A szülői támogatás nélkülözhetetlen
Címlap / Kultúra / A szülői támogatás nélkülözhetetlen

>

A szülői támogatás nélkülözhetetlen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Dr. Lénárt Ágota sportpszichológus a szülők feladatinak összetettségéről beszélt a Procter and Gamble "Köszi,Anyu!" kampányának sajtótájékoztatóján. 

A P&G „Köszi, Anyu!” kampány apropóján Jakupcsek Gabriella Hosszú Katinkával és édesanyjával, Barbarával, valamint az apai oldalt képviselő Győrfi Pállal, az OMSZ szóvivőjével, négy gyerekes édesapával beszélgetett arról, hogy hogyan lehet egy gyermeket sikeres életre nevelni Dr. Lénárt Ágota sportpszichológus közreműködésével.


A P&G nem rég bemutatott kutatásából kiderült, hogy a nők szerint az anyaság összetettebb feladatokkal jár, mint régen. Dr. Lénárt Ágota sportpszichológus szerint ennek oka az, hogy a nőknek több terepen kell megfelelniük, mindemellett a társadalmi igények is megváltoztak: egy gondos anya szeretné, hogy gyermeke sportoljon, jó tanuló legyen, beszéljen idegen nyelveket, értsen az informatikához, ugyanakkor legyenek barátai és éljen társadalmi életet is. Egyre többféle igény került elő az elmúlt pár években, amik talán régebben nem voltak ennyire meghatározóak. Ahogy kitágult a világ, annak megfelelően a választási lehetőségek száma is jelentősen megnőtt. Nehéz eldönteni, hogy melyik utat érdemes választani, ha a gyermekünk jövőjéről van szó. Nem lehet tudni, hogy az sportolásba invesztált pénz, idő és energia megtérül-e valaha. Ma már érdemesebb kettős karrierben gondolkodni, hogy ha az egyik ajtó bezárulna, könnyebben ki lehessen nyitni egy másikat. A diákoknak iskola mellett kell sportolniuk és nem helyette, akár egyéni tanrenddel, kreditrendszerrel, eltolt félévekkel, ahogy éppen megoldható. A szülőkre hárul a feladat, hogy anyagilag, lelkileg és minden lehetséges módon támogassák gyermekeiket a sikerhez vezető úton. Így lesz az anyákból egyik pillanatról a másikra dolgozónő, szakács, sofőr, takarítónő, pszichológus, dada, edző, tanár és mindenmás, amire a gyermekeknek éppen szüksége van.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 6460 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x