Varjak védelmében
Címlap / Otthon / Varjak védelmében

Varjak védelmében

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-26

Megérkeztek a fővárosba a varjak. Ezek a gyönyörű madarak igen fontos szerepet töltenek be környezetünkben. Hagyományos telelőhelyük az Újköztemető, Rákospalotán. A madár igen magas intelligenciájú, és impozáns méretű, közismertnek ható, mégis ismeretlen ismerős. Néha teleki varjú, pápista varjú néven is emlegetik őket  

 

Rendezvénynaptár

Dolmányos varjú
A dolmányos varjú háta és testalja hamvasszürke. Feje, szárnya és farka fekete. Erõs, vaskos csõre és lába fekete. Röpte egyenes vonalú; szárnycsapása kimért. A kormos varjú alakja, hangja stb. olyan, mint a dolmányos varjúé, de tollazata egyszínû fekete. A két madár ugyanazon faj két alfaja; Magyarországon a kormos varjú csak ritka fészkelõként és kóborlóként fordul elõ, fõleg az ország nyugati szélén. A dolmányos varjú szétszórt, laza csapatokban jár; gyakran a vetési varjú csapatai közé vegyül. Rendkívül éber, vigyázó madár. Gyakorlatilag mindenevõ; tavasszal a friss szántásokon pajorokat, rovarokat szedeget. A madárfészekbõl elrabolja a tojásokat, fiókákat; elfogja a fiatal nyulat; a vízparton békát s a sekély vízben kisebb halat fog. Felnyitogatja a partra került kagylókat. Õsszel egerészik, de rájár a gyümölcsre, érõ kukoricára is.
Hangja: Rekedt károgás; érdesebb és szárazabb, mint a vetési varjú hangja.
Élõhelye: Elszórt fákkal tarkított mezõgazdasági területek, vízpartok, mocsarak stb. Páronként vagy laza csoportokban költ. Magányos fákon, erdõszéleken, fasorokban stb. fészkel. Magyarországon nagyon gyakori költőfaj.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 11666 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x