Az öt legikonikusabb Bud Spencer fogás
Címlap / Kultúra / Az öt legikonikusabb Bud Spencer fogás

>

Az öt legikonikusabb Bud Spencer fogás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A NetPincér csapata úgy döntött, hogy az 5 legikonikusabb Bud Spencer evős jelenet csokorba gyűjtésével tiszteleg a 86 éves korában hétfőn elhunyt színészóriás emléke előtt. "Szinte mindannyian Bud Spencer filmjein nőttünk fel és sokan órákig tudnánk kizárólag Bud Spencer - Terence Hill idézetekben beszélni. Természetes, hogy a legemlékezetesebb kajálós jeleneteinek felidézésével emlékezünk rá. A válogatás teljesen szubjektív. Nem véletlen, hogy a legtöbb jelenet a páros közösen forgatott filmjeiből került fel a listára." - áll a netpincéres csapat levelében. 

Különben dühbe jövünk – sör, virsli

A páros első, komoly közönségsikert hozó nem vadnyugati témájú filmje az 1974-ben forgatott Különben dühbe jövünk. Ennek a filmnek köszönhetjük, hogy a sör-virsli párosításról legtöbbünknek már nem május 1., hanem egy csattanós pofonokba torkolló vidámparki versengés jut az eszébe.

„- Mintha azt mondtad volna, hogy ez csöndes, nyugodt hely.
- Az is, kivéve amikor nem az.”



Kincs, ami nincs – bab


A Bud Spencer filmek visszatérő motívumai a nagy evések mellett a nagy nem evések vagy majdnem evések is. Gondoljunk csak az Aranyeső Yuccában vonatos jelenetére vagy a Papi lábra állítását követő majdnem-lakomára. Szerintünk ebben a kategóriában a Kincs, ami nincs hajós jelenete viszi a prímet: A Puffin lekvár vs. bab csatát kiütéssel az utóbbi nyeri, azonban a serpenyőnyi hüvelyesnek lába kél, aminek Paquito, a papagáj issza meg a levét.

„Dögvész pusztít majd a cápák között. Az én kedvencem ugyanis, a bab.”



Aranyeső Yuccában – minden plusz egy füzér banán


A filmtörténet egyik legkiadósabb étkezése az Aranyeső Yuccában klasszikussá vált éttermi jelenete, ahol Bud versenyt eszik a simlis helyi seriffel. A sokszor idézet párbeszéd egyben a filmtörténet legtömörebben leadott rendelése is.

„- Mit hozhatok második fogásként?
- Mindent!”

És megint dühbe jövünk – Hagymás bab alias krumplis hal

„ - Mi ez hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.”

A „Te mond hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb” mondat mellett talán ez a párbeszéd vált a legismertebb Bud Spencer – Terence Hill szállóigévé. A hagymás bab pedig a filmvászonról kilépve elindult országhódító útjára.

Nincs kettő négy nélkül – zöldbabos rizs

„- Két zöldbabos rizs.
- Legyen inkább négy.
- Legyen inkább nyolc.”


Ki ne emlékezne a jó pénzért Antonio és Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo bőrébe bújt páros formalitásoktól mentes látogatására a riói kikötőben?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 17001 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x