Jubileumi bélyeggel emlékezik meg Európa Magyarországról...
Címlap / Őrület / Jubileumi bélyeggel emlékezik meg Európa Magyarországról a határnyitás 20. évfordulóján

Jubileumi bélyeggel emlékezik meg Európa Magyarországról a határnyitás 20. évfordulóján

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Történelmi pillanat volt, amely egész Európa, és talán az egész világ sorsát változtatta meg. Magyarország 20 évvel ezelőtt, október 11-én átvágta a vasfüggönyt, és megnyitotta nyugati határát. Ez volt az első lépés a kommunista hatalom európai megdöntéséhez, és az egységes, szabad Európa megteremtéséhez. 

Ünnepélyes keretek közt, közös bélyeggel tiszteleg Maygarország, Németország és Ausztria a a 20 évvel ezelőtti határnyitás emléke előtt. Ebből az alkalomból közös bélyeget bocsátott ki a magyar, az osztrák és a német posta, ami egyedülálló a filatélia történetében. A jubileumi filatéliai alkotás mindhárom országban azonos grafikával, de eltérő címlettel kerül forgalomba.

„A bélyegképen kék háttérben a három nemzet lobogójának szalagjaiból rajzolódik ki a 20-as szám. Az alkotónak személyesen is kivételesen fontos volt ez a munka, Benedek Imre grafikus ugyanis a mártírhalált halt Nagy Imre miniszterelnök unokája” - mondta Csáki György, a Magyar Posta igazgatóságának elnöke a bélyeg ünnepélyes forgalomba bocsátásán Hegyeshalomban.


Az elnök hangsúlyozta: különleges az alkalom, amikor három ország egyszerre bocsát ki bélyeget azonos témában. Különleges azért is, mert a három posta tervei közül Benedek Imre grafikus munkáját fogadták el a szakemberek, és ő az első magyar tervező, akinek rajzát a közös bélyegkibocsátások történetében minden változtatás nélkül vették át a partnerek.

Az osztrák bélyeget forgalomba bocsátó Rudolf Jettmar, az osztrák posta vezérigazgatója rámutatott: a két évtizeddel ezelőtti történések igazolták, hogy nincs egyetlen tekintélyuralmi rendszer, amely hosszan képes elnyomni a szabadságvágyat. „A szabadság előtti tisztelgés áll a közös bélyegkiadás hátterében” - hangoztatta a vezérigazgató.

Korábban: 130 éves a képeslap>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1875 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x