Öltöztesd fel bulira a lakásod!
hirdetés
Címlap / Otthon / Öltöztesd fel bulira a lakásod!

Öltöztesd fel bulira a lakásod!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-24

A Szilveszteri házibulit sokan azért nem kockáztatják meg, mert féltik a bútorokat, vagy úgy gondolják, kevés a hely. A HarmoNet zseniális ötletei azonban egy igazi vidám buli-színtérré varázsolják a legszebb és a legócskább lakást is! Nem kell hozzá semmi különös, csupán némi krepp papír, egy kis ragasztó, tűzőgép és bátorság, meg fantázia! 

A karácsonyi dekorálást mindenki nagyon szépen meg tudja oldani, narancsokat szurkál teli szegfűszeggel és fellógatja a csillárra, fenyőágakkal aggatja tele a lakást és a boltban kapható karácsonyi mintás terítővel terít. A Szilveszteri házibulit sokan azért nem kockáztatják meg, mert féltik a bútorokat, vagy úgy gondolják, kevés a hely. A HarmoNet zseniális ötletei azonban egy igazi vidám buli-színtérré varázsolják a legszebb és a legócskább lakást is! Nem kell hozzá semmi különös, csupán némi krepp papír, egy kis ragasztó, tűzőgép és bátorság, meg fantázia!

Az önjelölt dekoratőrök beszabadultak egy sima papírboltba és a következőkkel felszerelkezve távoztak:
- Székenként 2 tekercs krepp papír, különféle színekben (narancssárga, citromsárga és élénk zöld)
- A krepp papírokkal azonos színű hullám kartonok és sima kartonok (1-2 db, kedvünk szerint)
- Erős ragasztó
- Tűzőgép + tűzőgép kapcsok
- Pénztárgép szalag és szerpentinek
- Néhány kész lampion, átlátszó zsírpapír és hurkapálcikák
- Néhány csomag fehér csomagolópapír
- A gyógyszertárból annyi nagy nejlonepedő, ahány asztalod van
- Fehér papírpoharak, vidám papírtálcák és-tányérok
- Szalvéták
- Lufik


A hozzávalókat hazavitték és munkához láttak. Az egész lakás dekorálására 2 órát szántak.

Krepp papír szoknya a székekre:
A tekercs papírt folyamatosan a szék háttámlájának aljától kezdve a fejtámlán át, elöl lehozva egész az ülő rész aljáig vezesd végig. A fejtámla és az ülő rész találkozásánál az oldalát fogd meg irodai kapoccsal. Egy eltérő színű papírral fogd körbe a széket és beráncolva, mint egy szoknyát fogd körül úgy, hogy a lábait eltakard. A krepp alját meg lehet húzni egy kicsit, így eltartó jellegű szoknyácskát eredményez. Ha elkészültél, akkor kend be erős ragasztóval a kapcsokkal tarkított részt, és ragaszd körbe pénztárgép szalaggal, amiből a szék hátulján egy masnit is ragaszthatsz. A masni krepp papír és pénztárgép szalag kombinálásával is készülhet.
A szoknyákat a buli végén egyszerűen kidobhatod. Ennek nem árt, ha ráülnek, ha elszakad, vagy ha leöntik valamivel.

Hangulatos terítő, amire nem baj, ha kiborul valami
Egy háztartási vízspriccelő pumpába rakj kb. 1 dl vízben feloldott vízfestéket és spriccelj be vele egy ív csomagolópapírt. A színt lehet változtatni, de ecsettel is össze lehet fröcskölni, hogy konfetti-mintás legyen. Fektesd az asztalra, egy picit vasald át, hogy megszáradjon, és máris leterítheted a nejlonepedővel. A bulira úgyis műanyaggal és eldobható dolgokkal terítesz, így ez a dekoráció is a szemétben végezheti.

Ha kevés a hely…
A lakásban mindig kevés a hely, ezért a legokosabb, ha az ágyneműt is egyenként bevonod nejlonnal és krepp papírral, a fent leírt módon. Ebből zseniális ülőalkalmatosságok kerekednek. Külön a kispárnát, nagypárnát, takarókat összehajtva tedd egy-egy nagyobb nejlonzacskóba, hogy ne legyen baja, ha ráömlene valami, és a nejlonzacsit vond be krepp papírral. Ezekre is lehet ülni, berendezhetsz a párnákkal egy sarkot, ahol hangulatos teaházat nyithatsz. Rakj ki egyszerűen egy vízforralót, néhány „lógatós” teát, mézet és poharakat egy jókora tálcára, és mindenki készíthet magának finom teát. Könnyen rittyenthetsz egy keleti asztalkát a párnás sarok közepére egy fejtetőre fordított lavórból, amit szépen bevonsz krepp papírral. Ne felejts egy adag tea sütit is kikészíteni!

Az ágyra most nem lesz szükség, ezért állítsd fel a fal mellé és készíts üzenő falat!
Az ágy feneke, akár ívelt, akár egyenes, nagyszerűen alkalmas arra, hogy fellógass rá egy csomó üres csomagolópapírt, kikészíts egy nagy marék színes tollat és ceruzát, és ráírd a tetejére: Ezt üzenem 2004-re! A résztvevők tudni fogják a dolgukat, és máris teli fogják firkálni, rajzolni a lapot. A következő buli elején elő lehet venni ezt az üzenő falat és feleleveníteni a nagyszerű élményeket.

Dekoráld fel a szekrényeket, falakat, lámpákat!
Vágj ki ollóval a kartonokból egy csomó álarcformát, és különféle eszközökkel, papírokkal, termésekkel, szerpentinekkel díszítsd fel. Ezekkel az álarcokkal lehet dekorálni a szekrényeket, falakat, akár oly módon is, hogy bárki levehesse és bohóckodhasson vele, majd visszarakhassa. A buli egyik játéka is lehet, hogy álarcokat készítünk.


Dekorálj lufival!Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 14146 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x