5 durva testi tünet az alkoholtól
Címlap / Kütyü és tudomány / 5 durva testi tünet az alkoholtól

5 durva testi tünet az alkoholtól

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-07

A szalagavató bál általában az az esemény, amikor az addig nem alkoholizáló tinédzserek is elcsábulhatnak. A középiskolai szalagavató és végzős bálok ugyanis általában hatalmas bulizásba és ivászatba torkollnak. Ám vannak komoly mellékhatásai annak, ha nagyon sok alkohol csúszik le a torkunkon... 

 

Az Amerikai Tudományos Fejlesztési Alapítvány (AAAS) munkatársai összeállítottak egy kis útmutatót, ami az alkohol testre gyakorolt hatásait foglalja össze. A szakértők remélik, ezzel némileg elvehetik a bulizó tinik kedvét az alkoholtól, amelynek káros hatásai nagyban felülmúlják az élvezeti értéket.
 

 1. Memóriavesztés: Az agy emlékek tárolásáért felelős része, a hippocampus, tinédzserek esetében még fejlődésben van, az elfogyasztott akár kis mennyiségű alkohol pedig memóriazavarokat okozhat, így a fiatalok akár az egész szalagavató estét elfelejthetik, ha nagyon felöntenek a garatra.
   
 2. Gátlástalanság: Az alkohol segít levetkőzni a gátlásokat, így az alkoholmámorban a fiatalok esetleg olyan dolgokat tehetnek, amelyeket józanul nem tennének meg. Ebbe beletartozik az ittas vezetés és a védekezés nélküli szex is. Az alkohol nagyban befolyásolja az ítélőképességet, így akár komoly gondok is adódhatnak.
   
 3. Agresszió: A tapasztalatok szerint az alkoholos befolyásoltság alatt álló fiatalok sokkal gyakrabban kerülnek bajba, mint a józanok. Az alkohol agresszívvá és kötekedővé tehet, ami rengeteg baj forrásává válhat.
   
 4. Rosszullét: Az alkohol irritálja a gyomrot, és kiszáradást okoz, ami gyakran hányás és szédülés formájában jelentkezik. A hányás emellett az alkoholmérgezés egyik jele is lehet, ami már orvosi ellátást igényel.
   
 5. Másnaposság: Már egész kis mennyiségű alkohol is komolyan megkeserítheti a másnapokat. A másnaposság szédülés, szomjúság, aluszékonyság és fejfájás formájában is jelentkezhet, és néha akár több napig is eltart.

  Medipress
   

 
 
[ 12343 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x