Jelmeztippek gyerekfarsangra
Címlap / Otthon / Jelmeztippek gyerekfarsangra

Jelmeztippek gyerekfarsangra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-01

- Mit adjak rá az idén? - Az első gyerek esetében ez még öröm, a másodiknál rutin, a harmadiknál fejfájás és az unokáknál már egyszerűen csak széttárjuk a karunkat. -Nincs több ötlet! A HarmoNet válogatása 10 farsangi jelmez ötlettel segíti azokat az anyukákat, akik idő hiányában vannak, mégis szeretnének valami divatosat és jópofát kitalálni az idei óvodai vagy iskolai bulira! Összeszedtük az eszköz igényeket, költségeket és így mindenki kedvére válogathat, mit is adjon a gyerekre a farsangi bálon!  

Mit adjak rá az idén? Az első gyerek esetében ez még öröm, a másodiknál rutin, a harmadiknál fejfájás és az unokáknál már egyszerűen csak széttárjuk a karunkat. –Nincs több ötlet! A HarmoNet válogatása 10 farsangi jelmez ötlettel segíti azokat az anyukákat, akik idő hiányában vannak, mégis szeretnének valami divatosat és jópofát kitalálni az idei óvodai vagy iskolai bulira! Összeszedtük az eszköz igényeket, és mindenki kedvére válogathat belőle, mit is adjon a gyerekre az idén!

1. Házmester néni vagy bácsi
Porszívónk csöve és feje (cellux szalaggal ráerősítve a végére, nehogy leessen és elvesszen!) Egy ócska régi kék köpeny. Cukorspárga, amivel a régi köpeny derekát felkötjük, hogy jó legyen a gyerek méretére. A cukorspárga végére régi kulcsokat kötünk. A köpeny zsebébe porrongy kerül, a gyerek lábára (harisnyára, hogy meg ne fázzon) a papa régi lebuggyanó szárú zoknija, arra meg egy mamusz. A fejére fejkendő, a szájára elkent, kontúr nélküli rúzs, a szemhéjára pedig kék festék, szintén elkenve. Fiúknak az öltözéket svájcisapka egészíti ki és szemceruzával rajzolt apró borosták az egész állon. A köpeny zsebéből ilyenkor nem csak porrongy, hanem kis konyakos üveg nyakai is kilóghat! Csak az eszközöket kell összeszedni hozzá a szekrény mélyéről, pénzbe nem kerül.

2. Menedzser
Fehér ingblúz, nyakkendő, és sötét nadrág. Előny a rajzolt bajusz, és a zselével hátranyalt haj. Kézben egy aktatáska és egy játék műanyag mobiltelefon, amit – ha kell – ha nem – elő lehet kapni. Természetesen 20-30 db névjegy a gyerek nevével Farsangoló Rt Elnök-vezérigazgató felirattal, amit osztogathat a zsűri tagjai számára, miközben bőszen telefonál és aktatáskájában papírokat keresgél. Ha a hozzávalók megvannak, nem kell hozzá több, mint a mama vagy a papa munkahelyén néhány perc a névjegyek kinyomtatásához. Pénzbe nem kerül.

4. Tigris
Sárga harisnyából két pár kell (lehet egy narancs és egy citromsárga) egyik a lábára, másik pedig a farkának. A farkát vattával, vagy szivaccsal keményre tömjük. Hajráfra két tigris-fület erősítünk, ezt tesszük majd a fejére. Sárga pólót vásárolunk, amire sötétbarna filctollakkal (legalább 4-5 el fog fogyni!) vagy barna textil festékkel tigris csíkokat festünk. Ugyanígy a harisnyára is. Az arcon fekete nózit és sárga csíkos arcocskákat festünk arcfestékkel. A legfontosabb tigris kellékek a karmok. Ezek egy-egy sárga kör köré varrott papírháromszögek, amikbe a gyerek beledughatja a kezét, de le is veheti, ha éppen nem akarja karmait élesíteni. Ugyanilyen taplacskákat varrhatunk a jelmezhez papucsnak is. Néhány óra alatt elkészül. A tappancsok és a harisnyák, valamint a póló és a festék árát számítva kb 2000 Ft-ból megúszható. Nagyon hamar kész!


Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 19257 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x