3 gyógynövény tipp a tavaszi fáradtság leküzdésére
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / 3 gyógynövény tipp a tavaszi fáradtság leküzdésére

3 gyógynövény tipp a tavaszi fáradtság leküzdésére

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-24

Levert vagy? Úgy érzed legszívesebben ki sem másznál az ágyból, hanem inkább végigaludnád a napot? Nincs kedved semmihez? Fáradt vagy és nyűgös? Gyerünk! Szedd össze magad! Ideje újra erőre kapni, hogy újult erővel vághass neki a tavasznak.  

A hosszú, hideg tél után teljesen normális, hogy az ember úgy érzi, végképp kimerült. A szervezet felhasználta az elraktározott vitaminok nagy részét, és lehet, hogy a hideg ellen növesztettünk néhány helyre plusz zsírpárnát is. Természetesen melegítési célzattal! Az időjárás változást és a biológiai ritmusunk változása is eléggé leterheli testünket.

Mi is az a szerotonin?
De fel a fejjel! A tudósok szerint van biológiai magyarázat a tünetegyüttesre.
Állítólag az agy egyik hormonjának szintcsökkenése okozza az úgynevezett tavaszi fáradtságot. Ennek a hormonnak lényeges szerepe van a szorongás csökkentésében, valamint a hangulat- és aktivitásszabályozásban. Természetesen a megoldás nem az, hogy rögtön magunkba tömünk egy rakás szerotonin tartalmú hormonkészítményt. Isten ments!

Mi a megoldás?
Előszöris ránk fér egy pár napos tisztító kúra, ami segít kitakarítani a szervezetünkben felhalmozódott salakanyagokat.

HarmoNet tipp: Fogyni csak okosan, csak szépen

Ha tehetjük, akkor menjünk el kirándulni, lehetőleg napsütésben, ezzel is növelve szervezetünkben a D-vitamin szintet. Fogyasszunk sok nyers gyümölcsöt, zöldséget, kényeztessük szervezetünket könnyű ételekkel, hogy a nehéz téli táplálkozás után, most ismét felszabaduljon a teher alól. Menjünk el masszázsra is, hogy a téli lustulás után újra aktivizálódjanak fáradt izmaink!

Citromfű az életelixír
És ne felejtkezzünk el a gyógyteákról! Nagyon hasznos segítő társaink lehetnek ebben az időszakban. Különösen hatékony ilyenkor a citromfű tea. Neve a méh görög elnevezéséből (melissa) ered, és valóban kertünkbe csalogatja a méheket. A méhek állítólag soha nem hagyják el azt a kertet, ahol citromfű terem. Kellemesen intenzív illata nemcsak légfrissítő hatású, de még a nem kívánatos rovarokat is távol tartja.
 

A citromfű kedélyjavító hatását már régen felismerték, 500 évvel ezelőtt „életelixírnek” nevezték. A száz évet megélt emberek közül állítólag sokan fogyasztottak citromfű teát.
Hatásai:

  • Idegnyugtató
  • Esténként fogyasztva elősegíti a nyugodt alvást
  • Oldja a menstruációs görcsöket is
  • Erősíti a legyengült szervezetetCikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 12147 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x