Játéktippek gyerekeknek farsangra
Címlap / Őrület / Játéktippek gyerekeknek farsangra

Játéktippek gyerekeknek farsangra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-01

Mit súgtam? Grimaszjáték Téltemető Tappancs 

 

Rendezvénynaptár
Téltemető
Otthoni kerti gyerek bulik, esetén téltemetőt lehet rendezni a farsangi népszokásokból.
Énekkel tánccal jelmezekbe beöltözve.
Készítsünk kiszebábut, amelyet el is égetünk az udvaron, mint a gonoszság, sötétség jelképét. Ezt készíthetjük öreg lepedőből, rongyokból.

Mind ehhez készíthetünk maszkokat felidézve a busójárást esetleg a velencei karnevált. A maszkokat kasírozással, majd a kasírozott nyers forma kifestésével díszítésével készíthetők. Kikevered a csirizt, lisztből és vízből, majd felkasírozod a gyerekek arcára a gyerekek segítségével. Ha megszáradt óvatosan vegyétek le és már festheted is a gyerekekkel. A maszkokra lehet pamutból, gyapjúból szakállat, bajszot, hajzatot ragasztani.

Mit súgtam,
Súgjunk az egyik gyerek fülébe valamilyen utasítást. Neki ezt el kell játszani.
Pl.: süssön palacsintát. A többieknek ki kell találni a mozdulatokból, aki kitalálta az lesz a következő, aki a következő feladatot kapja.

Grimaszjáték,
A gyerekek körbe ülnek. Sorban mindenki vág egy grimaszt, amit a többiek utánoznak, és megpróbálják kitalálni, mit fejez ki.( dühös vidám stb.)

Tappancs,
Vegyünk egy öreg lepedőt. Fessünk rá 3-4 féle színnel pöttyöket. Készítsünk egy korong alakú táblát és essük rá a lepedőn lévő 4 színt úgy, hogy mindegyik legalább két-háromszor szerepeljen rajta. Keressünk a kamrában, régi fiókokban egy dobókockát. Feladat a következő: aki dob az leteszi a kezét vagy a lábát arra a pöttyre, amelyen az eldobott kocka megállt. A gyerekek közül egy mindig dob a többiek pedig követik az utasításait. Ez egy nagyon mulattató, jó egyensúlyérzék fejlesztő játék.

 
 
[ 44350 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x