Kirúgták a Tower első női őrét zaklató beefeatereket
Címlap / Őrület / Kirúgták a Tower első női őrét zaklató beefeatereket

Kirúgták a Tower első női őrét zaklató beefeatereket

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-03

Kirúgták szerdán a londoni Tower két őrét, akik gyűlöletkampányt folytattak első női kollégájuk ellen. 


Rendezvénynaptár
Moira Cameron két éve viselheti a hírhedt múltú erődítmény őreinek világszerte ismert piros-sötétkék, illetve ünnepi alkalmakkor vörös-arany egyenruháját, és ezzel ő lett az első női beefeater, vagyis marhahúsevő a foglalkozás több mint félezer éves történetében.

A nem hivatalos elnevezés állítólag onnan ered, hogy az eredetileg királyi testőrként is szolgáló Tower-őrök a korábbi évszázadokban javadalmazásuk részeként külön marhahús-ellátmányban is részesültek.

Több férfikolléga azonban az első beefeaternő kinevezését nem nézte jó szemmel, és ennek határozott gesztusokkal adtak kifejezést. Egyenruháját például többször elcsúfították, öltözőszekrényében gyűlölködő, zaklatással felérő leveleket helyeztek el, és a Wikipedia internetes enciklopédia róla szóló cikkébe is belepiszkált a 34 férfi őr valamelyike.

Az ügyben fegyelmi eljárás indult, amelynek végeztével, szerdán két beefeatert elbocsátottak.

A vizsgálat kiterjedt egy harmadik őrre is, ellene azonban nem találtak érdemi bizonyítékokat.

Az incidens már csak az érintettek kora és szakmai tapasztalata miatt is elképesztő, nem forrófejű újoncokról van ugyanis szó. A Tower őrei a brit fegyveres erők veteránjai, akik legalább 22 évi, kiemelkedő szolgálattal érdemelhetik ki a tagságot a beefeaterek exkluzív klubjában, alapos kiválasztási eljárás után.

Moira Cameron 2007-ben, az összes férfi jelentkezőt megelőzve nyerte el az állást, megtörve azt a hagyományt, hogy a komor erődöt csak férfiak őrizhetik.

A marhahúsevők - hivatalos nevükön Yeoman Warderek - 1485 óta ügyelnek az egykor királyi palotaként és börtönként is szolgáló vár rendjére. Mai fő feladataik közé tartozik a koronaékszerek őrzése, egyben élő turistalátványosságok is, és rendszeresen kalauzolják az ősi épület látogatóit.

A Tower felépítését még Hódító Vilmos rendelte el a XI. század második felében.

(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1590 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x