Nincsenek támpontjaid, nem a saját talajodon mozogsz. Szerelemben jelentheti, hogy a pár nevetetése igen különböző. Üzletben, pénzügyekben pedig azt, hogy olyasmit kell csinálnod, ami teljesen új, és mint ilyen félelmetes, nagyon nagy a kockázata.

Betegség – A szomatikus betegségek meghatározásra a cigánykártya nem alkalmas. Ez a lap nem is azt mondja, hogy meg fogsz betegedni. Inkább az erővesztésről, a pihenésről, a kényszerpihenőről szólhat. Ha ez a lap kijön, feszenghetsz ám a sorsod ellen, úgy sem fog sikerülni.

Özvegyember – Apád hogy van? Milyen az apádról alkotott képed? Mit tanultál tőle? Hogy vagytok (voltatok) apáddal? Mit csomagolt apád a világjárós tarisznyádba?

Özvegyasszony - Anyád hogy van? Milyen az anyádról alkotott képed? Mit tanultál tőle? Hogy vagytok (voltatok) anyáddal? Mit csomagolt anyád a világjárós tarisznyádba? A két lap egymás tükörképe – a családodról szól, illetve azokról a szereplőkről akik az életedben „szülőként” vesznek részt. Idősebb protektor, szomszéd néni aki anyáskodik feletted, vagy éppen egy bácsi a buszin aki apád szavajárását idézi … gondolkodj el ezeken!

Halál – A legutolsónak hagytam. Félelmetes kártya, hiszen akár azt is jelentheti, amit rárajzoltak. A dolgok ugyanis véget szoktak érni. Néha lassan, fokozatosan átfolynak egymásba, máskor hirtelen, elvágólag. Ez a lap az utóbbit jelenti. Néha egy halál hatalmas megkönnyebbülést is hozhat, máskor a gyász, éveken át tarthat. A halálban a lényeg te magad vagy – a félelmed, a gyászod, vagy éppen a képességeid végletei. A lap többnyire egyszerűen újrakezdést jelet. Da capo al fine – ahogy a kottára írják.

Kezd az elejétől, újra a végéig - Da capo al fine

Ha meg akarod tanulni a lapok értelmezését, akkor nincs más teendőd, mint még elolvasod néhányszor ezt a cikket, vagy beiratkozol egy olyan képzése, ahol nem olvasni tanítanak (mármint a lapokra írt szavakat összeolvasni) hanem jelképet olvasni. Ezek a tanfolyamok semmiképp nem félnaposak.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 567767 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x