Vegyszermentes hajfestés házilag - hennával
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Vegyszermentes hajfestés házilag - hennával

Vegyszermentes hajfestés házilag - hennával

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-16

Ha félsz a sok vegyszertől, ha a te hajad is érzékeny, vagy ha egyszerűen a természetes módszerek híve vagy, akkor az ősi módszer éppen neked való. A henna gyógynövény, és nagyon hatékony hajfesték is. Próbáld ki a hennás hajápolást. 

A bolti forgalomban sokféle kiszerelésben kapható hennát tartalmazó, vagy tisztán henna és gyógynövény alapanyagú hajfesték. Ára közel azonos, vagy kicsit drágább, mint a vegyi hajfestékeké. Színhatásában egyedi eltérések tapasztalhatóak. Aki szeretné haját természetes színekkel festeni, feltétlen figyelje a holdnaptárt, hogy megfelelő napokon fesse haját, így a szín fokozható.

HarmoNet tipp: Holdnaptár >>

Próbáljon ki akár több készítményt is, mert lehet, hogy az egyik hatásával nem elégedett, de a másik kiváló eredményt hoz az ön haján. Ne feledje, minden haj, ahogy minden ember is, egészen egyedi. A henna színe – ha már megfelelő samponnal kimostuk a hajat – ici-pici citromlével tartósítható. Ha gyorsabb, intenzívebb hatást akarunk elérni a hennával, úgy egy nejlonsapkával és egy törölközővel kössünk a fejünkre „dunsztkötést” és érdemes lehet kívülről kb. 10-15 percet szárítani is a hajat, hogy egyenletes meleget kapjon. Ettől a szín intenzívebb és egyenletesebb lesz.


Hajfestés hennával
  1. hamvasszőke hajnak rozsdavörös színt ad,
  2. közép-szőkék gesztenyebarnára színezhetik vele a hajukat,
  3. kamillával és rebarbaragyökérrel keverve a szőkék világos vörös színt kapnak,
  4. dióhéjjal és indigóval együtt a henna sötétvörösre változtatja a közép-szőke és világosbarna fürtöket.

A festés módja:
  1. A hennát keverjük forró vízzel sűrű, folyós péppé. Ha a vörös színt tompítani akarjuk, tegyünk kevés kávét vagy vörösbort hozzá, ha világosítani szeretnénk, keverjünk bele kamillateát.
  2. A többször megmosott és alaposan leöblített hajra kenjük föl a meleg pépet, tincsenként elválasztva.
  3. Kössük be a fejünket műanyag kendővel, zuhanysapkával, majd csavarjunk rá frottír törülközőt és tartsuk egyenletes melegen.
  4. A kívánt szín intenzitásától függően hagyjuk a hennát a hajon. 20 perctől akár három óráig is. Ha a hatóidő lejárt, bő vízzel öblítsük ki. (Figyeljünk, hogy a kimosott pép ne okozhasson dugulást.)
  5. A megfelelő hennás hajfestéshez árult sampont és hajbalzsamot használjuk. Ha a hajunk problémás (zsírosodásra hajló, vagy hullik, esetleg túl száraz) próbáljuk ki a hennás hajfestés után az ayurvédikus recept alapján készülő Amla nevű hajolajat, ami ezeket a problémákat hozza helyre.
HarmoNet tipp: Henna: Zárszó >>
A henna nem fed olyan egyenletesen, mint a boltban beszerezhető vegyi anyagok és nehezebb eltalálni vele a kívánt árnyalatot (különösen már festett vagy dauerolt hajnál), de a hajnak nem árt, sőt pakolásként is használható. A tavasszal szedett hennalevél gyengébb, mint az őszi, ezért inkább hajápolásra használják, mint festésre. Ha a hennával festett haj néha enyhén zöldes árnyalatot vesz fel, ilyenkor válasszunk egy másik terméket.


A henna azonban nemcsak színt ad a hajnak, hanem hajápolásra is alkalmas. A hajat stabilizálja és fényt ad neki, javítja a haj tartását is. Öblítő szerként zsíros hajra is alkalmazható fejbőr-összehúzó tulajdonsága miatt. (A száraz hajat nem szárítja tovább!)
Ha frissen daueroltattunk, érdemes legalább két-három hetet várni a festéssel, a töredezett, igénybevett hajat nagyon megviselheti az újabb erőpróba. A menstruáció első napjaiban is sokkal rosszabbul fog a festék, ezért se a dauert, sem a festést ne időzítsük ezekre a napokra. Ha erősen őszül a hajunk érdemes szakemberhez fordulni, mert a pigment-hiányos haj másképpen reagál a festékre mint az egészséges, így könnyen előfordulhat, hogy a tervezett mahagóni-vörösből rózsaszín lesz, esetleg nem fedi tökéletesen a festék az ősz szálakat. 

A hajfestésre legalkalmasabb napot a holdhoroszkóp alapján választhatjuk ki!
 
 
[ 60535 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x