Negatív hiedelmek fogságában
Címlap / Ezotéria / Negatív hiedelmek fogságában

Negatív hiedelmek fogságában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Á, ez úgysem sikerül! Halljuk ezt sokszor, akár csak belső monológként, pedig ha tudnánk, mekkora gátló ereje van ennek az egyszerű mondatnak, azonnal törölnénk a szótárunkból!! Hogy miért? Az energia követi a gondolatot és az válik valóra, amit képesek vagyunk egyáltalán elképzelni. Ha pedig egy vágy útjába olyan akadályokat gördítünk, mint akár az "Á, úgysem fog sikerülni" önszabotáló gondolat mintát, akkor bizony az energia útközben elakad, és soha nem jut célba. A vágy pedig örökre vágy marad.  

Élj nagy elvárásokkal!

„Élj nagy elvárásokkal és nagy dolgok fognak történni az életben”, mondta Art Fettig és ez bizony nagy igazság.

A legmélyebb, tudat alatti szinten élő elvárásaink és hiedelmeink az idők során külső valósággá válnak. Minden létező dolog az energia egyfajta megnyilvánulása, elménk pedig a hiedelmeink és látás módunk szűrője által alakítja ezen energiákat kézzel fogható valósággá. Születésünktől kezdve, sőt, már az anyaméhben folyamatosan elvárásokat és hiedelmeket alakítunk ki a világról, és önmagunkról, melyek elraktározódnak a tudatalattinkban. Ha az a meggyőződés él bennünk például, hogy „senkiben sem bízhatunk”, előbb-utóbb megtaláljuk életünkben az erre utaló bizonyítékokat.


 

Ha egyszer megégetted magad…

Ha az ember egyszer megégette magát, maradva az eredeti példánál, például a bizalommal kapcsolatosan negatív tapasztalat érte, természetes, hogy legközelebb óvatosabb lesz. A negatív tapasztalat hatására ugyanis azonnal bekapcsol az önvédelmi mechanizmus, kialakul egy hiedelem. Ránk kerül a „Vigyázz, ne bízz senkiben!” szemüveg, és innentől kezdve így szemléljük a világot, vagyis ezzel a hiedelemmel, belső félelemmel kapcsolódunk a külvilághoz. Ez a védelmi mechanizmus azonban könnyen börtönné válhat, hiszen elvág a többi lehetséges tapasztalattól. Hiába szeretnél magadnak jó állást, szenvedélyes szerelmet, vagy bármit, ha tudat alatt negatívan állsz a témához, akkor ez az erő visszahúz, önbeteljesítő jóslatként korlátoz bennünket a boldogulásban.

Szabadítsd fel az elmédet!

Ha meg akarod ismerni tudat alatti elvárásaidat, elég, ha megnézed, milyen életet élsz jelenleg, és egyaránt megvizsgálod annak kellemes és kellemetlen tényezőit is. Jelenlegi problémáink feltárják a bennünk élő negatív elvárásainkat. Ha sikerült beazonosítani a saját negatív elvárásainkat, megtehetjük a szükséges lépéseket, hogy megváltoztassuk azokat. Ezek a felismerések már önmagukban is felszabadító erejűek, a felismerések hatására kialakított pozitív hiedelmek pedig végre valóban megteremtik azt a valóságot, melyre vágyunk, hiszen elhárítottuk az útból az akadályokat.


Egy remek eszköz van a kezünkben, ami segít levenni a psziché rezonanciáján lévő blokkokat.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3985 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x