Jelmeztippek gyerekfarsangra
Címlap / Otthon / Jelmeztippek gyerekfarsangra

Jelmeztippek gyerekfarsangra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

- Mit adjak rá az idén? - Az első gyerek esetében ez még öröm, a másodiknál rutin, a harmadiknál fejfájás és az unokáknál már egyszerűen csak széttárjuk a karunkat. -Nincs több ötlet!  

 
Mit adjak rá az idén? Az első gyerek esetében ez még öröm, a másodiknál rutin, a harmadiknál fejfájás és az unokáknál már egyszerűen csak széttárjuk a karunkat. –Nincs több ötlet! A HarmoNet válogatása 10 farsangi jelmez ötlettel segíti azokat az anyukákat, akik idő hiányában vannak, mégis szeretnének valami divatosat és jópofát kitalálni az idei óvodai vagy iskolai bulira! Összeszedtük az eszköz igényeket, és mindenki kedvére válogathat belőle, mit is adjon a gyerekre az idén!

1. Házmester néni vagy bácsi


Porszívónk csöve és feje (szigetelőszalaggal ráerősítve a végére, nehogy leessen és elvesszen!) Egy ócska régi kék köpeny. Cukorspárga, amivel a régi köpeny derekát felkötjük, hogy jó legyen a gyerek méretére. A cukorspárga végére régi kulcsokat kötünk. A köpeny zsebébe porrongy kerül, a gyerek lábára (harisnyára, hogy meg ne fázzon) a papa régi lebuggyanó szárú zoknija, arra meg egy mamusz. A fejére fejkendő, a szájára elkent, kontúr nélküli rúzs, a szemhéjára pedig kék festék, szintén elkenve. Fiúknak az öltözéket svájcisapka egészíti ki és szemceruzával rajzolt apró borosták az egész állon. A köpeny zsebéből ilyenkor nem csak porrongy, hanem kis konyakos üveg nyakai is kilóghat! Csak az eszközöket kell összeszedni hozzá a szekrény mélyéről, pénzbe nem kerül.

2. Menedzser


Fehér ingblúz, nyakkendő, és sötét nadrág. Előny a rajzolt bajusz, és a zselével hátranyalt haj. Kézben egy aktatáska és egy játék műanyag mobiltelefon, amit – ha kell – ha nem – elő lehet kapni. Természetesen 20-30 db névjegy a gyerek nevével Farsangoló Rt Elnök-vezérigazgató felirattal, amit osztogathat a zsűri tagjai számára, miközben bőszen telefonál és aktatáskájában papírokat keresgél. Ha a hozzávalók megvannak, nem kell hozzá több, mint a mama vagy a papa munkahelyén néhány perc a névjegyek kinyomtatásához. Pénzbe nem kerül.

4. Tigris





Sárga harisnyából két pár kell (lehet egy narancs és egy citromsárga) egyik a lábára, másik pedig a farkának. A farkát vattával, vagy szivaccsal keményre tömjük. Hajráfra két tigris-fület erősítünk, ezt tesszük majd a fejére. Sárga pólót vásárolunk, amire sötétbarna filctollakkal (legalább 4-5 el fog fogyni!) vagy barna textil festékkel tigris csíkokat festünk. Ugyanígy a harisnyára is. Az arcon fekete nózit és sárga csíkos arcocskákat festünk arcfestékkel. A legfontosabb tigris kellékek a karmok. Ezek egy-egy sárga kör köré varrott papírháromszögek, amikbe a gyerek beledughatja a kezét, de le is veheti, ha éppen nem akarja karmait élesíteni. Ugyanilyen taplacskákat varrhatunk a jelmezhez papucsnak is. Néhány óra alatt elkészül. A tappancsok és a harisnyák, valamint a póló és a festék árát számítva  párezer forintból megúszható. Nagyon hamar kész!

5. Ősember




Egy termetesebb – lakkal lefújt – csont a gyerek hajába erősítve, testhez simuló harisnya és pulcsi, amin könnyű egy műszőrme darabkát vállon átvetve a derék körül megcsomózva átvetni. A lábon itt is balett papucs, vagy más semleges lábbeli. A kezében foghat bunkót, vagy akár egy régi babát is húzhat a hajánál fogva, mint prédát. A műszőrme árát figyelve 1000 Ft alatt megúszható.

6. Kismama


Ahol a csoportban vagy az osztályban több gyereknek is született testvérkéje, ott jól megállja a helyét egy kismama. Bő, hálóingszerű ruhája alá nagypárnát tömünk, ha kisfiú, úgy nőnek sminkeljük, ha kislány, akkor csak erősebb sminket kap, és kész is a jelmez.

7. Rocker –hippy

Szinte bármilyen jellemző ruházatú zenei csoport ruháját hordhatja a gyermek jelmez gyanánt. Szedjünk el kölcsönben néhány jellemző darabot nagyobb tesók ruhatárából, adjunk a csemete szájába 3-4 rágót, hogy azt teli szájjal rágja, és máris megvan a jelmeze, anélkül, hogy különösebb kiadásokba vertük volna magunkat. Harlemi fiúknak is öltözhetnek fekete testfestékkel, színes ingekben, vállon rap zenét ordító nagy magnóval.

8. Hastáncos nő / török basa


A hastáncos nőnek nem kell más, mint két egyenes téglalap alakú selyem textil - lap előre és hátulra, amit körbeszegünk és egy-két sor függönyrojttal összefogunk a gyerek dereka körül. Egy régebbi melltartónkra flittereket ragasztva kész a felsőrész is. Hosszú haj készülhet hozzá pamutból, de illik hozzá a hosszú fátyol és a muszlin sál is. A szemet árnyékoló szép és nőies festés és nagy, hosszú klipszek teszik teljessé a ruhát.

Párja lehet a török basa, akinek köztudottan nagy hasát egy túrkálóban megvett és rövidre vágott, kitömött bő gatya és a hozzá erősített szintén kitömött póló adja. Figyeljünk rá, hogy ez a jelmez igen meleg!


Turbánja a gatya levágott aljából leesett csíkokból készülhet. Időigényesebb de csodálatos jelmez, amivel utána is játszani fognak a gyerekek. 




9. Igazolvány 


Sötétkék kartonlap, aminek elejére ablakot vágunk, ott fog kikandikálni csemeténk feje. A kartont átfúrva a válla magasságában jobbról is és balról is egy-egy madzaggal erősítjük meg, így viheti a vállán a jelmezt. Ha van A/3-as fénymásolónk, akkor egy a/3-as lapra ránagyítjuk bármely igazolványunkat, ez körülbelül elegendő arányú lesz. Ha mégsem, akkor készítsünk két lapra nagyítást belőle. A továbbiakban másoljuk le a bérletünket! Ára a kartonlap és a fénymásoltatás árából kijön.

10. Szellem


Egy fehér kartonlapot csúcsos süveggé sodrunk, ehhez középütt hozzáerősítjük egy fehér lepedő közepét. Célszerű, ha a hengeren vannak a lukak a szemeknek, hogy a gyerek fején ne csúszkáljon a jelmez. Olyan hosszúra vágjuk, hogy a gyerek kényelmesen léphessen benne, ne bukjon fel a szélében! Ára a lepedő és a kartonlap ára.
 

További egyszerű és olcsó jelmez tippekért kattints következő cikkünkre!  >> 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 21436 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x