Alapszínek őszre: barna - nyugtató és vágykeltő! Hogyan...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Alapszínek őszre: barna - nyugtató és vágykeltő! Hogyan viseld?

Alapszínek őszre: barna - nyugtató és vágykeltő! Hogyan viseld?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-13

A tél közeledtével a lombhullató erdők növényei felkészülnek a hidegre. Nagy energiapazarlás lenne a hideg évszakban a fák lombját megőrizni és táplálni, ezért ilyenkor egyre kevesebb nedvességet és tápanyagot küldenek a növények a leveleikhez, mire azok szép lassan kiszáradnak, meghalnak és lehullnak, a talajt gyönyörű, puha avartakaróval lepve be. Mit tanulj meg az ősz színeitől? Engedd be a barnát ruhatáradba! 


Rendezvénynaptár
A természet színei, melyek most leginkább a narancssárgához közelítenek, nemsokára a barna és a sötétvörös minden árnyalatát magukra veszik – köztük talán legszebb, és legromantikusabb a rozsda. E gyönyörű földszín természetközeliségét a különböző árnyalatok megnevezése remekül adja vissza: vörhenyes, rókavörös, őzbarna, szarvasbarna, mókusbarna, avarszín, őszarany, vörösokker, hematitvörös, bóluszvörös.

Szín-etimológia
A fekete és fehér szín után a harmadik színfogalom szinte minden nyelvben a vörös/piros. A funnugor, de több más nyelvben is, a vörös színnév kapcsolatban áll a vér szóval: vér - véres - veres - vörös. Azonban a magyar nyelv szinte egyedülálló abban, hogy két alapszínnevet használ a vörös színtartományra: a vöröset és a pirosat. A két név színjelentése között minimális a vizuális különbség, annál jelentősebb a kontextuális. A piros inkább a szelíd és számunkra kedves összefüggésekben szerepel, míg a vörös rendszerint harcias, vagy erotikus jelentéssel bír. Ha a vöröshöz egy pici feketét keverünk, barna színt kapunk. Barna szavunk eredetileg a német nyelvből származik, általában sötétet jelentett, leggyakrabban az állatok bundájára és tollazatára használták. A rozsda előtag mindkét szín természetességét hangsúlyozza, őszi romantikával, egyfajta melankóliával tölti meg a szín fogalmát.


A föld színe
A barna az anyaföld színe, ebből adódik az anyasággal, a gondoskodással, a szorgalommal, a megbízhatósággal, a kényelemmel és az egyszerűséggel kapcsolatos átvitt jelentése is. Az ókorban a vezeklés, az egyszerűség és az alázat színének tartották, majd ez a fogalom a középkorban kibővült a hallgatagsággal, az evilági hívságok megvetésével és a szegénységgel rokon érzelmekkel, talán ezért is lett a Ferences szerzetesrend öltözetének a színe.

HarmoNet tipp: Izgató fényjáték és csábító megjelenés - Gyönyörű smink az őszre! >>

Barna növények – barna illatok
A csokoládébokornak is hívott illatos fűszercserje sötétbordó virágainak illata leginkább fahéjas étcsokihoz hasonlít. A bronzos virágú, édeskés illatú barna nőszirom nem csak a méhek kedvelt dísznövénye. A csokoládé szeretete (legyen az sötétbarna, fehér vagy éppen csokoládébarna) velünk született tulajdonság, a hála, a szeretet és az elfogadás kifejezésének elfogadott formája. Tudósok kiderítették, hogy másik kedvenc barnánk, a kávé, nem csak elfogyasztva hat serkentőleg a szervezetre, hiszen már az élénkítőként hat, ha megérezzük a frissen főtt kávé illatát. S mindezt összetéve, nincs is annál kellemesebb, mint egy szép aranybarna őszi napon kávét szürcsölve ülni a rozsdabarnára váló fák lombja alatt…


Nyugtató barna – de vágykeltő is?
Fáradtság vagy szomorúság ellen gyakran nyúlunk egy csésze kávéhoz, egy kis szelet csokihoz, vagy egy pohárka kakaós pudinghoz, elsősorban nem a bennük rejlő anyagok (koffein, boldogsághormon serkentő anyagok, stb.) miatt, hanem egyszerűen, mert a barna a föld színe, azaz nyugtat, kiegyenlít, harmonikussá tesz, logikus gondolkodásra sarkall. Ami viszont meglepő, hogy nyugtató jellege mellett szexuális vágykeltési hatásáról is ismerték a kínaiak. Például a szegfűszeg és a fahéj valamilyen formában történő elfogyasztása vágyakat gerjeszt, különösen a férfiakban.
Az egyetlen gond a barna dolgokkal, hogy az ember nagyon tud hozzájuk ragaszkodni…

Barna személyiség
A barna színt kedvelő emberek általában sikeres, elegáns, kicsit álmodozó, feltűnést kerülő személyiséggel rendelkeznek, akiket nyugalom és béke vesz körül. Őszinték, barátságosak, olyanok, akikre mindig lehet számítani, mégsem unalmas, hanem inkább délies temperamentumú, érdekes személyiségek, akik egy kis rizikótól sem riadnak vissza. Érzéki és magabiztos emberek ők, akik a veszni látszó helyzetekből is többnyire nyertesként kerülnek ki. Jellemző rájuk a türelem, olykor a túlzott földhözragadtság, azonban a barnát kedvelő emberek kellemesen nyugodtak és életélvezők, ugyanakkor olykor félnek a döntésektől, és néha bizony lusták is.

HarmoNet tipp: Alapszínek őszre: lila - misztikus, őszinte, és vadító >>

Rozsda a lakásban
A klasszikus rozsda tulajdonképpen a fémek (főleg a vas) felületén keletkező oxidált réteg (vasoxid), mely nedvesség vagy más vegyi hatásra jön létre. Ezt a fajta vasoxidot találjuk a vastartalmú ásványok és kőzetek felületén is. De ne gondoljunk kizárólag az elhasználódott, berozsdásodott, garázsban heverő rég elfeledett tárgyakra, hanem nézzük inkább a szezon belsőépítészeti trendjeit. Elsősorban, a föld színeivel operáló toszkán, vagy mediterrán stílust érdemes megemlíteni, amely előszeretettel nyúl a terrakotta színvilágához. Ez a vörösbe hajló árnyalat vidámsága és vitalitása miatt a fiatalok és fiatalos gondolkodásúak körében hamar közkedveltté válik. Egy mediterrán stílusú lakásban nem ritka a halvány terrakotta, az okkersárga, az okkervörös, a halvány rozsdavörös, és az agyagszín használata sem.

Kifejezetten melegségre vágyók számára ajánlott a barna szín gyakori használata. Olyannyira beleolvad a környezetbe, hogy észre sem vesszük jelenlétét, csak a hatását érezzük. Érdemes azonban világosabb krém- vagy homokszínű árnyalatokkal keverni. Barátságos és meleg családias hangulatot sugároz egy barna bútorokkal berendezett nappali, azonban egy barna hálószoba láttán se gondoljuk azt, hogy onnan hiányzik az érzelem és a szenvedély, hiszen a barna szín iránti vonzalom nagyon is gazdag érzelmi világról és odaadásról árulkodik.

A barna szín túlzott használata depressziót, komorságot sugallhat, de a vörös szín kombinálásával vidámmá, élénkké tehetjük az összhatást.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7662 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x