Mi legyen az asztalon szülinapokon?
Címlap / Kint és Bent / Mi legyen az asztalon szülinapokon?

Mi legyen az asztalon szülinapokon?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Mostanra több mint 2000 szülinapon vagyok túl, amióta bohóc vagyok. Sokféle vendéglátást láttam már, van aki csak némi "rágcsával" készül, de van olyan is aki komoly terülj asztalkámat varázsol a helyszínre: szendvicsek, sütik, torták Vajon melyik a jó megoldás? MILYEN A JÓ VENDÉGLÁTÁS? Hihetetlen, de igaz: ez is egy olyan terület, ahol a szülők egy része sokkal inkább azt akarja megmutatni, hogy milyen tehetős, mintsem a praktikumra törekedne. Drága szendvics-bárokból rendelt szendvicsek, hatalmas pizzák, szebbnél szebb torták a legelegánsabb cukrászdákból, nyilván nem olcsón. Ám bárhonnan is jöjjön az a tortacsoda vagy lazacos szendvics nagyon sokszor a kukában végzi. Az ember szíve megszakad! 

A sok szülinapnak viszont van egy pozitív hozadéka, amit most megosztok: tudom, hogy milyen az ideális szülinapi "koszt".
Nos, a gyors. Nem, nem a hamburgerekre és sültkrumpli kombóra gondoltam, hanem az elfogyaszthatóságára. Attól, hogy gyors, lehet egészséges és finom is, figyelj nagyon és elmondom mire gondolok.

Ahhoz ugyanis, hogy tudd, mi legyen az asztalon először is tudnod kell, hogyan működik a gyerek a szülinapon és ehhez kell igazítanod a vendéglátást is.

1. SZABÁLY: A GYEREKEK NEM ENNI MENNEK A SZÜLINAPRA...

...hanem játszani! Ha ebből indulsz ki és szemelött tartod azt is, hogy egy szülinap 2-3 óra akkor belátod, hogy igazából sem idő sem lehetőség nincs a nagy eszem-iszomra. Hiszen a gyerekek csak odaszaladnak az asztalhoz, valamit bekapnak és már kész is, mennek tovább játszani. Persze a legtöbször azért megpróbálkozunk az asztalhoz ültetéssel, de változó sikerrel.

Mivel ugyanez a helyzet a modern rendezvényeken is (partyk, bálok..stb) éppen ezért vegyünk onnan ötleteket a gyors vendéglátásra.
Mostanában elég nagy divat és szerintem nagyon praktikus a FINGER FOOD nevű vendéglátás, amit magyarul falatkáknak vagy (hagyományosan) katonáknak lehetne fordítani. (Persze nem szó szerint, lásd képet). Itt pont az a lényeg, hogy csak bekapunk valamit és már mehetünk is tovább, azzal foglalkozhatunk amiért jöttünk.

 

Tudom, ez egy kicsit pepecselősebb munka, mint pizzát rendelni, de hidd el megéri és összességében olcsóbb is.

TIPP: a falatkák mindig sósak legyenek, ugyanis ha édes, akkor a gyerekek biztosan nem esznek a tortából. Pl kiflikarikákon pici kenőmájas és paradicsom.

A falatkák lehetnek simán csak felszeletelt zöldségek is valami finom mártogatóssal, ennek is nagy sikere szokott lenni!


Azt is megfigyeltük, hogy a gyerekek játék közben leginkább az ásványvizet preferálták, hiába volt az asztalon gyümölcslé vagy más. Nem csoda: a nagy szaladgálásban, játékban leizzadnak és a víz oltja a legjobban a szomjat.

2. SZABÁLY: A TORTA NEM ANNYIRA FONTOS MINT GONDOLOD

A szülinap csúcspontja a tortaátadás szokott lenni. Ilyenkor előkerülnek a legkülönfélébb csodák, formatorták, presztízstorták, parfétorták.
Pedig az igazság az, hogy a tortát sem szokták megenni a srácok, csak belekóstolnak és kész (és megy a kukába) éppen ezért szerintem felesleges a drága vagy figurás torta a zsúrra.

Amerikában már régóta divat a CUPCAKE (lásd képet) remélem előbb-utóbb mifelénk is egyre többen választják majd! Kicsi és könnyű a szerkezete (kisebb mint egy tortaszelet) ami azért fontos, mert így a gyerekek biztosan megeszik és nem a kukának sütöttél vagy vásároltál, illetve házilag is könnyen elkészíthető!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1623 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x