Mi a zarándoklat?
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Mi a zarándoklat?

Mi a zarándoklat?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-16

Megpróbáltam magamban definiálni, mit is jelent a zarándoklat: Ez egyfajta egyéni áldozatvállalás, amely során felkeresünk egy vallási szempontból kiemelt jelentőségű helyet, ahol speciális rítus elvégzése mellett bizonyos spirituális javakra tehetünk szert.  

Megpróbáltam magamban definiálni, mit is jelent a zarándoklat: Ez egyfajta egyéni áldozatvállalás, amely során felkeresünk egy vallási szempontból kiemelt jelentőségű helyet, ahol speciális rítus elvégzése mellett bizonyos spirituális javakra tehetünk szert. A zarándoklat azonban nem csupán egy ősrégi, szinte minden vallásban meglévő szokás, hanem az emberi élet tükre.

A vallásos emberek ma azért vállalkoznak zarándoklatra, mert hisznek abban, hogy Isten létét és közelségét a szent helyen jobban meg lehet tapasztalniuk.

A keresztény kultúrában általánosan elterjedt zarándoklat elemei a zsidó vallás előírásai között lelhetők fel. A hit zarándokútján legismertebb példaképünk Ábrahám, aki engedelmeskedett Istennek, otthagyta ősei földjét, és rálépett arra az útra, amely az ígéret földjére vezetett. Jákob az egész földi életet vándorlásnak, zarándokútnak nevezi, míg Mózes küldetésekor az Úr a vándorlás, zarándoklás földjét, Kánaánt ígéri örökrészül a választott népnek.

A zsidó rituális gyakorlatban kialakult a három zarándokünnep rendje. Zarándokünnepek a Peszáh, az egyiptomi megszabadulás emléke, a Sávuót, a "hetek ünnepe", azaz a tóraadás napja, valamint a Szukkót vagy "sátoros ünnep" a termény betakarítás utáni hálaadás napja.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4938 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x